Навигация

Популярные статьи
  • Как найти достойную работу в Чехии — 4 преимущества рекрутингового агентства «Befind»

  • Авторские и переводные статьи

    Пресс-релизы

    Регистрация на сайте


    Опрос
    Какие телеканалы вы смотрите чаще?







    Щодо продовження термінів дії договорів про взаємоз`єднання мереж та надання телекомунікаційних послуг


    13 января 2009 | Мобильная связь / Украина / На украинском языке | Добавил: Степан Сергеев
    Національна комісія з питань регулювання зв’язку України регулярно отримує листи від операторів телекомунікацій, в яких вони інформують комісію про виникнення спорів між суб’єктами господарювання при встановленні розрахункових такс за доступ до своїх телекомунікаційних мереж. На кінець 2008 року виникли спірні питання у операторів ТОВ “Астеліт”, ЗАТ “Український мобільний зв'язок”, ТОВ “Голден Телеком” при подовженні термінів дії договорів з ВАТ “Укртелеком” про взаємоз’єднання мереж та надання телекомунікаційних послуг у зв’язку із вимогою ВАТ “Укртелеком” переглянути діючі розрахункові такси за завершення з’єднань на своїй фіксованій мережі та встановити симетричні такси доступу.

    Законом України “Про телекомунікації”(далі - Закон) передбачено, що НКРЗ встановлює розрахункові такси за доступ до телекомунікаційних мереж операторів телекомунікацій, що займають монопольне (домінуюче) становище на ринку телекомунікацій.

    Відповідно до пункту 4 статті 37 Закону, віднесення операторів і провайдерів телекомунікацій до операторів і провайдерів, які займають монопольне (домінуюче) становище на ринку телекомунікацій, проводиться Антимонопольним комітетом України на підставі законодавства про захист економічної конкуренції.

    Згідно з Переліком суб’єктів господарювання що займають монопольне становище на загальнодержавному ринку, затвердженим Антимонопольним комітетом України, ВАТ “Укртелеком” займає монопольне становище на ринку надання послуг місцевого телефонного зв’язку.

    Враховуючи, що з’єднання мереж фіксованого та мобільного зв‘язку здійснюється на міжміському рівні, розміри розрахункових такс між операторами фіксованого та рухомого (мобільного) зв’язку не регулюються НКРЗ і є предметом договорів між операторами телекомунікацій.

    У той же час, відсутність домовленостей між операторами щодо розрахункових такс за послуги доступу до мереж створює загрозу виникнення перешкод при наданні телекомунікаційних послуг споживачам. Для забезпечення сталої та надійної роботи телекомунікаційної мережі загального користування, захисту п рав споживачів телекомунікаційних послуг, НКРЗ готова забезпечити досудове врегулювання спору між операторами. До завершення розгляду питання спору між операторами НКРЗ пропонує всім операторам утриматись від порушень взаємоз’єднання мереж та пропуску трафіку.

    Источник: СКТУ
    Комментарии (0) | Распечатать | | Добавить в закладки:  

    Другие новости по теме:


     



    Телепрограммы для газет и сайтов.
    25-ть лет стабильной работы: телепрограммы, анонсы, сканворды, кроссворды, головоломки, гороскопы, подборки новостей и другие дополнительные материалы. Качественная работа с 1997 года. Разумная цена.

    Форум

    Фоторепортажи

    Авторская музыка

    Погода

    Афиша

    Кастинги и контакты ТВ шоу

    On-line TV

    Партнеры

    Друзья

    Реклама

    Статистика
    Главная страница  |  Регистрация  |  Добавить новость Copyright © 2002-2012 Все о ТВ и телекоммуникациях. Все права защищены.