Навигация

Популярные статьи
  • Как найти достойную работу в Чехии — 4 преимущества рекрутингового агентства «Befind»

  • Авторские и переводные статьи

    Пресс-релизы

    Регистрация на сайте


    Опрос
    Какие телеканалы вы смотрите чаще?







    Парламентська ТСК і Національна рада продовжать діалог


    23 сентября 2010 | Телекоммуникации / На украинском языке / Украина / Пресс-релизы | Добавил: Сергей Никандров
    Парламентська ТСК і Національна  рада продовжать діалог


    УКРАЇНА

    НАЦІОНАЛЬНА РАДА УКРАЇНИ
    З ПИТАНЬ ТЕЛЕБАЧЕННЯ І РАДІОМОВЛЕННЯ
    ПРЕС-СЛУЖБА


    вул. Прорізна, 2, м. Київ, 01601, т/ф.: 278-75-75,
    www.nrada.gov.ua, E-mail: pressa@nrada.gov.ua


    № 277 від 22 вересня 2010 р.

    Повідомлення для ЗМІ

    Під час брифінгу Національної ради, що відбувся сьогодні, 22 вересня, журналісти цікавилися, якими будуть першочергові кроки Національної ради по завершенню роботи Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України, яка вивчала правомірність ухвалення рішень Національною радою України з питань телебачення і радіомовлення упродовж 2005–2010 років.

    Оксана Головатенко, перший заступник голови Національної ради, повідомила, що в засіданні слідчої комісії, яку очолюють Ганна Герман та Інна Богословська, взяли участь майже всі члени Національної ради. Питання, що розглядалися, можна поділити на три складові.

    Перше, як потрібно формувати Національну раду для того, щоб уникнути будь-якого тиску з боку влади. Оксана Головатенко наголосила, що колегіальний орган, половина складу якого призначається Президентом, а інша половина обирається Верховною Радою, нині не відчуває тиску ні з боку Президента, ні з боку Парламенту. „У своїй діяльності ми чітко керуємося законодавством і Конституцією України”, – сказала вона.

    Щодо розгляду підведення підсумків конкурсу 27.01.2010, перший заступник голови Національної ради зауважила: „Була позиція Юрія Плаксюка, яку він виклав, і була позиція моя. Я була тоді членом Національної ради, але не брала участі в засіданні з підведення підсумків конкурсу, оскільки вважала його неправомірним”.

    Друге, що цікавило членів слідчої комісії, порушення, які є на сьогодні. Багато компаній звернулися до комісії щодо проведення конкурсів, в тому числі й регіональні. „Одне з питань, яке розглядалося, – чому обласні компанії, беручи участь в конкурсі, не завжди виграють”, – зазначила Оксана Головатенко. Вона пояснила, що проблема полягає в тому, що багато місцевих компанії, які мають ліцензії на мовлення 24 години, але мовлять всього по кілька годин. В інший час вони ретранслюють якийсь з провідних каналів. „Виникає питання присутності на каналі двох і більше логотипів. Глядач не може ідентифікувати, який канал він дивиться,” – сказала Оксана Головатенко. З приводу мовлення регіональних і місцевих каналів членам слідчої комісії було запропоновано провести додаткове засідання, під час якого ґрунтовно обговорити ці проблемні питання.

    Третій аспект обговорення питань вітчизняного телерадіоінформаційного простору стосувався програмного наповнення каналів, а саме: трансляції еротичних програм і фільмів на каналах та розміщення в ефірі так званих інтерактивних ігор. „Є ситуація, коли Національна рада під час перевірки цікавиться трансляцією того чи іншого фільму, з ознаками еротики чи порнографії, канал показує прокатне посвідчення, видане Мінкультом. Депутати обурені такими фактами”, – підкреслила Оксана Головатенко. Національна рада підтримує в цьому парламентарів і буде невідкладно вживати відповідних заходів.

    Питання щодо трансляції інтерактивних передач на українських каналах також необхідно вирішувати негайно. Багато глядачів, особливо пенсійного віку, втрачають на таких передачах багато коштів. У Верховній Раді України зареєстрований законопроект, який забороняє розповсюдження подібних програм. „Ми не розраховуємо на допомогу тільки законодавчої ініціативи. Національна рада має повноваження, і ми будемо жорстко спостерігати за виконанням чинного законодавства. Найближчим часом ми ухвалимо рішення про заборону цих он-лайн історій”, – підсумувала перший заступник голови Національної ради.


    Прес-служба Національної ради


    Источник: Прес-служба Національної ради з питань телебачення і радіомовлення
    Комментарии (0) | Распечатать | | Добавить в закладки:  

    Другие новости по теме:


     



    Телепрограммы для газет и сайтов.
    25-ть лет стабильной работы: телепрограммы, анонсы, сканворды, кроссворды, головоломки, гороскопы, подборки новостей и другие дополнительные материалы. Качественная работа с 1997 года. Разумная цена.

    Форум

    Фоторепортажи

    Авторская музыка

    Погода

    Афиша

    Кастинги и контакты ТВ шоу

    On-line TV

    Партнеры

    Друзья

    Реклама

    Статистика
    Главная страница  |  Регистрация  |  Добавить новость Copyright © 2002-2012 Все о ТВ и телекоммуникациях. Все права защищены.