Навигация

Популярные статьи
  • Как найти достойную работу в Чехии — 4 преимущества рекрутингового агентства «Befind»

  • Авторские и переводные статьи

    Пресс-релизы

    Регистрация на сайте


    Опрос
    Какие телеканалы вы смотрите чаще?







    Парламент ратифікував конвенцію про транскордонне телебачення


    22 декабря 2008 | Телевидение / Украина / На украинском языке | Добавил: Степан Сергеев
    Верховна Рада України ухвалила Закон «Про ратифікацію Європейської конвенції про транскордонне телебачення». Як передає кореспондент УНІАН, «за» проголосувало 260 з 409 народних депутатів, зареєстрованих у сесійній залі. Дана конвенція була підписана від імені України 14 червня 1996 року у Страсбурзі. Крім того, за період приєднання України до конвенції набув чинності Протокол про внесення змін до конвенції, який був укладений 9 вересня 1998 року у Страсбурзі. В основу як конвенції, так і протоколу покладено принципи свободи слова та інформації, а також незалежності виробників телевізійної продукції.

    Метою конвенції є сприяння транскордонній трансляції та ретрансляції, які відповідають вимогам щодо поваги людської гідності та дотримання основних прав людини у країнах – членах Ради Європи, надання широкого вибору телепередач для населення.

    Як повідомлялося, 1 листопада набрало чинності рішення Національної ради України з телебачення та радіомовлення, яке зобов`язує провайдерів кабельного телебачення країни вилучити з переліку програмних продуктів неадаптовані до українського законодавства телепрограми, зокрема російські.

    Перший заступник голови Нацради Ігор КУРУС заявив, що дії Національної ради з телебачення і радіомовлення стосуються всіх телеканалів, які транслюють свої програми не з країн Європейського Союзу і не ратифікували Європейську конвенцію про транскордонне телебачення. За словами І.КУРУСА, Нацрада наполягає на приведенні програм у відповідність зі стандартами Європейської конвенції, а також з вимогами українського законодавства.

    Провайдери кабельного телебачення Криму не припинили ретрансляцію неадаптованих телепрограм. Кабельники заявили, що Європейська конвенція про транскордонне телебачення, на яку посилається Нацрада з ТБ, не є суб`єктом українського законодавства і не ратифікована в Україні.

    crimea.unian.net

    Источник: СКТУ
    Комментарии (0) | Распечатать | | Добавить в закладки:  

    Другие новости по теме:


     



    Телепрограммы для газет и сайтов.
    25-ть лет стабильной работы: телепрограммы, анонсы, сканворды, кроссворды, головоломки, гороскопы, подборки новостей и другие дополнительные материалы. Качественная работа с 1997 года. Разумная цена.

    Форум

    Фоторепортажи

    Авторская музыка

    Погода

    Афиша

    Кастинги и контакты ТВ шоу

    On-line TV

    Партнеры

    Друзья

    Реклама

    Статистика
    Главная страница  |  Регистрация  |  Добавить новость Copyright © 2002-2012 Все о ТВ и телекоммуникациях. Все права защищены.