Навигация

Популярные статьи
  • Как найти достойную работу в Чехии — 4 преимущества рекрутингового агентства «Befind»

  • Авторские и переводные статьи

    Пресс-релизы

    Регистрация на сайте


    Опрос
    Какие телеканалы вы смотрите чаще?







    Відключення „сірих мобілок” здійснюватимуть відповідно чинного законодавства


    14 января 2010 | Мобильная связь / На украинском языке / Украина / Пресс-релизы | Добавил: Евгений Ленов
    У деяких ЗМІ з’явилася інформація про перенесення термінів відключення операторами мобільних телефонів, коди ІМЕІ яких внесено до «сірого» списку.

    З цього приводу НКРЗ повідомляє, що жодних рішень стосовно відміни або перенесення терміну припинення надання телекомунікаційних послуг власникам мобільних телефонів, які потрапили до «сірого» списку, Комісія не приймала.

    НКРЗ вже повідомляла, що у зв’язку зі значним обсягом «сірих» списків на власних мережах операторів мобільного зв’язку, НКРЗ своїм рішенням від 24.12.09 № 1818 зобов’язала операторів до 15 січня 2010 року проаналізувати ситуацію та направити до НКРЗ та УДЦР пропозиції стосовно приведення актуальної бази користувачів послуг у відповідність до реальних списків кодів ІМЕІ в Узагальненій базі УДЦР.

    «Розуміючи всю відповідальність розсилки попереджувальних СМС-повідомлень, які можуть ввести в оману споживача, та щоб не допустити помилкового відключення телефонів, коди ІМЕІ яких були невчасно подані або взагалі не подані операторами до УДЦР для внесення до Узагальненої бази даних, Комісія зобов’язала операторів перевірити та узгодити з УДЦР «сірий» список Узагальненої бази даних. Після чого продовжиться розсилка СМС-повідомлень про відключення» - констатував член НКРЗ Володимир Звєрєв.

    Перші відключення мобільних телефонів «чорного» списку розпочнуться з 16 лютого 2010 року, але дотримуючись терміну 90 днів з моменту отримання СМС-повідомлення.

    Нагадуємо, що НКРЗ було прийнято рішення про початок обміну «сірими» списками між операторами та УДЦР з 15 листопада 2009 року. Абоненти, мобільні термінали яких внесені до «сірого» списку, повинні довести легальність свого телефону упродовж 90 днів. У іншому випадку мобільні телефони цих абонентів буде відключено від мереж операторів.


    Додаткова інформація

    Рішення НКРЗ № 1818 від 24.12.09 «Про питання функціонування автоматизованої інформаційної системи обліку мобільних терміналів»

    Рішення НКРЗ №1722 від 29.10.09 «Про встановлення тимчасового регламенту обміну переліками кодів ІМЕІ між УДЦР та операторами мобільного зв’язку»

    Источник: Пресс-служба НКРЗ
    Комментарии (0) | Распечатать | | Добавить в закладки:  

    Другие новости по теме:


     



    Телепрограммы для газет и сайтов.
    25-ть лет стабильной работы: телепрограммы, анонсы, сканворды, кроссворды, головоломки, гороскопы, подборки новостей и другие дополнительные материалы. Качественная работа с 1997 года. Разумная цена.

    Форум

    Фоторепортажи

    Авторская музыка

    Погода

    Афиша

    Кастинги и контакты ТВ шоу

    On-line TV

    Партнеры

    Друзья

    Реклама

    Статистика
    Главная страница  |  Регистрация  |  Добавить новость Copyright © 2002-2012 Все о ТВ и телекоммуникациях. Все права защищены.