Навигация

Популярные статьи
  • Как найти достойную работу в Чехии — 4 преимущества рекрутингового агентства «Befind»

  • Авторские и переводные статьи

    Пресс-релизы

    Регистрация на сайте


    Опрос
    Какие телеканалы вы смотрите чаще?







    Юрій Стець вважає, що питання законності призначення Ілащука не є важливим


    20 декабря 2008 | Телевидение / Украина / На украинском языке | Добавил: Степан Сергеев
    Народний депутат України (блок «Наша Україна – Народна Самооборона»), член Комітету Верховної Ради з питань свободи слова та інформації Юрій Стець вважає, що питання законності призначення Василя Ілащука на посаду президента Національної телекомпанії України не є на сьогодні першочерговим.

    «Наскільки я розумію, це не було призначення – це було скасування його як виконувача обов’язків, тому що вийшов термін, який він згідно із законом може бути в. о. І тут не треба говорити про те, наскільки законним є рішення Президента, а слід говорити про те, наскільки людина на чолі НТКУ є адекватною на цій посаді. І це більш важливо», - сказав пан Стець.

    «В українському законодавстві стільки недоліків, що якби всі чітко дотримувалися законів, то в Україні багато речей не відбулося б. До того ж, певні закони трактуються різними політиками по-різному. На мою думку, найважливіше – щоб Національна телекомпанія не використовувалася в політичних цілях жодним із суб’єктів нашого політикуму, як-от Секретаріат Президента, якась політична сила чи Кабмін, і щоб вона наближалася до суспільного мовлення», - пояснив він свою позицію, додавши, що вважає, що на призначення Ілащука «має бути згода Верховної Ради». Проте, за його інформацією, жодних консультацій щодо можливої підтримки кандидатури Ілащука у Верховній Раді не було.

    Нагадаємо, Президент призначив Василя Ілащука всупереч процедурі, прописаній у Законі «Про телебачення і радіомовлення», за якою кандидатуру президента НТКУ подає Президентові України Верховна Рада.

    Тим часом народний депутат Андрій Шевченко (Блок Юлії Тимошенко) назвав рішення про призначення Ілащука «дуже дивним».

    «По-перше, воно вочевидь незаконне, тому що Закон України «Про телебачення і радіомовлення» виписує абсолютно іншу процедуру призначення керівника. По-друге, я не бачу в ньому сенсу, тому що Василь Ілащук виконував обов’язки президента безстроково – цей термін ніяким чином не обмежений. І я не думаю, що це рішення робить його позиції сильнішими. Як його розчерком пера Президента призначили на цю посаду, так само в будь-яку секунду його за цією ж логікою можуть і звільнити. На жаль, стосовно НТКУ ще одне незаконне, нелогічне і дивне рішення Президента. Мене воно укріпляє в думці, що весь правовий хаос навколо НТКУ може вирішити лише одне – якнайшвидший перехід державного мовника у формат суспільного мовлення», - сказав пан Шевченко.

    Абсолютно нелегітимним назвав рішення Президента і член фракції комуністів Олександр Голуб. «Є Верховна Рада, яка працює і дійсно сьогодні має реальні претензії як до діяльності Нацради з питань телебачення і радіомовлення, так і до державних ЗМІ. Тому, я думаю, такий крок, крім дестабілізації, нічого не дасть. Не вирішить він і ті проблеми, які намагається вирішити Президент подібним призначенням», - сказав він.

    Источник: Телекритика
    Комментарии (0) | Распечатать | | Добавить в закладки:  

    Другие новости по теме:


     



    Телепрограммы для газет и сайтов.
    25-ть лет стабильной работы: телепрограммы, анонсы, сканворды, кроссворды, головоломки, гороскопы, подборки новостей и другие дополнительные материалы. Качественная работа с 1997 года. Разумная цена.

    Форум

    Фоторепортажи

    Авторская музыка

    Погода

    Афиша

    Кастинги и контакты ТВ шоу

    On-line TV

    Партнеры

    Друзья

    Реклама

    Статистика
    Главная страница  |  Регистрация  |  Добавить новость Copyright © 2002-2012 Все о ТВ и телекоммуникациях. Все права защищены.