Навигация

Популярные статьи
  • Как найти достойную работу в Чехии — 4 преимущества рекрутингового агентства «Befind»

  • Авторские и переводные статьи

    Пресс-релизы

    Регистрация на сайте


    Опрос
    Какие телеканалы вы смотрите чаще?







    Перехід на цифрове мовлення коштуватиме Росії $3,5 млрд


    21 декабря 2008 | Телевидение / Россия / На украинском языке | Добавил: Степан Сергеев
    16 грудня російський уряд визначить перелік перших російських телеканалів, які вестимуть цифрове ефірне мовлення на території Росії, повідомляє «РБК Daily».

    До безкоштовного цифрового мультиплекса, ймовірно, ввійдуть «Первый канал», «Россия», «Культура» і «Спорт», а також дитячі, спортивні та релігійні телеканали. Тим часом газета «КоммерсантЪ» наводить такий перелік: «Первый», «Россия», «Культура», «Спорт», «Вести 24», «Пятый канал», НТВ та дитячий канал, а також радіостанції «Радио России», «Вести FM» та «Маяк».

    Повний перехід на цифрове ефірне мовлення та відмова від аналогового в Росії має відбутись до 2015 року. Будівництво цифрових мереж почнеться з дванадцяти регіонів Далекого Сходу, де зараз мовить лише «Первый канал». Заступник міністра зв'язку та масових комунікацій Російської Федерації Олександр Жаров озвучив обсяг державного фінансування програми переходу на цифрове мовлення – близько 100 млрд рублів (3,5 млрд доларів США).

    Для забезпечення цифрового мовлення на орбіту буде виведено 5 супутників, чотири з яких передаватимуть сигнал, а один буде резервним на випадок, якщо інші зіпсуються. Перші два супутники планують вивести на орбіту 11 лютого 2009 року. На будівництво і запуск супутників буде витрачено від 10 до 15 млрд рублів, а на створення наземної інфраструктури – від 20 до 28 млрд рублів. Супутникові ресурси держава в майбутньому може здавати в оренду операторам. Держава також розглядає можливості зниження вартості цифрових адаптерів для аналогових телевізорів, аби зробити їх доступними широким верствам населення.

    Источник: Телекритика
    Комментарии (0) | Распечатать | | Добавить в закладки:  

    Другие новости по теме:


     



    Телепрограммы для газет и сайтов.
    25-ть лет стабильной работы: телепрограммы, анонсы, сканворды, кроссворды, головоломки, гороскопы, подборки новостей и другие дополнительные материалы. Качественная работа с 1997 года. Разумная цена.

    Форум

    Фоторепортажи

    Авторская музыка

    Погода

    Афиша

    Кастинги и контакты ТВ шоу

    On-line TV

    Партнеры

    Друзья

    Реклама

    Статистика
    Главная страница  |  Регистрация  |  Добавить новость Copyright © 2002-2012 Все о ТВ и телекоммуникациях. Все права защищены.