Навигация

Популярные статьи

Авторские и переводные статьи

Пресс-релизы

Регистрация на сайте


Опрос
Какие телеканалы вы смотрите чаще?







ХV Міжнародний Телерадіоярмарок


23 мая 2009 | Телевидение / Украина / На украинском языке | Добавил: Степан Сергеев
З 19 по 21 травня у Києві працював ХV Міжнародний Телерадіоярмарок, на якому фахівці відзначали надзвичайно важливу роль цифрового мовлення, на якому нині спілкується увесь цивілізований світ.

Президент Асоціації «Телекомунікаційна палата України» Олександр ЛЯХОВ: «Індустрія мовлення швидко змінюється. У кожному її секторі ми зіштовхуємося з новими непростими питаннями. Цифрові технології назавжди змінили світ. Успіх ТВЧ, неймовірна кількість нових каналів і нових медіа, що пропонуються новими прикінцевими приладами, вже зараз змінюють ландшафт індустрії. Технологія змінюється так швидко, що вчорашній план може завтра виявитися неактуальним. Світ ускладнюється, й усталені бізнес-моделі та моделі регулювання зазнають серйозних випробувань.

Повідомлення про світову економічну кризу хвилюють громадськість вже не перший місяць. ЇЇ наслідком уже можна спостерігати зараз. Під час кризи гострі питання ще більше загострюються – так з’являється шанс якщо не вирішити їх, то хоча б зрушити справу з мертвої точки. Тому що криза – це не лише проблема, це ще й можливість, хороший шанс відмовитися від минулого. Криза підживлює нашу надію на те, що держава дійсно почне перебудовуватися на інноваційну основу.

В умовах нинішньої нестабільності й дефіциту фінансових, кадрових, часових і управлінських ресурсів бізнес, держава, громадські організації повинні об’єднатися для вироблення антикризових заходів.

На Телерадіоярмарку відбуваються конференції, семінари, круглі столи, де обговорюються питання, відповіді на які вкрай важливі для пошуку ефективних бізнес-рішень по виходу з ситуації сьогодення. У цьому – запорука успіху Телерадіоярмарку як визначної події в житті телерадіоіндустрії України, фундамент його життєздатності на прийдешні роки.

Учасникам Телерадіоярмарку бажаю ставитися до економічних негараздів оптимістично: «криза – це негативні явища в наших конкурентів». Якщо не впадати у крайнощі, є криза зі знаком «мінус» і є криза зі знаком «плюс». Балансуючи, легше прослизнути між полюсами. Якщо, звичайно, діяти...»

Коментар з приводу видання посібника Івана Омелянюка «Цифрове ефірне телебачення. Практика, нові напрямки розвитку цифрового ефірного телебачення та створення цифрових ефірних телемереж» залишив нащадкам голова Цифрового комітету Індустріального Телевізійного Комітету (ІТК), генеральний продюсер телеканалів М1 / М2 Валентин КОВАЛЬ: «Тема впровадження цифрового телевізійного мовлення є настільки актуальною, що іноді здається, що Україна вже втратила шанс зробити цей крок вчасно і якісно. Тим не менш, міжнародні зобов’язання нашої країни залишаються, і попри всі суперечки щодо шляхів цього впровадження, ми все ще не маємо достатньої бази знань. Ми все ще обговорюємо якісь деталі щодо доречності впровадження синхронних зон або поляризації антен, ми все ще не розуміємо, за яким принципом буде фінансуватися перехід до цифрового мовлення... Тобто ми – в процесі, і цей процес нам мариться як нібито шлях до світла в кінці тунелю. Проте існує і інший шлях – розставляти крапки над "і", перегортати сторінки вже прочитані, та йти далі. Ця книга саме і є спробою зафіксувати status quo, зібрати разом принаймні те, що вже відомо і зрозуміло. Іван Васильович Омелянюк – людина, яка за своїм досвідом у цій тематиці може дати фору переважній більшості тих, хто сьогодні має відношення до вирішення цієї важливої задачі. Задачі не тільки і не стільки індустріальної, скільки вже політичної. Бо дуже не хочеться чути про країну щось прикре ще й у цій площині. Маю велику надію, що ця книга стане певним рубежем, і що з моменту виходу цього посібника ми почнемо крокувати далі».

Світ і впровадження цифрового мовлення в Україні і справді здатні врятувати хіба що оптимісти. Далі буде?..

Источник: Укр ДВБ Форум
Комментарии (0) | Распечатать | | Добавить в закладки:  

Другие новости по теме:


 



Телепрограммы для газет и сайтов.
25-ть лет стабильной работы: телепрограммы, анонсы, сканворды, кроссворды, головоломки, гороскопы, подборки новостей и другие дополнительные материалы. Качественная работа с 1997 года. Разумная цена.

Форум

Фоторепортажи

Авторская музыка

Погода

Афиша

Кастинги и контакты ТВ шоу

On-line TV

Партнеры

Друзья

Реклама

Статистика
Главная страница  |  Регистрация  |  Добавить новость Copyright © 2002-2012 Все о ТВ и телекоммуникациях. Все права защищены.