Навигация

Популярные статьи
  • Как найти достойную работу в Чехии — 4 преимущества рекрутингового агентства «Befind»

  • Авторские и переводные статьи

    Пресс-релизы

    Регистрация на сайте


    Опрос
    Какие телеканалы вы смотрите чаще?







    Українську точку обміну трафіком UA-IX хочуть приватизувати


    21 февраля 2012 | Телекоммуникации / На украинском языке / Украина | Добавил: Ольга Кравцова
    Дивні справи відбуваються зараз в Інтернет асоціації України. На 29-те лютого заплановано ХІІІ з‘їзд цієї найвпливовішої організації українського інтернету. В порядку денному передбачено стандартний набір пунктів – звіти, плани і т.д. Але є там одне цікавеньке питання під №14 «Про реорганізацію ДП «УкрМОТ».

    Можливо, ніхто б не звернув увагу на цей пункт, але сьогодні вийшла стаття у виданні Інтернетуа, яке є близьким до одного з членів правління ІнАУ – Михайла Комісарука. У статті стверджується, що під реорганізацією ДП «УкрМОТ» мається на увазі приватизація української точки обміну трафіком – зміну статусу з ДП на акціонерне товариство.

    Що таке точка обміну трафіком UA-IX? Це дочірнє підприємство ІнАУ, створене ще в 2000-му році. Мета створення її полягала в потребі локалізувати український трафік. Щоб коли український користувач заходить на сайт іншого провайдера, не доводилось гнати трафік через Франкфурт, Москву чи інші закордони. Сьогодні вартість місячного використання провайдером 1-го підключення (портом 1G або 10G) коштує 1275 гр., без плати за трафік.

    Ми зв‘язались з членом правління ІнАУ Іваном Пєтуховим з проханням пояснити, що ж насправді відбувається. За його словами ініціатором внесення п.№14 до порядку денного став один з членів правління, імені якого він не хоче називати. Іван Пєтухова вважає, що на унікальний ресурс поклала око «група товаріщєй».

    «Але ми не панікуємо, ми будемо їх переконувати і вводити в конструктивне русло. Думаю, що з‘їзд прийме правильне рішення. Коштів на рахунках Асоціації достатньо для розвитку точки обміну, будемо інвестувати в подальший її розвиток. Зараз якраз обговорюємо деякі нові технічні рішення для вдосконалення роботу UA-IX. Важливо, щоб точка обміну залишалась суспільним, а не приватним ресурсом. Зміна її статусу з дочірнього підприємства на акціонерне товариство не відповідає інтересам ринку» – пояснив Іван Пєтухов.

    Іван Пєтухов також звернувся до членів Асоціації, щоб ті не передавали довіреність на право голосу на наступному з‘їзді іншим компаніям, а самі брали участь – особисто керівник компанії або хтось з керівного складу.

    Ми спробували зв‘язатись з кількома іншими членами правління ІнАУ, в т.ч. й з Михайлом Комісаруком, але вони навідріз відмовились давати будь-які коментарі щодо питання можливої приватизації. Відмовились давати будь-які коментарі й в прес-службі Асоцації.

    На четвер заплановане засідання правління Асоціації – можливо ситуації проясниться саме тоді або вже на з‘їзді.

    Источник: watcher
    Комментарии (0) | Распечатать | | Добавить в закладки:  

    Другие новости по теме:


     



    Телепрограммы для газет и сайтов.
    25-ть лет стабильной работы: телепрограммы, анонсы, сканворды, кроссворды, головоломки, гороскопы, подборки новостей и другие дополнительные материалы. Качественная работа с 1997 года. Разумная цена.

    Форум

    Фоторепортажи

    Авторская музыка

    Погода

    Афиша

    Кастинги и контакты ТВ шоу

    On-line TV

    Партнеры

    Друзья

    Реклама

    Статистика
    Главная страница  |  Регистрация  |  Добавить новость Copyright © 2002-2012 Все о ТВ и телекоммуникациях. Все права защищены.