Навигация

Популярные статьи
  • Как найти достойную работу в Чехии — 4 преимущества рекрутингового агентства «Befind»

  • Авторские и переводные статьи

    Пресс-релизы

    Регистрация на сайте


    Опрос
    Какие телеканалы вы смотрите чаще?







    Українська служба Бі-бі-сі зосередиться в Києві й шукатиме редактора сайту


    4 мая 2011 | Новости / Интернет | Добавил: Елена Ленова
    29 квітня Українська служба Бі-бі-сі припинила радіомовлення. Відтепер усі її сили будуть зосереджені на сайті http://bbc.ua, а територіально – у Києві. Як повідомила «Медіаграмотність» редактор Київського бюро Української служби Світлана Дорош, до кінця липня у Лондоні буде скорочено майже всіх співробітників, окрім двох чи трьох, які займатимуться міжнародною інформацією та увійдуть до європейського підрозділу Всесвітньої служби Бі-бі-сі.

    «Люди, що залишаться у Лондоні, готуватимуть міжнародну інформацію та відео для україномовних користувачів сайту. Основна робота Української служби буде переміщена до Києва. Тут буде скорочено лише кількох людей, трьох чи чотирьох, переважно добровольців, тому для київського представництва цей процес буде менш болісним. Написання текстів, створення контенту буде прерогативою Києва. Ця схема загалом по Бі-бі-сі дозволить уникнути дублювання роботи і працювати в режимі скороченого штату», - каже Світлана Дорош. Нагадаємо, Всесвітня служба Бі-бі-сі (BBC World Service) має намір скоротити 650 працівників - понад чверть свого персоналу задля скорочення витрат. Загалом до 2014 року бюджет Всесвітньої служби скоротиться на 16%.

    За словами редактора київського бюро, в Українській службі Бі-бі-сі «відбувається дуже серйозна реструктуризація і в головах, і технічно». Сайт bbc.ua стане більш мультимедійним, розширюючись за рахунок відео, аудіо, фотографій та графічних матеріалів. Журналісти, які раніше працювали виключно над радіопрограмами, навчатимуться виробляти контент у різному форматі: «Цей універсальний підхід є загальноприйнятим для Бі-бі-сі, працівники якої є, так би мовити, багатофункціональними».

    Що ж до долі скорочених, то тих, хто має втратити роботу в Українській службі Бі-бі-сі, було попереджено про це ще в січні, згідно із кадровою політикою корпорації. Усі співробітники служби отримали змогу обрати, чи хочуть працювати в нових умовах, і, якщо так, пройти атестацію (selection process), за підсумками якої буде визначено, чи зможуть вони залишитися. Навіть ті, чиї результати атестації є негативними, можуть працювати в Українській службі до липня. Кілька співробітників, за словами Світлани Дорош, проходять співбесіди, а одна людина вже отримала роботу в Європейському банку реконструкції та розвитку. Місце головного редактора українського сайту Бі-бі-сі (назва цієї посади поки що офіційно не затверджена) вакантне – днями буде оголошено конкурс на його заміщення.

    «Ми намагатимемось зайняти нішу, яка нині в українських онлайн-ЗМІ фактично вільна: якісна міжнародна інформація стане нашим головним напрямком. Але, звісно, нас цікавитимуть також українські події, - розповідає Світлана Дорош. – Немає сенсу конкурувати швидкістю подання новин. Водночас у наших журналістів є доступ до величезної кількості міжнародних джерел, до бази Всесвітньої служби Бі-бі-сі, є знання іноземних мов. Тому наші матеріали можуть виявитись ексклюзивними в порівнянні з тим, що дають зараз українські медіа». Конкретні форми подальшої роботи Української служби ще обговорюються.

    Источник: osvita.mediasapiens.kiev.ua
    Комментарии (0) | Распечатать | | Добавить в закладки:  

    Другие новости по теме:


     



    Телепрограммы для газет и сайтов.
    25-ть лет стабильной работы: телепрограммы, анонсы, сканворды, кроссворды, головоломки, гороскопы, подборки новостей и другие дополнительные материалы. Качественная работа с 1997 года. Разумная цена.

    Форум

    Фоторепортажи

    Авторская музыка

    Погода

    Афиша

    Кастинги и контакты ТВ шоу

    On-line TV

    Партнеры

    Друзья

    Реклама

    Статистика
    Главная страница  |  Регистрация  |  Добавить новость Copyright © 2002-2012 Все о ТВ и телекоммуникациях. Все права защищены.