Навигация

Популярные статьи
  • Как найти достойную работу в Чехии — 4 преимущества рекрутингового агентства «Befind»

  • Авторские и переводные статьи

    Пресс-релизы

    Регистрация на сайте


    Опрос
    Какие телеканалы вы смотрите чаще?







    Наглядова діяльність Національної ради — в рамках закону


    25 января 2011 | Телекоммуникации / На украинском языке / Украина / Пресс-релизы | Добавил: Сергей Никандров
    Наглядова діяльність Національної ради — в рамках закону


    УКРАЇНА

    НАЦІОНАЛЬНА РАДА УКРАЇНИ
    З ПИТАНЬ ТЕЛЕБАЧЕННЯ І РАДІОМОВЛЕННЯ
    ПРЕС-СЛУЖБА


    вул. Прорізна, 2, м. Київ, 01601, т/ф.: 278-75-75,
    www.nrada.gov.ua, E-mail: pressa@nrada.gov.ua


    № 20 від 25 січня 2011 року

    Повідомлення для ЗМІ

    Прес-служба „5 каналу” у своєму прес-релізі від 25 січня 2010 року безпідставно заявляє про неправомірність здійснюваних Національною радою України з питань телебачення і радіомовлення перевірок телерадіоорганізацій.

    Звісно, ця заява є однією з піар-акцій, до яких вдається компанія напередодні судових розглядів, адже сьогодні у Вищому адміністративному суді має відбутися розгляд справи щодо підведення підсумків конкурсу на мовлення від 27 січня 2010 року.

    У заяві зазначається, що „чинними законами України Національна рада не наділена правами на проведення перевірок телерадіоорганізацій”. Такі регуляторні функції, на думку „5 каналу”, були „виключені з меж повноважень Національної ради законом від 3 березня 2005 року № 2461-IV”.

    Підкреслюємо, що конституційний, постійно діючий колегіальний орган, метою діяльності якого є нагляд за дотриманням законів України у сфері телерадіомовлення, яким є Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення, діє відповідно до чинного законодавства та виключно в межах своїх повноважень, що чітко виписані в ст. 13 Закону України „Про Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення”.

    Спроби телеканалу заперечити правомірність проведення перевірок телерадіоорганізацій єдиним органом державного регулювання діяльності у сфері телебачення і радіомовлення видаються несерйозними і навіть смішними. Справді, у законі, що регулює діяльність Національної ради, не знайдемо терміну „перевірки”, проте цей термін неодноразово вживається в іншому, профільному законі, що регулює правові засади діяльності телерадіоорганізацій – Законі України „Про телебачення і радіомовлення”.

    Щоб не бути голослівними, назвемо норми цього закону, де йдеться саме про перевірки телерадіоорганізацій: ч. 5 ст. 37; ч. 4 ст. 71; ч. 5 ст. 72; ч. 2 ст. 73; ч. 1 ст. 74.

    Зазначені законодавчі норми цілком спростовують наведені „5-м каналом” причини щодо неможливості здійснення Національною радою перевірок як цієї, так і будь-якої іншої вітчизняної телерадіоорганізації.

    Ще більш необґрунтованими є посилання цього мовника на положення Меморандуму між телекомпаніями і Національною радою, що був ухвалений 2006 року і стосувався зовсім інших питань діяльності телеіндустрії.

    Наголошуємо, що для Національної ради пріоритет підтримки вітчизняних мовників і досі є основоположним, хоча це не означає, що регуляторний орган буде закривати очі на порушення телерадіоорганізаціями умов власних ліцензій та чинного законодавства.

    Відомо, що „5 канал” має ліцензії, видані двом компаніям: НБМ і „Експрес-Інформ”. Перевірка ТОВ „Телерадіокомпанія „Експрес-Інформ” була призначена у зв’язку із зафіксованими моніторингом ознаками порушення частини 8 статті 28 Закону України „Про телебачення і радіомовлення” – щодо умов ліцензії в частині програмної концепції і жанрового розподілу програм, та частини 2 статті 9 Закону України „Про рекламу”.

    Зокрема, моніторинг зафіксував відсутність в ефірі цієї телекомпанії фільмопоказу, за ліцензією він має становити 7 годин 45 хвилин. „5 канал” за власної ініціативи звернувся до Національної ради з проханням змінити програмну концепцію, передбачивши майже 8 годин трансляції фільмів, і сам же, як може пересвідчитися глядач, не виконує цієї умови ліцензії.

    Перевірка була здійснена 12 січня, про що працівниками Національної ради складено акт, її результати найближчим часом будуть розглянуті на засіданні Національної ради.



    Прес-служба Національної ради


    Источник: Прес-служба Національної ради з питань телебачення і радіомовлення
    Комментарии (0) | Распечатать | | Добавить в закладки:  

    Другие новости по теме:


     



    Телепрограммы для газет и сайтов.
    25-ть лет стабильной работы: телепрограммы, анонсы, сканворды, кроссворды, головоломки, гороскопы, подборки новостей и другие дополнительные материалы. Качественная работа с 1997 года. Разумная цена.

    Форум

    Фоторепортажи

    Авторская музыка

    Погода

    Афиша

    Кастинги и контакты ТВ шоу

    On-line TV

    Партнеры

    Друзья

    Реклама

    Статистика
    Главная страница  |  Регистрация  |  Добавить новость Copyright © 2002-2012 Все о ТВ и телекоммуникациях. Все права защищены.