Навигация

Популярные статьи

Авторские и переводные статьи

Пресс-релизы

Регистрация на сайте


Опрос
Какие телеканалы вы смотрите чаще?







У США почалися слухання у справі інформатора Wikileaks


17 декабря 2011 | Интернет / На украинском языке / Америка | Добавил: Ольга Кравцова
У США військовий суд розпочав слуханння у справі інформатора Wikileaks рядового Бредлі Меннінга, повідомляє Telegraph.

Раніше він був військовим аналітиком у Ірані, де його арештували у червні 2010-го. Меннінга виявив хакер/ Під час чату з ним солдат розповів про свої сподівання після оприлюднення секретних даних викликати «дискусії, дебати і реформи в усьому світі».

Після арешту протягом півтора року Меннінг утримувався в трьох одиночних камерах на військових базах США.

Нинішній процес, що розпочався 16 грудня, - перша поява Меннінга на люди. Слухання проходять на військовій базі Форт-Мід штату Меріленд, де розташоване Агентство національної безпеки.



Як відзначає Guardian, Меннінга звинувачують за 23-ма пунктами. Йому інкримінують свідому передачу розвідувальних даних непрямим шляхом. Йдеться про 250 тисяч конфіденційних документів із дипломатичного листування, які він записував на компакт-диски та передавав Джуліану Асанжу. За «сприяння ворогу» Меннінгу може загрожувати смертна кара, хоча, прокурори зазначили, що вони схильні роглядати варіант довічного ув`язнення 24-річного солдата.



Окрім секретних даних Пентагона і Держдепартаменту США, Меннінг оприлюднив факти і відео військових дій США у Іраку та Афганістані.



Захист Меннінга заявляє про ознаки упередженості у цьому судовому процесі. Зокрема, суддя, підполковник у відставці Пол Альманса є прокурором Мінінстерства юстиції США, що займається справою Джуліана Асанжа. Крім того, за вимогою звинувачення у суді виступили 10 свідків, а ходатайство відповідача щодо 48 свідків було задоволено у кількості двох.



Як зауважує Guardian, справу почали розглядати у п`ятницю і планують завершити до наступних вихідних, що може бути пов`язано із бажанням мінімалізувати суспільний резонанс та можливість акцій протестів на підтримку Меннінга.

Источник: Телекритика
Комментарии (0) | Распечатать | | Добавить в закладки:  

Другие новости по теме:


 



Телепрограммы для газет и сайтов.
25-ть лет стабильной работы: телепрограммы, анонсы, сканворды, кроссворды, головоломки, гороскопы, подборки новостей и другие дополнительные материалы. Качественная работа с 1997 года. Разумная цена.

Форум

Фоторепортажи

Авторская музыка

Погода

Афиша

Кастинги и контакты ТВ шоу

On-line TV

Партнеры

Друзья

Реклама

Статистика
Главная страница  |  Регистрация  |  Добавить новость Copyright © 2002-2012 Все о ТВ и телекоммуникациях. Все права защищены.