Навигация

Популярные статьи
  • Как найти достойную работу в Чехии — 4 преимущества рекрутингового агентства «Befind»

  • Авторские и переводные статьи

    Пресс-релизы

    Регистрация на сайте


    Опрос
    Какие телеканалы вы смотрите чаще?







    Національна рада створить Колегію експертів


    30 сентября 2010 | Телекоммуникации / На украинском языке / Украина / Пресс-релизы | Добавил: Сергей Никандров
    Національна рада створить Колегію експертів


    УКРАЇНА

    НАЦІОНАЛЬНА РАДА УКРАЇНИ
    З ПИТАНЬ ТЕЛЕБАЧЕННЯ І РАДІОМОВЛЕННЯ
    ПРЕС-СЛУЖБА


    вул. Прорізна, 2, м. Київ, 01601, т/ф.: 278-75-75,
    www.nrada.gov.ua, E-mail: pressa@nrada.gov.ua


    № 287 від 29 вересня 2010 р.

    Повідомлення для ЗМІ

    Минулого тижня, а саме 22 вересня, Національна рада проголосувала за формування нового складу Громадської ради. Перше організаційне засідання новоствореної Громадської ради за участю членів Національної ради має відбутися 6 жовтня о 15 год. у приміщенні Національної ради. Про це повідомила заступник голови Національної ради Лариса Мудрак на брифінгу, який відбувся сьогодні по завершенні засідання Національної ради, та запросила представників ЗМІ взяти участь у засіданні Громадської ради.

    Вона висловила сподівання, що цей громадський осередок стане справжнім виразником громадської думки щодо найактуальніших потреб інформаційного забезпечення нашого суспільства. Національна рада також чекає від Громадської ради певної експертної допомоги та сприяння у вирішенні багатьох проблем галузі.

    Лариса Мудрак заявила також, що Національна рада планує, окрім Громадської ради, створити статусний, представницький колегіальний орган – Колегію експертів, до якого увійдуть передовсім колишні члени Національної ради, авторитетні фахівці галузі, добре обізнані в практичних питаннях функціонування телерадіокомпаній, досвідчені правники, які активно брали і беруть участь у розробці законодавчих проектів, видатні діячі культури.

    Подібна практика існує в розвинених демократичних країнах, коли відомі, досвідчені фахівці, які з певних причин уже не працюють у державних структурах чи відійшли від активної участі в певній сфері, залучаються як експерти чи консультанти до вирішення багатьох державних, бізнесових чи інших питань. У такий спосіб суспільство не лише використовує напрацьований роками досвід, а й виявляє повагу до шанованих, авторитетних особистостей.

    На відміну від Громадської ради, члени якої пропонуються індустрією, членів Колегії буде запрошувати сама Національна рада. „Колегія експертів відрізнятиметься від Громадської ради тим, що вона не повинна діяти на постійній основі. Знані авторитети, українські і світові, повинні мати шанс висловитися, а ми матимемо право і шанс звертатися до них за порадою”, – зазначила Лариса Мудрак.

    Член Національної ради Ірина Опілат додала, що нещодавно вона мала зустріч із відомим кінорежисером Миколою Мащенком. „Особистості такого масштабу, такої величі, такого багажу не мають залишатися осторонь від тих процесів, які відбуваються в державі”, – сказала вона. „Таким чином, ми хочемо мати змогу запросити їх висловити свою думку з якогось питання, скористатися їхнім досвідом. Ми хочемо, щоб все краще, що було за попередніх складів Національної ради, залишилося і за нашої роботи. Хочеться, щоб це були люди, яких ми можемо запросити особисто, чи на потребу громадськості, чи на їхню потребу. Ми матимемо змогу таким чином радитися. Адже поради, що ми сподіваємося отримати від цих людей, ці консультації, спрямовуватимуться на благо суспільства”, – наголосила Ірина Опілат.


    Прес-служба Національної ради


    Источник: Прес-служба Національної ради з питань телебачення і радіомовлення
    Комментарии (0) | Распечатать | | Добавить в закладки:  

    Другие новости по теме:


     



    Телепрограммы для газет и сайтов.
    25-ть лет стабильной работы: телепрограммы, анонсы, сканворды, кроссворды, головоломки, гороскопы, подборки новостей и другие дополнительные материалы. Качественная работа с 1997 года. Разумная цена.

    Форум

    Фоторепортажи

    Авторская музыка

    Погода

    Афиша

    Кастинги и контакты ТВ шоу

    On-line TV

    Партнеры

    Друзья

    Реклама

    Статистика
    Главная страница  |  Регистрация  |  Добавить новость Copyright © 2002-2012 Все о ТВ и телекоммуникациях. Все права защищены.