Навигация

Популярные статьи
  • Как найти достойную работу в Чехии — 4 преимущества рекрутингового агентства «Befind»

  • Авторские и переводные статьи

    Пресс-релизы

    Регистрация на сайте


    Опрос
    Какие телеканалы вы смотрите чаще?







    Аукціонний продаж реклами на телеканалах групи «Інтер» та холдингу Віктора Пінчука з 1 липня 2009


    23 июня 2009 | Телевидение / Украина / На украинском языке | Добавил: Евгений Ленов
    З 1 липня телеканали групи «Інтер» та холдингу Віктора Пінчука запроваджують новий вид продажу рекламного часу - аукціонний. Такий захід дозволить вирішити питання дефіциту ресурсу для тих рекламодавців, які готові платити високу ціну.

    Заповнюваність рекламних пауз на каналах двох груп сягає максимуму: у найкращий час рекламні блоки ще з травня заповнені на 100%, тому деякі клієнти, навіть з привілейованим типом розміщення, не можуть стати в ефір. «Ми вважаємо, що запровадження аукціонних блоків вирішить цю проблему», - повідомив ТК консультант телеканалів Дмитро Дутчин.

    За його словами, аукціонні блоки дозволять системі регулювання ресурсу самостійно визначати ціну, достатню для потрапляння у той чи інший блок: «Піднімаючи ціну, ви стаєте у відповідний блок, якщо не проходите за стандартною ціною. Тобто навіть коли ви розміщуєтеся першим класом і все одно не можете стати, система рекомендує доплатити, пропонує мінімальну ціну, яка існує в блоці. Ви приймаєте цю ціну - і таким чином виштовхуєте іншого клієнта. Рекомендована ціна становить +1 % до ціни попереднього клієнта». Наразі на деяких каналах двох груп до 40% ресурсу реалізується першим класом.

    На думку керівників сейлз-хаусу, такого заходу буде достатньо, щоб владнати питання нестачі рекламного часу у липні-серпні. У вересні можлива суттєвіша зміна умов, зокрема - підвищення вартості пункту рейтингу для двох телеканалів.

    Принцип аукціону уперше було запроваджено минулого року. Проте тоді за ним реалізовувалося максимум 10% ресурсу. Тепер, за прогнозами рекламістів, частка може сягнути 30-40%.

    Нагадаємо, протягом 2009 року телеканали групи «Інтер» та холдингу Віктора Пінчука двічі змінювали умови розміщення.

    На лютий вони спочатку встановили середній CPP на рівні $420,57 (за курсом 5,05) при базовій знижці 69,4%, проте одразу ж зрівняли CPP «Інтера» з вартістю ICTV та Нового каналу, довівши середній показник до $429,9. У порівнянні з умовами попереднього року дефляція для різних клієнтів склала 20-30% у гривнях.

    На період з 1 березня до 1 липня було введено технічні зміни. Фактично ціна залишилася на рівні лютого. При цьому було введено перший клас розміщення, дорожчий на 43% за другий (який дорівнював лютневий ціні). Завдяки цій системі підвищення ціни відбувалося технічним шляхом - залежно від заповнюваності рекламних пауз та бажання рекламодавця.

    Источник: Телекритика
    Комментарии (0) | Распечатать | | Добавить в закладки:  

    Другие новости по теме:


     



    Телепрограммы для газет и сайтов.
    25-ть лет стабильной работы: телепрограммы, анонсы, сканворды, кроссворды, головоломки, гороскопы, подборки новостей и другие дополнительные материалы. Качественная работа с 1997 года. Разумная цена.

    Форум

    Фоторепортажи

    Авторская музыка

    Погода

    Афиша

    Кастинги и контакты ТВ шоу

    On-line TV

    Партнеры

    Друзья

    Реклама

    Статистика
    Главная страница  |  Регистрация  |  Добавить новость Copyright © 2002-2012 Все о ТВ и телекоммуникациях. Все права защищены.