Навигация

Популярные статьи
  • Как найти достойную работу в Чехии — 4 преимущества рекрутингового агентства «Befind»

  • Авторские и переводные статьи

    Пресс-релизы

    Регистрация на сайте


    Опрос
    Какие телеканалы вы смотрите чаще?







    Стоп цензурі!» вимагає від Ради відреагувати на фільм Усова про Лук’янівське СІЗО


    9 апреля 2012 | Новости / Кино | Добавил: Елена Ленова
    Журналісти вимагають показати депутатам резонансний спецпроект.

    Журналістський рух «Стоп цензурі!» вимагає від Верховної Ради продемонструвати на пленарному засіданні спецрозслідування журналіста ТВі Костянтина Усова В'язниця №1» про побут в'язнів Лук'янівського СІЗО, заслухати позачерговий звіт омбудсмена та створити тимчасову слідчу комісію з питань порушень прав людини в СІЗО і місцях позбавлення волі. Про це йдеться в заяві руху, розповсюдженій 9 квітня.

    Раніше продемонструвати в сесійній залі цей фільм запропонував голова Комітету з питань свободи слова та інформації Юрій Стець.

    Наводимо повний текст звернення «Стоп цензурі!»:

    Звернення

    Ми, українські журналісти, члени Руху «Стоп цензурі!», звертаємося до Голови Верховної Ради України В.М.Литвина, народних депутатів України - представників усіх політичних сил з вимогою:

    - продемонструвати на пленарному засіданні Верховної Ради України спеціальне розслідування журналіста Костянтина Усова (телеканал ТВі) «В'язниця №1» про побут в'язнів Лук'янівського СІЗО;

    - невідкладно заслухати позачерговий звіт Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини щодо дотримання прав людини в місцях попереднього ув'язнення та місцях позбавлення волі;

    - створити Тимчасову слідчу комісію Верховної Ради України з питань порушень прав людини в місцях попереднього ув'язнення та місцях позбавлення волі.

    Нагадуємо, що здійснення парламентського контролю умов поводження з особами, ув'язненими в Україні, є прямим обов'язком народних депутатів України.

    Ми наголошуємо, що вирішення цієї гострої суспільної проблеми є не лише дотриманням міжнародних зобов'язань держави Україна перед Радою Європи, але має забезпечити безпечні умови утримання людей за ґратами.

    Ми вважаємо, що практика «замовчування» та ігнорування Верховною Радою України гострих соціальних проблем руйнує основні засади демократії дотримання прав людини та шкодить міжнародному іміджу України вцілому.

    Довідка. Громадський рух «Стоп цензурі!»

    Громадський рух «Стоп цензурі!» створений 21 травня 2010 року. Рух є неформальним об'єднанням журналістів, що утворилося у відповідь на утиски свободи слова в Україні.

    Це ініціатива українських журналістів та медійних громадських організацій щодо відстоювання свободи слова, запобігання встановленню цензури в Україні, унеможливлення перешкоджання професійній діяльності журналістів та порушення професійних стандартів при висвітленні суспільно-політичних питань.

    Громадський рух «Стоп цензурі!» не підтримує жодну політичну силу, не фінансується політичними партіями.

    Источник: telekritika.ua
    Комментарии (0) | Распечатать | | Добавить в закладки:  

    Другие новости по теме:


     



    Телепрограммы для газет и сайтов.
    25-ть лет стабильной работы: телепрограммы, анонсы, сканворды, кроссворды, головоломки, гороскопы, подборки новостей и другие дополнительные материалы. Качественная работа с 1997 года. Разумная цена.

    Форум

    Фоторепортажи

    Авторская музыка

    Погода

    Афиша

    Кастинги и контакты ТВ шоу

    On-line TV

    Партнеры

    Друзья

    Реклама

    Статистика
    Главная страница  |  Регистрация  |  Добавить новость Copyright © 2002-2012 Все о ТВ и телекоммуникациях. Все права защищены.