Навигация

Популярные статьи
  • Как найти достойную работу в Чехии — 4 преимущества рекрутингового агентства «Befind»

  • Авторские и переводные статьи

    Пресс-релизы

    Регистрация на сайте


    Опрос
    Какие телеканалы вы смотрите чаще?







    «Голден Телеком» дійшов згоди з ВАТ «Укртелеком» щодо умов взаємоз’єднання мереж


    4 ноября 2010 | Телекоммуникации / На украинском языке / Украина / Пресс-релизы | Добавил: Сергей Никандров
    «Голден Телеком» дійшов згоди з ВАТ «Укртелеком» щодо умов взаємоз’єднання мережКиїв, 04 листопада 2010 р. Інтереси абонентів захищено - державний оператор зв’язку ВАТ «Укртелеком» зняв обмеження на дзвінки з мережі «Голден Телекому» на номери телефонної мережі загального користування.

    Згідно досягнутих домоволеностей між ВАТ «Укртелекомом» та ТОВ «Голден Телекомом» про умови взаємоз’єднання мереж, державний оператор припиняє штучне обмеження дзвінків від абонентів «Голден Телекому» на номери телефонної мережі загального користування, а також знімає усі інші обмеження, що застосовувались в ході врегулювання дискусійних питань між операторами минулого тижня.

    У рамках домовленостей, ВАТ «Укртелеком» відновлює транзит міжнародного трафіку «Голден Телекому» в повному об’ємі, маршрутизацію трафіку абонентів «Голден Телекому» на місцевих мережах в 21 місті України, а також транзит трафіку на міжміських мережах.

    Одночасно ВАТ «Укртелеком» підписав договір на взаємоз’єднання з мережею «Голден Телекомом» на 2010 рік, яким передбачено взаєморохрахунки на прийнятних для обох компаній умовах.

    «ВАТ «Укртелеком» і ТОВ «Голден Телеком» також дійшли згоди провести розрахунки за взаємно надані послуги у 2010 році на основі симетричних ставок. Це, на нашу думку, є економічно обгрунтованим рішенням, і відповідає інтересам обох компаній, - прокоментував Андрій Міліневський, генеральний директор «Голден Телеком». - Ми раді, що державний оператор відмовився від хибної практики обмеження дозвону абонентів іншого оператора, як інструмента впливу на вирішення спірних питань на свою користь, і повернувся до цивілізованої практики переговорів».

    У результаті довгострокових переговорів, що проводились ТОВ «Голден Телеком» і ВАТ «Укртелеком» з квітня 2010 року, операторам вдалося досягти згоди зі спірних питань щодо взаємоз’єднання мереж та підписати відповідний договір про надання телекомунікаційних послуг. Треба також зазначити, що «Голден Телеком» неодноразово звертався до НКРЗ, як до державного арбітра у досудовому вирішенні суперечок між телеком-операторами, з проханням вплинути на державного оператора щодо дотримання ним ліцензійних умов і зконодавства України. Нажаль, у цьому випадку НКРЗ усунулась від виконання покладених на неї законних повноважень, а також від застосування однакового неупередженого та вимогливого підходу до усіх компаній, незалежно від форми власності.

    Довідка про історію питання:

    Розбіжності між «Голден Телеком» та «Укртелеком» щодо підписання договору на взаємоз’єднання мереж виникли через намагання державного оператора встановити преференційні для себе ставки інтерконекту.

    З квітня 2010 року оператори перебували в переговорному процесі щодо умов договору на взаємоз’єднання мереж та ставок інтерконнекту на 2010 рік, і неодноразово обмінювались зустрічними пропозиціями.

    В межах розгляду спору оператори узгодили та підписали ряд документів, останнім з яких став протокол розбіжностей, який було підписано та передано до НКРЗ 19 жовтня 2010 р.

    ВАТ «Укртелеком» 21 жовтня припинив переговори і почав обмежувати трафік від абонентів «Голден Телекому». У результаті таких дій було обмежено на 50% дозвон абонентів «Голден Телекому» на номери телефонної мережі загального користування у 21 місті України. Раніше «Укртелеком» обмежив транзит міжнародного трафіку і міжміського трафіку «Голден Телекому». Крім того, користуючись розбіжностями двох компаній з приводу ставок взаємоз’єднання мереж, державний оператор не надавав можливості підключення побудованих за рахунок «Голден Телеком» нових місцевих мереж фіксованого зв’язку в 6-ти містах України, при тому, що кошти за взаємопідключення таких мереж були сплачені «Укртелекому» в повному обсязі.

    25 жовтня ТОВ «Голден Телеком» звернулося до Національної комісії з питань регулювання зв‘язку України з проханням невідкладно винести дане питання на засідання НКРЗ 28 жовтня 2010 року та провести позапланову перевірку ВАТ "Укртелеком" на предмет порушення вимог законодавства у сфері телекомунікацій.



    ТОВ «Голден Телеком» і ЗАТ «Українські радіосистеми» - входять до міжнародної групи VimpelCom Ltd. Компанії надають послуги мобільного і фіксованого зв'язку, передачі даних, доступу в Інтернет з використанням різних технологій, у тому числі оптично-волоконного доступу.

    Источник: «Голден Телеком»
    Комментарии (0) | Распечатать | | Добавить в закладки:  

    Другие новости по теме:


     



    Телепрограммы для газет и сайтов.
    25-ть лет стабильной работы: телепрограммы, анонсы, сканворды, кроссворды, головоломки, гороскопы, подборки новостей и другие дополнительные материалы. Качественная работа с 1997 года. Разумная цена.

    Форум

    Фоторепортажи

    Авторская музыка

    Погода

    Афиша

    Кастинги и контакты ТВ шоу

    On-line TV

    Партнеры

    Друзья

    Реклама

    Статистика
    Главная страница  |  Регистрация  |  Добавить новость Copyright © 2002-2012 Все о ТВ и телекоммуникациях. Все права защищены.