Навигация

Популярные статьи
  • Как найти достойную работу в Чехии — 4 преимущества рекрутингового агентства «Befind»

  • Авторские и переводные статьи

    Пресс-релизы

    Регистрация на сайте


    Опрос
    Какие телеканалы вы смотрите чаще?







    Комітет з питань свободи слова підтримав законопроекти про cуспільне мовлення та про ліцензійний збір для ТРО


    21 мая 2009 | Телевидение / Украина / На украинском языке | Добавил: Степан Сергеев
    Парламентський комітет з питань свободи слова та інформації переніс розгляд питання звіту Національної ради з питань телебачення і радіомовлення за 2008 рік на червень. Таке рішення члени комітету прийняли на засіданні 20 травня 2009 року, на яке було запрошено членів Нацради. Після спільного обговорення було вирішено незалежно від того, чи буде протягом місяця обрано голову Нацради, сам звіт заслухати 1 липня 2009 року. На думку екс-голови Нацради Віталія Шевченка, відтягування розгляду звіту є дезорганізуючим моментом.

    Члени парламентського комітету розглянули два законопроекти - «Про внесення змін та доповнень до Закону України "Про систему cуспільного телебачення і радіомовлення України"», внесений Андрієм Шевченком (№4198) та «Про внесення змін до Закону України "Про телебачення і радіомовлення"», внесений Володимиром Ландіком (№4480) щодо зменшення впливу світової економічної кризи на діяльність електронних засобів масової інформації в Україні.

    У прикінцевих положеннях другого законопроекту на пропозицію заступника голови Держтелерадіо Олександра Курдiновича було змінено термін набуття законом сили. Депутати вирішили, що Кабінет Міністрів України має у місячний (не тримісячний) термін з дня набуття законом чинності привести свої нормативно-правові акти у відповідність до нього. Комітет рекомендував Верховній Раді за результатами в першому читанні прийняти ці законопроекти за основу.

    Також комітет з питань свободи слова рекомендував парламенту прийняти постанову «Про забезпечення безперешкодної діяльності засобів масової інформації у передвиборний період 2009 року» (проект подано народними депутатами Миколою Томенком, Оленою Кондратюк, Миколою Баграєвим та ін.). Згідно з цією постановою, Кабмін має вжити заходів щодо припинення перевірок відповідними службами органів виконавчої влади і державними установами ЗМІ на період проведення передвиборної кампанії з виборів Президента України.

    Члени комітету вирішили до Дня журналіста нагородити грамотою Верховної Ради України директора ТОВ «ТРК "НІС-ТВ"» Віталія Мехеду та директора Коледжу преси та телебачення, генерального продюсера ТК «ТАК-TV» Гліба Головченка (м. Миколаїв).

    Депутати зняли з розгляду два питання, передбачених порядком денним: проекти постанов Верховної Ради про припинення повноважень членів Нацради Віктора Понеділка й Тетяни Лебедєвої.

    Источник: Телекритика
    Комментарии (0) | Распечатать | | Добавить в закладки:  

    Другие новости по теме:


     



    Телепрограммы для газет и сайтов.
    25-ть лет стабильной работы: телепрограммы, анонсы, сканворды, кроссворды, головоломки, гороскопы, подборки новостей и другие дополнительные материалы. Качественная работа с 1997 года. Разумная цена.

    Форум

    Фоторепортажи

    Авторская музыка

    Погода

    Афиша

    Кастинги и контакты ТВ шоу

    On-line TV

    Партнеры

    Друзья

    Реклама

    Статистика
    Главная страница  |  Регистрация  |  Добавить новость Copyright © 2002-2012 Все о ТВ и телекоммуникациях. Все права защищены.