Навигация

Популярные статьи
  • «Site Ok‎»: Ваш надежный партнер в продвижении и раскрутке сайтов

  • Авторские и переводные статьи

    Пресс-релизы

    Регистрация на сайте


    Опрос
    Какие телеканалы вы смотрите чаще?







    Ігор Курус: Проблеми, які гальмували розвиток цифрової телемережі, вирішено


    19 декабря 2008 | Телевидение / Украина / На украинском языке | Добавил: DoctoR
    Національна рада з питань телебачення і радіомовлення готова повернутися до питання про призначення провайдерів цифрових мультиплексів. Про це заявив Ігор Курус, перший заступник голови Нацради.

    «Я буду старатися, щоб на наступному тижні Нацрада ще раз розглянула питання про прийняття заявок та призначення провайдерів цифрових мультиплексів», - сказав він.

    Відповідаючи на запитання, чи йдеться про те, щоб повернутися до розгляду вже поданих заявок, чи очікується подання заяв від нових претендентів, Ігор Курус відповів: «Ми порадимося з членами Нацради, як краще це зробити, щоб залучити максимальну кількість охочих – можливо, нові охочі з’явилися або з’являться, можливо, ті компанії, які раніше претендували, з урахуванням кризи змінили свої плани».

    Як повідомляла «ТК», на засіданні 26 листопада розглянула заяви претендентів на провайдерство цифрових мультиплексів МХ-1, МХ-2, МХ-3, МХ-5 та МХ-6. Проте переможця було визначено лише в МХ-6 (мобільне мовлення). Щодо решти мультиплексів, у яких мовлення здійснюватиметься в стандарті DVB-T (наземне цифрове мовлення), результативного голосування не відбулося. Тоді основним аргументом регуляторного органу був такий: ті технічні проблеми, з якими стикнулася компанія УЦТМ при розгортанні мультиплексу МХ-4, досі не вирішено.

    На запитання «ТК», чи вдалося зараз вирішити ці проблеми, щоб знову повернутися до питання провайдерів цифрових мультиплексів, пан Курус відповів ствердно.

    «Ми отримали від УДЦР порцію так званих «виділень». До того ж, зв’язківці кажуть, що вони на порозі завершення міжнародної координації, а це розв’яже саме ті технічні проблеми, з якими стикнулася УЦТМ. Оскільки ми маємо виділення по шести зонах по всіх практично мультиплексах, то, вочевидь, Нацрада не має права затримувати цей проект», - наголосив перший заступник голови Нацради.

    Нагадаємо, що на надання послуг провайдера для мовлення в стандарті DVB-T претендували «ММЦ-СТБ», «Гамма-Консалтинг», «УЦТМ», «Ера-продакшн», ТОВ «Пантонія», ТОВ ТРК «Етер», ТОВ ТРК «Мобільний канал» (усі – Київ); а також регіональні компанії - ТОВ «Телемережі України», Луцьк, і ТОВ ТРК «Академ TV», Суми.

    Як заявив голова Нацради Віталій Шевченко, на наступному тижні регуляторний орган має намір провести два засідання – 23 та 24 грудня, які стануть останніми цього року.

    24 грудня Нацрада проведе конкурс на телерадіочастоти, офіційно оголошений 15 жовтня. На конкурс виставлено частоти, які залишилися після попереднього конкурсу і перейшли до резерву Нацради. Також Український центр радіочастот (УДЦР) надіслав висновки щодо можливості користування щойно прорахованими каналами мовлення.

    У цілому мовникам буде запропоновано 2 телечастоти - 3 години на добу на 51 телеканалі у Рівному та 6 годин (00.00 - 06.00) на 10-му телеканалі у Конотопі Сумської області - та близько 170 радіочастот.

    Источник: Телекритика
    Комментарии (0) | Распечатать | | Добавить в закладки:  

    Другие новости по теме:


     



    Телепрограммы для газет и сайтов.
    25-ть лет стабильной работы: телепрограммы, анонсы, сканворды, кроссворды, головоломки, гороскопы, подборки новостей и другие дополнительные материалы. Качественная работа с 1997 года. Разумная цена.

    Форум

    Фоторепортажи

    Авторская музыка

    Погода

    Афиша

    Кастинги и контакты ТВ шоу

    On-line TV

    Партнеры

    Друзья

    Реклама

    Статистика
    Главная страница  |  Регистрация  |  Добавить новость Copyright © 2002-2012 Все о ТВ и телекоммуникациях. Все права защищены.