Навигация

Популярные статьи
  • Как найти достойную работу в Чехии — 4 преимущества рекрутингового агентства «Befind»

  • Авторские и переводные статьи

    Пресс-релизы

    Регистрация на сайте


    Опрос
    Какие телеканалы вы смотрите чаще?







    Ландик і Тихонов надіслали до Нацради депутатський запит щодо правомірності відключення російських телеканалів


    20 мая 2009 | Телевидение / Украина / На украинском языке | Добавил: Степан Сергеев
    Депутати Володимир Ландик та Віктор Тихонов (обидва - Партія регіонів) надіслали до Національної ради з питань телебачення і радіомовлення депутатський запит щодо правомірності відключення російських телеканалів. За інформацією Наталії Клітної, генерального директора асоціації «Укртелемережа», цей запит мають намір підписати й інші народні депутати, що представляють різні парламентські фракції.

    Текст документу наводимо повністю:


    Першому заступнику голови Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Мирошніченку А.А.

    ДЕПУТАТСЬКИЙ ЗАПИТ

    Шановний Андрію Анатолійовичу!

    14 квітня 2009 року на засіданні Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення було прийняте рішення №694 «Про інформацію щодо виконання рішення Національної ради від 05 листопада 2008 року №1870 «Про звернення ЗАТ «Первый канал. Всемирная сеть», відповідно до якого члени ради констатували факт невиконання ЗАТ «Первый канал. Всемирная сеть» рішення Національної ради від 05 листопада 2008 року №1870.
    У зв'язку з чим з 01 червня 2009 року буде знятий дозвіл на ретрансляцію на території України програм «Первый канал. Всемирная сеть», «Дом кино», «Музика Первого», «Время: далёкое и близкое», «ТелеНяня», «Телекафе».

    На підставі викладеного, керуючись Законом України «Про статус народного депутата України», просимо надати відповідь на наступні питання:
    *
    1. Яким Законом України передбачено ліцензування чи отримання дозволу на трансляцію (ретрансляцію) програм іноземними мовниками на території України?
    *
    2. Яким Законом України передбачені критерії відповідності, адаптації змісту іноземних програм до законодавства України та надані повноваження Національній раді України з питань телебачення і радіомовлення визначати ці питання?
    *
    3. В чому саме полягає не виконання ЗАТ «Первый канал. Всемирная сеть» рішення Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення від 05 листопада 2008 року №1870?
    *
    4. Які факти не відповідності вимогам Законів України покладені за основу при прийнятті рішення від 14 квітня 2009 року, чим вони підтверджуються?
    *
    5. Коли і які саме порушення були зафіксовані в програмах «Первый канал. Всемирная сеть», «Дом кино», «Музика Первого», «Время: далёкое и близкое», «ТелеНяня», «Телекафе» відповідно до Закону України «Про телебачення і радіомовлення», а саме ст.ст. 6, 47, 59, 62 (окремо за кожним з каналів)?
    *
    6. Коли і які саме порушення були зафіксовані в програмах «Первый канал. Всемирная сеть», «Дом кино», «Музика Первого», «Время: далёкое и близкое», «ТелеНяня», «Телекафе» відповідно до Закону України «Про рекламу», враховуючи відсутність самої реклами в деяких програмах?
    *
    7. У чому саме зміст програм «Первый канал. Всемирная сеть», «Дом кино», «Музика Первого», «Время: далёкое и близкое», «ТелеНяня», «Телекафе» не відповідав у 2008 року та не відповідає в даний час нормам Закону України «Про захист суспільної моралі»?
    *
    8. Чи були надані Вам висновки уповноваженими органами КМУ, які здійснюють контроль щодо дотримання законодавства України про захист авторського права та суміжних прав, про порушення цими програмами норм відповідного законодавства?
    *
    9. Чому рішенням Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення від 12 листопада 2008 року було обмежено право деяких провайдерів програмної послуги на ретрансляцію програма «Первый канал. Всемирная сеть», «Дом кино», «Музика Первого», «Время: далёкое и близкое», «ТелеНяня», «Телекафе», а решті провайдерів у той же час дозволено було їх ретранслювати?
    *
    10. Коли і хто проводив моніторинг програм «Первый канал. Всемирная сеть», «Дом кино», «Музика Первого», «Время: далёкое и близкое», «ТелеНяня», «Телекафе»? Коли і які саме порушення законодавства України були зафіксовані моніторингом?
    *
    11. В який частині та у чому саме не відповідав зміст програм «Первый канал. Всемирная сеть», «Дом кино», «Музика Первого», «Время: далёкое и близкое», «ТелеНяня», «Телекафе» вимогам Європейської конвенції про транскордонне телебачення у 2008-2009 роках, чим це підтверджується?
    *
    12. Чи підпадає під юрисдикцію Сторони, так званої Сторони, що здійснює трансляцію, яка ратифікувала Європейську конвенцію про транскордонне телебачення, відповідно до ч.4 ст.5 цієї Конвенції, власник телепрограми «Первый канал. Всемирная сеть» у зв'язку з тим її трансляція здійснюється з супутника «Eutelsat W4», що належить Французький компанії Eutelsat Communications, яка розташована за адресою: 70 rue Balard, F-75502, Paris, Cedex 15,France, якщо так, то на яких підставах, визначених Законом України «Про телебачення і радіомовлення», її зміст підлягає адаптації?


    Прошу Вас також надати на мою адресу копії документів, що утворилися в процесі діяльності Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення, а саме:

    1. Протоколів та стенограм засідань Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення на яких були прийняті наступні рішення:

    - рішення від 05 листопада 2008 року №1870;

    - рішення від 12 листопада 2008 року N 1986.

    - рішення від 14 квітня 2009 року №694;

    2. Документів, якими зафіксовані результати моніторингу програм «Первый канал. Всемирная сеть», «Дом кино», «Музика Первого», «Время: далёкое и близкое», «ТелеНяня», «Телекафе» у 2008-2009 роках на території України.

    3.Копії подань органів державної влади України, судових рішень, які відображають виявлення порушень Закону України «Про телебачення і радіомовлення», інших Законів України, в рамках ретрансляції програм «Первый канал. Всемирная сеть», «Дом кино», «Музика Первого», «Время: далёкое и близкое», «ТелеНяня», «Телекафе» у 2008-2009 роках на території України.

    Відповідь повинна бути обґрунтована з кожного питання з додання підтверджуючих документів з посиланням на пункти, статті відповідних нормативних документів, тощо, у строк передбачений законодавством.

    При відсутності можливості надати будь яку запитану інформацію про це необхідно зазначити у відповіді на запит та вказати мотивовану причину неможливості її надання.

    www.telekritika.ua

    Источник: СКТУ
    Комментарии (0) | Распечатать | | Добавить в закладки:  

    Другие новости по теме:


     



    Телепрограммы для газет и сайтов.
    25-ть лет стабильной работы: телепрограммы, анонсы, сканворды, кроссворды, головоломки, гороскопы, подборки новостей и другие дополнительные материалы. Качественная работа с 1997 года. Разумная цена.

    Форум

    Фоторепортажи

    Авторская музыка

    Погода

    Афиша

    Кастинги и контакты ТВ шоу

    On-line TV

    Партнеры

    Друзья

    Реклама

    Статистика
    Главная страница  |  Регистрация  |  Добавить новость Copyright © 2002-2012 Все о ТВ и телекоммуникациях. Все права защищены.