Навигация

Популярные статьи
  • Как найти достойную работу в Чехии — 4 преимущества рекрутингового агентства «Befind»

  • Авторские и переводные статьи

    Пресс-релизы

    Регистрация на сайте


    Опрос
    Какие телеканалы вы смотрите чаще?







    У Саудівській Аравії закривають опозиційні сайти та арештовують їх працівників


    18 марта 2012 | Новости / Интернет | Добавил: Елена Ленова
    Після висвітлення інтернет-ЗМІ протестів у Східній провінції Саудівської Аравії, у королівсті почалися репресивні заходи проти журналістів. Про це з посиланням на місцевих репортерів повідомляє Комітет захисту журналістів (CPJ).

    Зокрема, арештовано трьох представників медіа.

    У місті аль-Каліфі арештовано Джалала Мохамеда аль-Джамалу (Jalal Mohamed al-Jamal), який опікувався сайтом Al-Awamia. Роботу видання, відомого жорсткою критикою режиму, також заборонено. Місцеперебування ув’язненого, якого поки що неофіційно звинувачують в антидержавні діяльності, невідоме.

    В офісі в місті Джубайлі (Jubail) агенти служби безпеки арештували фоторепортера Хабіба Алі аль-Maaтіка (Habib Ali al-Maatiq), який контролював роботу сайту Al-Fajr Cultural Network.

    Наступного дня було арештовано його колегу фоторепортера Хуссейна Маліка аль-Салама (Hussein Malik al-Salam), якого затримали у місцевому університеті.

    Обох тримають у тюрмі адмінцентру Східної провінції, міста Даммам (Dammam). Жодних звинувачень ув’язненим офіційно не пред’явлено.

    Сайт Al-Fajr Cultural Network висвітлював рух протесту за реформи у населеному переважно шиїтами регіоні, що зіштовхується з дискримінацією та репресіями. Після арештів репортерів сайт закрито. До цього ньому встигли опублікувати проповіді шиїтських шейхів на підтримку протестів.

    Як свідчить дослідження Комітету захисту журналістів, у Саудівській Аравії перешкоджають висвітленню подій у Східній провінції, населення якої домагається проведення політичних реформ і надання ширших прав шиїтській меншості. Влада не допускає сюди жодного закордонного чи місцевого журналіста.

    «Трійку утримують в ув’язненні, бо вона насмілилася збирати та поширювати інформацію, яку саудівська влада вважає за краще замовчувати», - заявив координатор програми КЗЖ з Близького Сходу та Північної Африки Мохамед Абдель Даєм ( Mohamed Abdel Dayem).

    Источник: telekritika.ua
    Комментарии (0) | Распечатать | | Добавить в закладки:  

    Другие новости по теме:


     



    Телепрограммы для газет и сайтов.
    25-ть лет стабильной работы: телепрограммы, анонсы, сканворды, кроссворды, головоломки, гороскопы, подборки новостей и другие дополнительные материалы. Качественная работа с 1997 года. Разумная цена.

    Форум

    Фоторепортажи

    Авторская музыка

    Погода

    Афиша

    Кастинги и контакты ТВ шоу

    On-line TV

    Партнеры

    Друзья

    Реклама

    Статистика
    Главная страница  |  Регистрация  |  Добавить новость Copyright © 2002-2012 Все о ТВ и телекоммуникациях. Все права защищены.