Навигация

Популярные статьи
  • Как найти достойную работу в Чехии — 4 преимущества рекрутингового агентства «Befind»

  • Авторские и переводные статьи

    Пресс-релизы

    Регистрация на сайте


    Опрос
    Какие телеканалы вы смотрите чаще?







    Фільм «Матч» отримав прокатне посвідчення


    20 апреля 2012 | Новости / Кино | Добавил: Елена Ленова
    Голоси експертів розділилися: 11 – за і 8 – проти.

    Експертна комісія з питань розповсюдження та демонстрування фільмів прийняла рішення видати прокатне посвідчення фільму «Матч» для показу на вечірніх сеансах для глядачів, старших 18-ти років. Про це повідомляє прес-служба Держкіно.

    «Державне агентство України з питань кіно діє виключно на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачений Конституцією та законами України. У відповідності до ст. 15 Конституції України цензура заборонена. Держкіно не може забороняти, чи - навпаки - дозволяти прокат фільму, послуговуючись ідеологічними мотивами або художніми властивостями твору. Відповідно до чинного законодавства Агентство видає прокатні посвідчення виключно на підставі висновків та рекомендацій експертів. Більшість з 19 членів Експертної комісії з питань розповсюдження та демонстрування фільмів при Держкіно рекомендували фільм «Матч» до прокату в Україні. Що ж стосується художньої та історичної цінності фільму - визначати її для себе кожен глядач має особисто. Вважаю, що заборона «Матчу» лише додасть йому популярності у «мережах» та на ринку «чорного» відеопрокату», - коментує голова Держкіно Катерина Копилова.

    Як повідомляє прес-служба, рішення членів експертної комісії розділилися: «за» проголосувало 11, «проти» - 8 експертів. Під час обговорення окремі члени Експертної комісії «висловили занепокоєння щодо можливого викривлення у фільмі історичних подій, присутності у картині пропаганди та жанрової стилізації», оскільки «в картині є епізоди, де україномовні персонажі виглядають негідно і карикатурно, і це може викликати почуття образи та супротиву в нашого глядача».

    Раніше Держкіно отримало звернення народного артиста України Остапа Ступки, який зіграв у «Матчі» роль поліцая. Актор наголосив, що виступає проти цензури і переконаний, що фільм має право на прокат в Україні.

    Продюсер фільму з української сторони, виконавчий продюсер компанії «Пронто фільм» Максим Асадчий наголосив, що фільм правдиво відтворює період історії Києва під час фашистської окупації. «Ми працювали з істориками та військовими консультантами, вивчали кіно- та фотоархіви, щоб цей час виглядав в картині "Матч" достеменно. Це - історія. Перекручувати її згідно PR-стратегій вважаємо неможливим», - запевнив пан Асадчий.

    Представник компанії-дистрибьютора, директор з кінопрокату концерну «Інтер-фільм» Дмитро Кирієнко зазначив: «Дозвольте мені, як громадянину України приєднатися до тих, кому небайдужа доля фільму «Матч» на теренах України. Саме в Україні, де, власне, знімали цю стрічку, її вихід на екрани є особливо важливим. Я вважаю, що «Матч» - це стрічка, в першу чергу, про легендарний подвиг футболістів «Динамо» - наших співвітчизників, про трагічне кохання під час війни, дуже тяжкий для народу України час». Дмитро Кирієнко сказав, що сподівається на те, що часи цензури в Україні минули.

    Як повідомляла «Телекритика», продюсери фільму «Матчу» звинувачували Держкіно в затягуванні рішення щодо видачі прокатного посвідчення, а проти стрічки розгорнулася «політична кампанія».

    Нагадаємо, за синопсисом, в основі сюжету «Матчу» - особиста драма й історія кохання відомого футболіста, воротаря клубу «Динамо» Миколи Раневича (Сергій Безруков) та Ганни Шевцової (Єлизавета Боярська). З початком війни їхнє недовге щастя руйнується за мить. Масові розстріли в Бабиному Яру, київський концтабір «Дарниця», табір смерті «Сирець», паніка і страх - все це в поєднанні з «захоплюючими футбольними матчами» доведеться пережити героям фільму. Саме через ці події творці картини прагнуть показати «всю глибину героїзму радянських футболістів».

    Сценаристами картини виступили Тимофій Сергєйцев, Дмитро Звєрьков («Каменська», «Полювання на піранью» тощо), Ігор Сосна. Між іншим, Тимофій Сергєйцев і Дмитро Куликов (продюсер) - відомі російські політтехнологи. Разом з Ігорем Шуваловим (нині - радник глави Адміністрації президента Сергія Льовочкіна) працювали в Україні з Віктором Пінчуком (парламентська виборча кампанія 1998 року, медіаконсалтинг телеканалу ICTV, проект «Вуличного телебачення»). Разом з Іскандером Валітовим вели президентські кампанії Леоніда Кучми (вибори 1999 року), Віктора Януковича (вибори 2004 року), Арсенія Яценюка (вибори 2010 року).

    Источник: telekritika.ua
    Комментарии (0) | Распечатать | | Добавить в закладки:  

    Другие новости по теме:


     



    Телепрограммы для газет и сайтов.
    25-ть лет стабильной работы: телепрограммы, анонсы, сканворды, кроссворды, головоломки, гороскопы, подборки новостей и другие дополнительные материалы. Качественная работа с 1997 года. Разумная цена.

    Форум

    Фоторепортажи

    Авторская музыка

    Погода

    Афиша

    Кастинги и контакты ТВ шоу

    On-line TV

    Партнеры

    Друзья

    Реклама

    Статистика
    Главная страница  |  Регистрация  |  Добавить новость Copyright © 2002-2012 Все о ТВ и телекоммуникациях. Все права защищены.