Навигация

Популярные статьи
  • Как найти достойную работу в Чехии — 4 преимущества рекрутингового агентства «Befind»

  • Авторские и переводные статьи

    Пресс-релизы

    Регистрация на сайте


    Опрос
    Какие телеканалы вы смотрите чаще?







    Нацрада ТБ і РМ. Законопроект про „Про систему Суспільного телебачення і радіомовлення України” має бути доопрацьований


    4 ноября 2010 | Телекоммуникации / На украинском языке / Украина / Пресс-релизы | Добавил: Сергей Никандров
    Нацрада ТБ і РМ.  Законопроект  про „Про систему  Суспільного телебачення  і радіомовлення  України” має бути доопрацьований


    УКРАЇНА

    НАЦІОНАЛЬНА РАДА УКРАЇНИ
    З ПИТАНЬ ТЕЛЕБАЧЕННЯ І РАДІОМОВЛЕННЯ
    ПРЕС-СЛУЖБА


    вул. Прорізна, 2, м. Київ, 01601, т/ф.: 278-75-75,
    www.nrada.gov.ua, E-mail: pressa@nrada.gov.ua


    № 355 від 3 листопада 2010 р.

    Повідомлення для ЗМІ

    № 355 від 3 листопада 2010 р.

    Член Національної ради Микола Фартушний, який був доповідачем із цього питання, прокоментував ухвалене рішення. Він зауважив, що „центр ваги переміщується у Верховну Раду України, де має бути ухвалена законодавча база стосовно створення Суспільного мовлення. Нас просили висловитися щодо одного із законопроектів, який зареєстрований у Парламенті. Ми висловили свої зауваження і пропозиції, оскільки законодавча база в такому серйозному питанні має бути настільки виваженою, настільки бездоганною, щоб потім при реалізації цього проекту в нас не виникало непорозумінь”.

    У тексті законопроекту є низка положень, які суперечать чинним законам України „Про телебачення і радіомовлення”, „Про Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення”, „Про громадські організації”.

    „Є пропозиція доопрацювати законопроект, щоб детально прописати в ньому роль Національної ради, схему ліцензування для суспільного мовлення, і таким чином зробити цей проект бездоганним”, – підсумував Микола Фартушний.

    Заступник голови Національної ради Лариса Мудрак пояснила журналістам, що в системі формування, яка запропонована цим законопроектом, є два достатньо суттєвих моменти. „По-перше, це створення Громадської ради, яка по суті має формуватися з представників різних соціальних верств та груп. У цьому законопроекті пропонують, що дев’ять із п’ятнадцяти членів Громадської ради – це представники від політики, що насправді порушує всю систему суспільного мовлення”, – зазначила вона.

    Другим важливим моментом є проблема фінансування. Лариса Мудрак висловила думку, що варто було б врахувати положення законопроекту „Про систему суспільного телебачення і радіомовлення України”, прийнятого 1997 року. Вона наголосила, що цей законопроект „пройшов експертизу Ради Європи, у ньому питання фінансування, яке є одним із системоутворюючих, і питання формування Громадської (наглядової) ради добре прописані”.


    Прес-служба Національної ради


    Источник: Прес-служба Національної ради з питань телебачення і радіомовлення
    Комментарии (0) | Распечатать | | Добавить в закладки:  

    Другие новости по теме:


     



    Телепрограммы для газет и сайтов.
    25-ть лет стабильной работы: телепрограммы, анонсы, сканворды, кроссворды, головоломки, гороскопы, подборки новостей и другие дополнительные материалы. Качественная работа с 1997 года. Разумная цена.

    Форум

    Фоторепортажи

    Авторская музыка

    Погода

    Афиша

    Кастинги и контакты ТВ шоу

    On-line TV

    Партнеры

    Друзья

    Реклама

    Статистика
    Главная страница  |  Регистрация  |  Добавить новость Copyright © 2002-2012 Все о ТВ и телекоммуникациях. Все права защищены.