Навигация

Популярные статьи
  • Как найти достойную работу в Чехии — 4 преимущества рекрутингового агентства «Befind»

  • Авторские и переводные статьи

    Пресс-релизы

    Регистрация на сайте


    Опрос
    Какие телеканалы вы смотрите чаще?







    «Ген рівності» української молоді: GenderFilmFest назвав переможців


    15 ноября 2011 | Кино / Пресс-релизы | Добавил: Tanya78
    12 листопада 2011 року в Києві відбувся молодіжний кінофестиваль GenderFilmFest, організований Програмою розвитку ООН разом з Представництвом Європейського Союзу в Україні та за підтримки Міністерства соціальної політики України. Під час Фестивалю організатори та члени журі нагородили авторів найкращих короткометражок, що висвітлюють існуючі в суспільстві ґендерні стереотипи.

    Фестиваль GenderFilmFest став кульмінацією конкурсу короткометражок «Ген Рівності», мета якого – привернути увагу молоді до ґендерних питань. Протягом чотирьох місяців молоді люди знімали відеоролики, де мовою кіно висловлювалися щодо основних ґендерних проблем: нерівних прав і можливостей жінок і чоловіків та насильства в сім’ї.

    РікардаРігер, директорка Представництва Програми розвитку ООН в Україні: «Роботи, які надійшли на конкурс, хоч і в більшості аматорські, втім надзвичайно красномовні. Впевнена, що ці ролики вже сьогодні вплинули на когось і заставили замислитись, змінитись на краще».

    Ендрю Расбаш, керівник Управління програм допомоги в Україні, координатор з питань співпраці Представництва Європейського Союзу в Україні повідомив, що питання ґендерної рівності є надзвичайно актуальними для ЄС тому він надзвичайно зацікавлений переглянути ролики, зняті українською молоддю.

    У першій номінації «5 хвилин для ґендерної рівності»перемогли:
    І місце: Вікторія Дрожчана - «Рівні нерівності»;
    ІІ місце: Роман Пріхода - «неҐендер»;
    ІІІ місце: Антон Журавльов - «Кухня».

    Нагороди у номінації «5 хвилин, щоб подолати насильство в сім’ї» отримали:
    І місце: «Біль моєї скрипки» - Вікторія Величко та Павло Бондаренко;
    ІІ місце: «Посмішка насильства» – Юрій Суходолов, Анастасія Пивовар та Михайло Клюєв;
    ІІІ місце: «Стіни» – Павло Остріков, Герасименко Оксана, Євгенія Голованчук та Юлія Тимошенко.

    Приз глядацьких симпатійу номінації «5 хвилин, щоб вразити глядача» здобув відеоролик «Слово ранить», який зібрав найбільше голосів від інтернет-аудиторії. Автори: Анастасія Пивовар, Юрій Суходолов, Михайло Клюєв, Юлія Гродікова, Галина Козлова та Катерина Кононюк.

    Денис Іванов, президент компанії «Артхаустрафік» вручив приз Анастасії Пивовар за кращу жіночу рольу відео «Слово ранить», а телеведуча Лідія Таран нагородила Владислава Робського у номінації «Кращий актор». Євгенія Ткаченко, президент телекомпанії Магнолія ТБ, вручила приз за кращу ідею авторам ролику «Майстерність не має статі» – Олександру Кучеренко, Роману Пріході, Анастасії Пильовій, Ларисі Бондарук, Юліані Романишин, Ігору Алексєєву та Анастасії Анейрос-Кінтеро. Телеведучий Андрій Куликов вручив диплом за «Кращий слоган» авторам гасла «Б’є – значить б’є. Любить – значить любить». Режисер Дмитро Тяжлов оголосив переможця у номінації «Кращий режисер» – ним став Євген Цимбалюк за ролик «Сильні почуття для сильних чоловіків».

    Додаткова інформація: моб.: (067) 290 5501; тел.: (044) 584 3464;press@gender.org.ua.

    Довідка про Конкурс:Конкурс короткометражних фільмів на ґендерну тематику «Ген рівності» ініційовано Програмою розвитку ООН в Україні за фінансової підтримки Представництва Європейського Союзу в Україні. Виконавець – проект «Програма рівних можливостей та прав жінок в Україні». Мета конкурсу – привернути увагу молодих людей до проблеми насильства в сім’ях, нерівних прав і можливостей жінок і чоловіків в різних аспектах суспільного, і зокрема сімейного життя. Конкурс тривав на території України з 1 червня до 20 жовтня 2011 року і включав літній табір GenderCamp та фестиваль короткометражних фільмів GenderFilmFest. Для всіх бажаючих скласти тест на «ген рівності», більше дізнатися про ґендерні проблеми та покращити навички в сфері кіномистецтва було влаштовано літній табір, під час якого експерти розповіли учасникам про можливості чоловіків та жінок в Україні та світі, провели майстер-класи зі сценарного мистецтва, операторської роботи та основ режисури. На розгляд журі потрапило понад 50 роликів, які за кількістю переглядів на сторінці в фейсбук та каналі проекту зібрали більше 100 тис. переглядів та близько 1 000 лайків глядачів.Зіркове журі фестивалю, серед членів якого відомі діячі кіно, мистецтва та спорту: режисер Віктор Придувалов, музикант Павло Гудімов, художниця Євгенія Гапчинська, співачка Джамала, спортсмен Денис Силантьєв та інші, обрало найкращі роботи у двох номінаціях: «5 хвилин для ґендерної рівності», «5 хвилин, щоб подолати домашнє насильство», а також відзначило глядацькі симпатії - «5 хвилин, щоб вразити глядача». Детальніше про проект можна дізнатись на сторінці http://facebook.com/UNDPUkraineта переглянути відео наhttp://youtube.com/GenderTube

    Партнери конкурсу: PR-агенція CLEVER Group, MTV, Комсомольська Правда, КіноДайджест, Обозреватель, CinemaHall, AIESEC, ГУРТ, Unistudy, StudNews, openstudy.org.ua, Баркемп движение.UA, www.univerlife.com, www.okino.ua.

    Источник: UNDP
    Комментарии (0) | Распечатать | | Добавить в закладки:  

    Другие новости по теме:


     



    Телепрограммы для газет и сайтов.
    25-ть лет стабильной работы: телепрограммы, анонсы, сканворды, кроссворды, головоломки, гороскопы, подборки новостей и другие дополнительные материалы. Качественная работа с 1997 года. Разумная цена.

    Форум

    Фоторепортажи

    Авторская музыка

    Погода

    Афиша

    Кастинги и контакты ТВ шоу

    On-line TV

    Партнеры

    Друзья

    Реклама

    Статистика
    Главная страница  |  Регистрация  |  Добавить новость Copyright © 2002-2012 Все о ТВ и телекоммуникациях. Все права защищены.