Навигация

Популярные статьи

Авторские и переводные статьи

Пресс-релизы

Регистрация на сайте


Опрос
Какие телеканалы вы смотрите чаще?







Українські телеканали б’ють тривогу – у них забрали частоти


10 июня 2010 | На телеэкране / На украинском языке / Украина / Пресс-релизы | Добавил: Сергей Никандров
Українські телеканали б’ють тривогу – у них забрали частотиРоман Олеарчик, The Financial Times (Велика Британія) // 14:46 09-06-2010 Наступ почався? Суд позбавив «5 канал» і ТВі частот, які були вкрай важливими для розвитку цих критичних до влади мовників. Громадські діячі говорять про наступ нової влади на ЗМІ за кремлівським зразком, а телеменеджери звинувачують у зловживанні службовим становищем голову СБУ, який водночас є власником конкуруючих телеканалів, – пише Роман Олеарчик в британській The Financial Times.

У вівторок два українські канали забили тривогу ¬– окружний суд позбавив їх вкрай важливих частот на мовлення. Це змусило поборників свободи слова знову висловити стурбованість щодо організованої спроби блокування об’єктивного висвітлення подій.

Рішенню суду передували все частіші скарги журналістів на відновлення цензури та посилення страхів, що вже на п‘ятому місяці правління промосковського президента Віктора Януковича готується наступ на свободу ЗМІ за кремлівським зразком.

Керівництво і журналісти «5 каналу» і каналу ТВі пообіцяли подати апеляцію на суперечливу ухвалу суду та сподіваються і надалі виходити в ефір. Але під час прес-конференції після вівторкового рішення окружного адміністративного суду вони відкрито висловлювали побоювання, що за правління пана Януковича свобода преси і демократичні завоювання 2004 року в Україні – під загрозою. Представники опозиції звинувачують нового президента у встановленні авторитарного режиму.

«Ми пережили 2004-ий», – каже генеральний директор «5 каналу» Іван Адамчук, пригадуючи спроби влади змусити телеканал мовчати напередодні продемократичної Помаранчевої революції, яка відмінила сфальсифіковану перемогу пана Януковича на президентських виборах. «Ми й уявити не могли, що ці часи повернуться, але це так», – додає він.

Колишній глава адміністрації президента, а нині громадський активіст Олег Рибачук зазначив, що «знову запроваджується цензура, а діяльність опозиції висвітлюється в ЗМІ недостатньо. Це нагадує дії [Владіміра] Путіна після приходу до влади. Ми бачимо спроби монополізувати владу в стилі Путіна».

Якщо пан Янукович буде проти того, щоб канали продовжували працювати, то з огляду на те, що його коаліція стрімко консолідувала контроль над законодавчою, виконавчою і судової гілками влади, на них чекає складна боротьба.

У вівторок адміністрація пана Януковича повторно спростувала звинувачення в наступі на свободу слова. Але організації, які здійснюють моніторинг ЗМІ, застерегли, що в разі позбавлення частот ці два канали, які, на думку організацій, є одними з небагатьох джерел критичних повідомлень про діяльність коаліції пана Януковича, – в більшій частині країни просто зникнуть.

Такий сценарій розвитку подій збереже потужний контроль над українським телепростором бізнесменів-мільярдерів, які підтримують пана Януковича.

Один із них – Валерій Хорошковський, який зараз очолює СБУ і є власником найбільшого в країні медіа-холдингу UA Inter Media Group. Останній подав до суду з проханням позбавити телеканали частот на підставі того, що їх в січні було надано незаконно.

І «5 канал», і ТВі неодноразово звинувачували пана Хорошковського у зловживанні владою і впливом для збереження монопольного контролю над медіапростором України і обмеження об’єктивного висвітлення новин.

Пан Хорошковський відкидає звинувачення в протиправній поведінці і наполягає на тому, що його медіа-імперією керує дружина, а він весь свій час присвячує держслужбі.

Але у вівторок Микола Княжицький, генеральний директор телеканалу ТВі, що був створений російськими бізнесменами-вигнанцями, звинуватив пана Хорошковського у наступі на два канали. Він назвав стан справ, коли пан Хорошковський є одночасно прибічником президента, керівником спецслужби і медіа-магнатом, «величезним і кричущим конфліктом інтересів».

Оригiнал матерiалу.


Телеканал ТВі з’явився в українському ефірі 17 березня 2008 року. І попри досить нетривалий період мовлення, стрімко набирає оберти. На сьогодні технічне покриття телеканалу ТВі складає 60,5% населення міст України 50 000+ (за даними GFK-Ukraine, міста 50 000+) і 85% кабельних мереж України. Таким чином, наш телеканал демонструє найдинамічніші темпи розвитку на українському телевізійному ринку.

В співпраці з регіональними ефірними телекомпаніями ТВі ретранслюється в ефірі таких регіонів: Харків, Дніпропетровськ, Запоріжжя, Кривий Ріг, Миколаїв, Сімферополь, Слов'янськ, Краматорськ, Мелітополь. Цього року почне ефірне мовлення в Івано-Франківський та Чернівецький областях. З листопада 2009 року ТВі отримав статус регіонального ефірного каналу мовлення.

ТВі 24 години на добу наповнює ефір цікавою та корисною інформацією. І все це можливо завдяки злагодженій роботі та ентузіазму команди, на чолі якої топ-менеджмент з великим досвідом у створенні конкурентоздатного телевізійного продукту. Зусилля команди професіоналів ТВі вже дають результати: протягом 2009 року середній рейтинг телеканалу збільшився втричі.

«Живи з вогником!» Живи з TBi. А ми обіцяємо ще багато нового, цікавого та яскравого.


Источник: Прес-служба телеканала «ТВі»
Комментарии (0) | Распечатать | | Добавить в закладки:  

Другие новости по теме:


 



Телепрограммы для газет и сайтов.
25-ть лет стабильной работы: телепрограммы, анонсы, сканворды, кроссворды, головоломки, гороскопы, подборки новостей и другие дополнительные материалы. Качественная работа с 1997 года. Разумная цена.

Форум

Фоторепортажи

Авторская музыка

Погода

Афиша

Кастинги и контакты ТВ шоу

On-line TV

Партнеры

Друзья

Реклама

Статистика
Главная страница  |  Регистрация  |  Добавить новость Copyright © 2002-2012 Все о ТВ и телекоммуникациях. Все права защищены.