Навигация

Популярные статьи
  • Как найти достойную работу в Чехии — 4 преимущества рекрутингового агентства «Befind»

  • Авторские и переводные статьи

    Пресс-релизы

    Регистрация на сайте


    Опрос
    Какие телеканалы вы смотрите чаще?







    Українське ТБ у Росії: хто і для кого?


    8 апреля 2010 | Телекоммуникации / На украинском языке / Украина / Россия | Добавил: Сергей Никандров
    Українське ТБ у Росії: хто і для кого?Обіцянка президента Дмітрія Медвєдєва дозволити мовлення на території Російської федерації українським телеканалам виглядає як перспектива недалекого майбутнього. Який канал потрапить туди першим та для кого це телебачення?

    Керівники російського "НТВ-плюс" заявили про згоду ретранслювати один із українських каналів. Те, про що керівники і власники українського телебачення ще кілька місяців тому могли тільки мріяти.

    "Цей проект може бути привабливим з комерційної точки зору. Але протягом найближчого часу мова про це не йде. "
    О.Ткаченко, 1+1


    Після переговорів з президентом Януковичем на початку березня російський президент Дмітрій Мєдвєдєв дав доручення телевізійним чиновникам. І вже за кілька днів генеральний директор компанії „Газпром-медіа", яка володіє супутниковим телеканалом "НТВ-плюс", Ніколай Сєнкєвіч доповідав пану Мєдвєдєву, що вони можуть це зробити і за досить помірну плату для користувачів. Яких у "НТВ-плюс" два мільйони.

    Хто збирається в Росію?

    Звичайна ретрансляція українського каналу неможлива - насамперед через права на показ телевізійної продукції. Їх дія, як правило, обмежується лише територією України. Втім кілька каналів мають міжнародну версію. Як, приміром, "1+1".

    Олександр Ткаченко - генеральний директор групи "1+1": "Ми достатньо давно працюємо над цим питанням. Але лише останнім часом почалися якісь зрушення в цьому напрямку."

    Пан Ткаченко розповідає, що зараз чекає на рішення "НТВ-плюс". Він бачить дуже хороші перспективи для свого телеканалу в Росії. Насамперед, тому що там - найчисельніша українська діаспора:

    "Ці абстрактні загальнонаціональні канали - вони не зовсім актуальні все ж таки. Такого і в інтернеті всього багато"
    В.Гіржов


    „Цей проект може бути привабливим з комерційної точки зору. Але протягом найближчого часу мова про це не йде. Мова йде про те, що ми розуміємо, що найбільша аудиторія, яка є за межами України, знаходиться саме на території Російської федерації. І тут не йдеться про частку чи рейтинг, а скоріше про можливість українським глядачам, передовсім, україномовним глядачам, бачити новини і канал з Батьківщини на території, де вони зараз живуть чи працюють."

    Також у російський інформаційний простір хоче потрапити один із найрейтинговіших українських каналів - „Інтер". ПР-служба якого, за повідомленням, сподівається, що „завершення процесу ліцензування та підтримка з боку держави сприятиме розповсюдженню телеканалу."

    Як відбиратимуть канал в Україні

    Втім остаточного рішення про те, яким буде українське телебачення в Росії, ще немає. Ганна Герман, заступник глави Адміністрації президента, вважає, що насамперед це має бути Перший національний. Але вирішать це згодом.

    Ганна Герман: "Основні критерії - україномовність, виваженість. Щоб це не був якийсь заангажований канал, який переслідує якісь свої комерційні цілі чи виконує політичні замовлення. Це мусить бути збалансований україномовний канал. Я думаю, що це основна буде вимога. В крайньому разі, Україна була б зацікавлена, щоб саме такий канал бачили в Росії. Україномовний, збалансований, зважений, який дає об'єктивну неупереджену інформацію про нашу державу, про все, що тут діється."

    Діаспорі - про діаспору?

    Але чи справді українцям в Росії потрібен україномовний телеканал? Віктор Гіржов, керівник інформаційно-аналітичного порталу українців Росії „УкрРосІнфо", переконаний, що так.

    "Люди, які вважають, що українські телевізійні канали можуть конкурувати з російськими, як завжди, живуть в Україні як на острові, не усвідомлюючи, що українське телебачення - це телебачення 20-го століття, а російське телебачення...це телебачення століття 21-го."
    В.Портников

    Хоча він вважає, це має бути телеканал, який розповідає про життя української діаспори в Росії:

    „Проблеми освіти, культури... Події різні: круглі столи, конференції, ярмарки... Тобто, контенту у нас дуже багато. Цей канал був би дуже актуальний, цікавий, тому що він був би близький. А ці абстрактні загальнонаціональні канали - вони не зовсім актуальні все ж таки. Такого і в інтернеті всього багато."

    Проблема конкуренції

    Російська влада пообіцяла забезпечити мовлення на території Росії телеканалів усіх держав СНД. І насамперед, українських, які, як сказав міністр закордонних справ федерації Сєргєй Лавров, є найбільш "затребуваними".

    Оглядач Віталій Портніков розповідає, що в його московській квартирі є канал із Татарстану і з Білорусі. Але потреби в тому, щоби там був український, він не бачить. Каже, що вся необхідна йому інформація є в інтернеті, а дивитися розважальні програми і кіно на українських телеканалах йому нецікаво.

    Віталій Портніков: „Мені здається, що люди, які вважають серйозно, що українські телевізійні канали можуть конкурувати з російськими телевізійними каналами, як завжди, живуть в Україні як на острові, не усвідомлюючи, що українське телебачення - це телебачення 20-го століття, а російське телебачення, якщо говорити про його бізнес-складову, це телебачення століття 21-го. І це пов'язано не з політичною складовою мовлення, а насамперед з його розважальною складовою і з його кінематографічною складовою. Просто це такий факт."

    Источник: Спілка кабельного телебачення України
    Комментарии (0) | Распечатать | | Добавить в закладки:  

    Другие новости по теме:


     



    Телепрограммы для газет и сайтов.
    25-ть лет стабильной работы: телепрограммы, анонсы, сканворды, кроссворды, головоломки, гороскопы, подборки новостей и другие дополнительные материалы. Качественная работа с 1997 года. Разумная цена.

    Форум

    Фоторепортажи

    Авторская музыка

    Погода

    Афиша

    Кастинги и контакты ТВ шоу

    On-line TV

    Партнеры

    Друзья

    Реклама

    Статистика
    Главная страница  |  Регистрация  |  Добавить новость Copyright © 2002-2012 Все о ТВ и телекоммуникациях. Все права защищены.