Навигация

Популярные статьи
  • «Site Ok‎»: Ваш надежный партнер в продвижении и раскрутке сайтов

  • Авторские и переводные статьи

    Пресс-релизы

    Регистрация на сайте


    Опрос
    Какие телеканалы вы смотрите чаще?







    Нацрада ТБ і РМ. Новий етап впровадження цифрового телерадіомовлення в Україні


    28 октября 2010 | Телекоммуникации / На украинском языке / Украина / Пресс-релизы | Добавил: Сергей Никандров
    Нацрада ТБ і РМ.  Новий етап впровадження цифрового  телерадіомовлення  в Україні


    УКРАЇНА

    НАЦІОНАЛЬНА РАДА УКРАЇНИ
    З ПИТАНЬ ТЕЛЕБАЧЕННЯ І РАДІОМОВЛЕННЯ
    ПРЕС-СЛУЖБА


    вул. Прорізна, 2, м. Київ, 01601, т/ф.: 278-75-75,
    www.nrada.gov.ua, E-mail: pressa@nrada.gov.ua


    № 341 від 27 жовтня 2010 р.

    Повідомлення для ЗМІ

    27 жовтня ц. р. відбувся брифінг Національної ради, темою якого стали рішення Національної ради стосовно другого етапу впровадження ефірного цифрового мовлення в Україні, ухвалені на сьогоднішньому засіданні.

    Першим кроком Національної ради у здійсненні основних заходів щодо впровадження цифрового телемовлення на нинішньому етапі стало скасування попередніх рішень. „Ми скасували сьогодні низку рішень Національної ради, якими затверджено організаційні заходи впровадження цифрового телемовлення, оскільки деякі з них застаріли, деякі не були виконані вчасно, а деякі просто блокують подальший хід упровадження цифрового мовлення”, – пояснив голова Національної ради Володимир Манжосов.

    Він зазначив, що в попередні роки не було узгоджених дій між державними органами, які опікувалися цим питанням. „Національна рада мала своє бачення цифрового телемовлення в країні, Кабінет Міністрів України Юлії Тимошенко – своє, Адміністрація Президента України Віктора Ющенка – своє, окремі відомства – своє бачення. Тому ми маємо таку ситуацію з уведенням „цифри”, що майже нічого не зроблено”, – зауважив керівник регуляторного органу.

    Національна рада після певних консультацій з провідними фахівцями галузі та всіма суб’єктами цього процесу в листі до Президента України виклала свої пропозиції щодо нового етапу впровадження цифрового телерадіомовлення та отримала схвальну резолюцію.

    Отже, наступним рішенням Національної ради ухвалено створити упродовж 2010–2011 років національну мережу цифрового телемовлення в стандарті DVB-T (MPEG-4) у складі цифрових загальнонаціональних каналів мовлення МХ-1, МХ-2, МХ-3, МХ-5.

    „Це рішення дасть змогу Національній раді й нашій країні забезпечити одночасний перехід на цифрове мовлення всіх загальнонаціональних каналів, державних обласних телерадіокомпаній, а також провідних місцевих компаній і залишити місце для супутникових або інших каналів, які побажають узяти участь у конкурсі Національної ради”, – сказав Володимир Манжосов.

    Він повідомив, що Національна рада звернеться до суб’єктів господарювання у сфері телебачення і радіомовлення щодо надання протягом місяця з дати прийняття цього рішення пропозицій стосовно участі у розбудові національної мережі цифрового телемовлення в стандарті DVB-T (MPEG-4).

    Голова Національної ради наголосив: „Ми хочемо, щоб це був один провайдер, який доведе нашому конституційному органу, що він фінансово-спроможний побудувати ці 4 мультиплекси”.

    Відповідаючи на запитання журналістів, член Національної ради Оксана Єлманова констатувала: „Як регуляторний орган ми намагаємося бути максимально ефективними, тому наш підхід до вибору провайдера буде дуже зваженим і чітким, адже технологічний процес під час упровадження „цифри” має надзвичайно важливе значення. Ми почули думку багатьох фахівців і зробили певні висновки”.

    Також Національна рада 27 жовтня ухвалила рішення про створення робочої групи з підготовки нової редакції Плану розвитку національного телерадіоінформаційного простору. Частину Плану розвитку національного телерадіоінформаційного простору становить саме впровадження цифрового телерадіомовлення в Україні. Співголовами цієї робочої групи визначено членів Національної ради Оксану Єлманову і Миколу Фартушного.


    Прес-служба Національної ради


    Источник: Прес-служба Національної ради з питань телебачення і радіомовлення
    Комментарии (0) | Распечатать | | Добавить в закладки:  

    Другие новости по теме:


     



    Телепрограммы для газет и сайтов.
    25-ть лет стабильной работы: телепрограммы, анонсы, сканворды, кроссворды, головоломки, гороскопы, подборки новостей и другие дополнительные материалы. Качественная работа с 1997 года. Разумная цена.

    Форум

    Фоторепортажи

    Авторская музыка

    Погода

    Афиша

    Кастинги и контакты ТВ шоу

    On-line TV

    Партнеры

    Друзья

    Реклама

    Статистика
    Главная страница  |  Регистрация  |  Добавить новость Copyright © 2002-2012 Все о ТВ и телекоммуникациях. Все права защищены.