Навигация

Популярные статьи

Авторские и переводные статьи

Пресс-релизы

Регистрация на сайте


Опрос
Какие телеканалы вы смотрите чаще?







Нацрада ТБ і РМ. Телерадіоорганізації мають забезпечувати інформаційні потреби всіх верств населення


30 сентября 2010 | Телекоммуникации / На украинском языке / Украина / Пресс-релизы | Добавил: Сергей Никандров
Нацрада ТБ і РМ.  Телерадіоорганізації мають забезпечувати інформаційні потреби всіх верств населення


УКРАЇНА

НАЦІОНАЛЬНА РАДА УКРАЇНИ
З ПИТАНЬ ТЕЛЕБАЧЕННЯ І РАДІОМОВЛЕННЯ
ПРЕС-СЛУЖБА


вул. Прорізна, 2, м. Київ, 01601, т/ф.: 278-75-75,
www.nrada.gov.ua, E-mail: pressa@nrada.gov.ua


№ 286 від 29 вересня 2010 р.

Повідомлення для ЗМІ

Найближчим часом Національна рада хоче спрямувати свою діяльність на розв’язання цілої низки питань, які можна окреслити як питання соціальної групи, про це сьогодні, 29 вересня, під час брифінгу заявила заступник голови Національної ради Лариса Мудрак.

Насамперед це стосуватиметься забезпечення інформаційних потреб дитячої аудиторії. У суспільстві назріла потреба розв’язання цих вкрай важливих для майбутнього нашої країни і досить непростих для індустрії проблем.

Член Національної ради Ірина Опілат зауважила, що „попередній аналіз телевізійної продукції, з точки зору дитячого наповнення, свідчить про те, що дитячому мовленню приділяють більше уваги ті компанії, які фінансуються з Державного бюджету і, можливо, найбільше потерпають від фінансової кризи. Якщо проаналізувати, то дитяче мовлення в прийнятному обсязі існує на Першому національному, на ОДТРК, на каналі „Культура”.

Вона сказала, що Національна рада буде „досліджувати відсоток співвідношення дитячих програм, у який час вони виходять в ефір тощо”. Крім того, член Національної ради закликала представників ЗМІ долучатися до обговорення цих питань. Адже, окрім аналітики щодо дитячих та юнацьких програм, потрібен і серйозний аналіз їх змісту. Вона наголосила, що „спільними зусиллями можна вирівняти ситуацію”.

Інше питання, на якому хоче зосередити свою увагу Національна рада, стосується забезпечення прав на доступ до інформації громадян із обмеженими можливостями.

Лариса Мудрак зазначила, що в Україні, приміром, налічується понад мільйон людей з вадами слуху. Водночас тільки на декількох телевізійних каналах практикується подавати новини із коротким текстом у рухомому рядку, а залучення сурдоперекладачів для розшифрування текстів програм і передач узагалі є рідкістю.

„Зараз ми займаємося розробкою проекту рішення щодо адаптації мовлення для людей з вадами слуху і зору. У нас немає механізмів примусити телекомпанії забезпечувати інформаційні потреби людей таких категорій. Однак існує велика кількість питань, які можна пробувати вирішувати шляхом діалогу”, – підсумувала Лариса Мудрак.


Прес-служба Національної ради


Источник: Прес-служба Національної ради з питань телебачення і радіомовлення
Комментарии (0) | Распечатать | | Добавить в закладки:  

Другие новости по теме:


 



Телепрограммы для газет и сайтов.
25-ть лет стабильной работы: телепрограммы, анонсы, сканворды, кроссворды, головоломки, гороскопы, подборки новостей и другие дополнительные материалы. Качественная работа с 1997 года. Разумная цена.

Форум

Фоторепортажи

Авторская музыка

Погода

Афиша

Кастинги и контакты ТВ шоу

On-line TV

Партнеры

Друзья

Реклама

Статистика
Главная страница  |  Регистрация  |  Добавить новость Copyright © 2002-2012 Все о ТВ и телекоммуникациях. Все права защищены.