Навигация

Популярные статьи
  • Как найти достойную работу в Чехии — 4 преимущества рекрутингового агентства «Befind»

  • Авторские и переводные статьи

    Пресс-релизы

    Регистрация на сайте


    Опрос
    Какие телеканалы вы смотрите чаще?







    У Києві розпочав роботу фестиваль Docudays UA


    25 марта 2012 | Новости / Кино | Добавил: Елена Ленова
    У Києві розпочав роботу 9 Міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA.

    Відкрився форум напередодні, 23 березня, брифінгом за участі членів журі конкурсної програми і трагікомедією про химерний світ африканських відносин «Дипломат» данського режисера Мадса Брюггера.

    Нині покази фільмів проходять у Синій залі Будинку кіно та у кінотеатрі «Панорама». Представлені на форумі стрічки поєднані провідною темою «Чи має шанс авторитаризм в Україні?». Зокрема, відбудеться національна прем’єра фільму «Тихе місце» української режисерки Олесі Бортняк, презентація останніх двох фільмів одного з найяскравіших представників сучасної американської кінодокументалістики Маршала Каррі за участі режисера, прем`єрні кінопокази кінопокази відомого австрійського режисера Міхаеля Главоггера («Cлава блудниці» і «Cмерть робітника», один із епізодів якого автор знімав у нелегальних шахтах на Донбасі). Також в перше а великому екрані в Україні буде показано картину «Ходорковський» німецького режисера Сиріла Туші.




    24 березня відбудеться презентація та відкриття Живої бібліотеки, де всі бажаючі зможуть поспілкуватися з «живимя книжками» – людьми, щодо яких існує упереджене ставлення у суспільстві. Це біженець, феміністка, мусульманин, лесбійка, гей, рома, буддист, іноземний студент, колишній в'язень, правозахисник та інші.


    З 24 по 27 березня у «Кінопанорамі» проходитимуть майстер-класи відомих кінодокументалістів: Марини Разбєжкіної (Россія), Маршала Каррі (США), Гіві Одішари (Грузія) та Емілі Джеймс (Великобританія).


    26 та 27 березня відбудуться ретроспективні покази стрічок відомої російської кінодокументалістики Марини Разбєжкіної.


    Детально з програмою фестивалю можна ознайомитися тут.

    Як повідомляла «Телекритика», цьогоріч на фестивалі передбачено три конкурсні програми: Docu/Життя, Docu/Право, Docu/Коротко. Вперше запроваджено конкурс короткометражних фільмів, в якому змагатимуться документальні стрічки тривалістю до 45 хвилин.

    До складу журі цього року увійшли дипломований спеціаліст з естетики Ніколя Феодорофф, російська режисер, сценарист та продюсер Марина Разбєжкіна, видавець Іван Малкович (Docu/Життя); керівник громадської організації «Центр правових та політичних досліджень «СІМ» (Львів) Лідія Тополевська, шеф-редактор порталу «Телекритика» і голова правління громадської організації «Телекритика» Наталія Лигачова та чеський фотограф Богдан Голомічек (Docu/Право). Суддями категорії Docu/Коротко виступлять польський кіноексперт Кшиштоф Гієрат, засновниця та директорка молодіжної організації «Авантіс» Ілона Бічевска (Латвія) та режисер, спеціальний кореспондент Радіо Свобода в Криму Валерій Балаян.

    Кожен конкурс Docudays UA має призовий фонд. А починаючи з 2009-го року у визначенні найкращого фільму також беруть участь студенти київських вищих шкіл. Свого переможця шляхом анонімного анкетування традиційно обирають і глядачі. Традиційна відзнака конкурсу - премія Андрія Матросова, друга і продюсера фестивалю. Її команда фестивалю вручає фільму, в якому «бачить найбільше любові».

    Завершить свою роботу Dpcudays UA 29 березня кінофільмом «Моя перебудова» Робін Хессман (США, Великобританія).

    Источник: telekritika.ua
    Комментарии (0) | Распечатать | | Добавить в закладки:  

    Другие новости по теме:


     



    Телепрограммы для газет и сайтов.
    25-ть лет стабильной работы: телепрограммы, анонсы, сканворды, кроссворды, головоломки, гороскопы, подборки новостей и другие дополнительные материалы. Качественная работа с 1997 года. Разумная цена.

    Форум

    Фоторепортажи

    Авторская музыка

    Погода

    Афиша

    Кастинги и контакты ТВ шоу

    On-line TV

    Партнеры

    Друзья

    Реклама

    Статистика
    Главная страница  |  Регистрация  |  Добавить новость Copyright © 2002-2012 Все о ТВ и телекоммуникациях. Все права защищены.