Навигация

Популярные статьи
  • Как найти достойную работу в Чехии — 4 преимущества рекрутингового агентства «Befind»

  • Авторские и переводные статьи

    Пресс-релизы

    Регистрация на сайте


    Опрос
    Какие телеканалы вы смотрите чаще?







    «Діагноз» покажуть на Європейському кінофестивалі


    5 октября 2009 | Кино / Европа / На украинском языке | Добавил: Ольга Кравцова
    Фільм «Діагноз» українського режисера Мирослава Слабошпицького, що представляв Україну на «Берлінале», запросили до показів в університетах країн Європи.

    Українська короткометражна стрічка «Діагноз» режисера Мирослава Слабошпицького хоча й не отримала нагород на останньому «Берлінале», але на неї звернули увагу. Так, нині фільм запросили до участі в Європейському кінофестивалі, який відбудеться в листопаді відразу в цілій низці європейських міст.

    Міжкультурне порозуміння

    Європейський кінофест з офісами в Берліні, Лондоні й Парижі щороку вибирає «кращі європейські фільми-лауреати великих фестивалів». За словами організаторів, фестиваль створили з метою використання можливостей кіно для міжкультурного порозуміння. Вартим уваги є те, що всі фестивальні фільми надаються в безплатний прокат в університетських клубах.

    У такому ж клубі в Києво-Могилянській Академії днями вперше в українській столиці й показали «Діагноз». З глядачами спілкувались і молоді актори, що виконали головні ролі - Карина Бєлова, Володимир Губерначук.

    Режисер Слабошпицький так пояснив в інтерв'ю «Німецькій хвилі», чому обрана саме студенська аудиторія: «Студентство це краща частина людства, вони влаштовують революції і протести, це і прекрасні «діти-квіти», і сорбонські бунти. Ми всі рухаємось з ярмарку, а вони ще тільки їдуть на ярмарок, їм жити далі. Отже, молодь - це найголовніше».

    Після «Берлінале» українська короткометражка змагалась за нагороди у Польші, Італії, Греції, Португалії, Росії. У другій половині листопада «Діагноз» буде в конкурсі на престижних кінофорумах у Стокгольмі та Брістолі.

    Різниця в сприйнятті

    «Можу сказати про різницю у сприйнятті фільму аудиторією в Росії, Україні й у Берліні. Думаю, що ми - пострадянські люди легше сприймаємо насильство на екрані. Нам легше сприймати насильство, ніж людям західноєвропейської цивілізації. Коли фільм був у Берліні, люди, на відміну від Києва, просто заплющували очі», - згадує Слабошпицький.

    Фільм справді не розважальний. Стрічка «Діагноз» розповідає про трагедію трьох підлітків-наркоманів, серед яких є вагітна ВІЛ-позитивна дівчинка.

    Источник: Телекритика
    Комментарии (0) | Распечатать | | Добавить в закладки:  

    Другие новости по теме:


     



    Телепрограммы для газет и сайтов.
    25-ть лет стабильной работы: телепрограммы, анонсы, сканворды, кроссворды, головоломки, гороскопы, подборки новостей и другие дополнительные материалы. Качественная работа с 1997 года. Разумная цена.

    Форум

    Фоторепортажи

    Авторская музыка

    Погода

    Афиша

    Кастинги и контакты ТВ шоу

    On-line TV

    Партнеры

    Друзья

    Реклама

    Статистика
    Главная страница  |  Регистрация  |  Добавить новость Copyright © 2002-2012 Все о ТВ и телекоммуникациях. Все права защищены.