Навигация

Популярные статьи
  • Как найти достойную работу в Чехии — 4 преимущества рекрутингового агентства «Befind»

  • Авторские и переводные статьи

    Пресс-релизы

    Регистрация на сайте


    Опрос
    Какие телеканалы вы смотрите чаще?







    НКРЗ взяла участь у засіданні «круглого столу» на тему: «Стан конкуренції на ринку телекомунікацій»


    10 декабря 2009 | Телекоммуникации / На украинском языке / Украина / Пресс-релизы | Добавил: Сергей Никандров
    7 грудня 2009 року у редакції газети «Бізнес» відбулося засідання «круглого столу» на тему: «Стан конкуренції на ринку телекомунікацій» за участі членів НКРЗ Людмили Артюшенко та Володимира Пащука, начальника управління стратегії розвитку телекомунікацій Державної адміністрації зв'язку Ігоря Шестака, представників ВАТ «Укртелеком», ТОВ «Астеліт», ЗАТ «Український мобільний зв'язок», ЗАТ «Українські радіосистеми», ЗАТ «Київстар Дж.Ес.Ем.», ТОВ «Голден Телеком».

    У ході «круглого столу» обговорено питання аспектів конкурентної боротьби між операторами фіксованого та мобільного зв’язку, інтерконекту, доступу до кабельної каналізації.

    Людмила Артюшенко зазначила, що «в частині регулювання ставок інтерконекту НКРЗ керується Законом України «Про телекомунікації», у якому визначено, що Комісія регулює ставки доступу до мереж операторів, що займають монопольне положення на ринку. Відповідно до діючого законодавства монополістів на ринку визначає Антимонопольний комітет. Тому конфлікти, які виникають з цього питання не можуть бути вирішені виключно НКРЗ. Зі свого боку Комісія прийняла Порядок проведення взаєморозрахунків між операторами, визначивши всі складові ставок доступу і нові вимоги щодо врахування витрат операторів при визначенні цієї ставки.

    Щодо питання про регулювання тарифів доступу до кабельної каналізації електрозв’язку, то у липні ц.р. Комісією затверджено Порядок доступу до кабельної каналізації електрозв’язку, який визначає умови доступу до ККЕ та регулює відносини між операторами телекомунікацій та власниками ККЕ, які мають намір на договірних засадах спільно використовувати ККЕ для своїх потреб.

    Відповідно ж до рекомендацій Антимонопольного комітету України НКРЗ розроблено проект Порядку формування тарифів на послуги доступу до кабельної каналізації електрозв’язку. Прийняття такого документу упорядкує питання формування тарифів, адже на сьогодні не визначені параметри цього ринку і його межі, не ведеться належний облік не тільки витрат, але й навіть доходів від надання послуг по використанню кабельної каналізації».

    Володимир Пащук акцентував, що «ставки інтерконекту регулюються практично в усіх європейських країнах, аналогічно і плата за каналізацію. Завдання регулятора – захист споживача та створення конкурентного середовища, в якому працюватимуть оператори. Саме конкуренція дозволить створити такі умови для споживача, завдяки яким він отримуватиме якісні послуги за прийнятними цінами.

    Законодавство України не повинно сильно відрізнятися від законодавства європейських країн. Україна, як європейська держава бере на себе зобов'язання щодо максимальної адаптації свого законодавства до європейського. До речі, в законодавстві європейських країн чітко прописані повноваження цих органів. Функція Антимонопольного комітету полягає в регулюванні ex-post, а регулювання наперед, або прогнозоване регулювання (ex-antе), це вже повноваження регулюючого органу. Саме в цьому напрямку рухається зараз і Антимонопольний комітет і НКРЗ. Відповідні положення були прописані в меморандумі взаємодії АМКУ та НКРЗ, а також лягли в основу змін до законів, які регулюють галузь зв’язку».

    У ході засідання «круглого столу» також було зазначено, що на сьогодні НКРЗ не має достатньо законодавчих повноважень для регулювання на ринках інтерконекту та кабельної каналізації електрозв’язку.

    Заступник голови правління з питань маркетингу та продажу послуг ВАТ «Укртелеком» Ігор Сиротенко зазначив, що «на даний момент підписано договори на використання ККЕ з більшістю учасниками ринку зв’язку. Найближчим часом ВАТ «Укртелеком» проведе легалізацію ліній зв’язку прокладених у ККЕ, не вимагаючи при цьому плату за доступ. Таким чином не легалізовані кабелі будуть враховані і відповідно укладено договори».

    Представники ТОВ «Астеліт», ЗАТ «Український мобільний зв'язок», ЗАТ «Українські радіосистеми», ЗАТ «Київстар Дж.Ес.Ем.», ТОВ «Голден Телеком» відзначили, що останнім часом діалог з Комісією є постійним і продуктивним, саме завдяки активній позиції НКРЗ у цих питаннях досягнуто певні компроміси, тому ситуація на ринку телекомунікації залишається стабільною.

    Источник: Прес група НКРЗ
    Комментарии (0) | Распечатать | | Добавить в закладки:  

    Другие новости по теме:


     



    Телепрограммы для газет и сайтов.
    25-ть лет стабильной работы: телепрограммы, анонсы, сканворды, кроссворды, головоломки, гороскопы, подборки новостей и другие дополнительные материалы. Качественная работа с 1997 года. Разумная цена.

    Форум

    Фоторепортажи

    Авторская музыка

    Погода

    Афиша

    Кастинги и контакты ТВ шоу

    On-line TV

    Партнеры

    Друзья

    Реклама

    Статистика
    Главная страница  |  Регистрация  |  Добавить новость Copyright © 2002-2012 Все о ТВ и телекоммуникациях. Все права защищены.