Навигация

Популярные статьи
  • Как найти достойную работу в Чехии — 4 преимущества рекрутингового агентства «Befind»

  • Авторские и переводные статьи

    Пресс-релизы

    Регистрация на сайте


    Опрос
    Какие телеканалы вы смотрите чаще?







    «ІТК та НАМ. Галузеві концепціі впровадження цифрового телебачення»


    29 апреля 2009 | Телевидение / Украина / На украинском языке | Добавил: Степан Сергеев
    28 квітня відбулася прес-конференція «ІТК та НАМ. Галузеві концепціі впровадження цифрового телебачення»
    У прес-конференції взяли участь:

    - Катерина Котенко, виконавчий директор Індустріального телевізійного комітету;
    - Катерина Мясникова, виконавчий директор Незалежної асоціації телерадіомовників;
    - Ольга Большакова, керівник Центру законодавчих ініціатив Незалежної асоціації телерадіомовників.

    На прес-конференції була надана інформація про два документи, надісланих сьогодні до Мінтрансзвязку та Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення, а трохи раніше – до Ради Національної Безпеки та Оборони України. А саме: «Дорожньої карти впровадження цифрового мовлення в Україні»(ITK) та «Організаційних засад впровадження цифрового мовлення в Україні»(НАМ).

    Катерина Котенко, даючи анотацію версії ІТК щодо “Дорожньої карти” відзначила, що це є поетапний план впровадження цифрового мовлення в Україні, де перераховані усі необхідні дії, відповідальні особи тощо. Зокрема, виділяється відсутність в Україні чіткого законодавчого регулювання ЦМ. Тому, на її думку, виникає необхідність внести зміни в Закон України “Про телебачення і радіомовлення” та інші закони; визначити та розширити понятійний апарат, що стосується цифрового мовлення; сформувати чітке розмежування повноважень регуляторних органів, причетних до впровадження ЦМ; створити ефективну модель побудови відносин телемовник-оператор-провайдер; чітко визначити процедуру ліцензування, уникнення подвійного ліцензування; передбачити на рівні під законодавчого акту єдині сумісні технічні стандарти для обладнання, що поширює та приймає сигнал; передбачити пільги для мовників, які активно сприяють та допомагають у впровадженні ЦМ.

    Фахівці Незалежної Асоціації телерадіоМовників підкреслили, що комплексних документів розроблено чимало, але реалізація кожного з них натикається на ряд невирішених системних питань. Документ НАМу “Організаційні засади впровадження цифрового мовлення в Україні” й містить визначення цих питань та рекомендації щодо їх вирішення. Зокрема, це стосується принципів переходу на цифрове мовлення. Розбудови самої інфраструктури, яка передбачає кілька типів залежно від фінансових та ряду інших обставин. Розглядається питання місцевого мовлення з побудовою цифрових міні мереж та використанням не потужних передавачів. Конкретизується пропозиція щодо впровадження цифрового радіо.

    Обидва документи, про які сьогодні було проінформовано знаходяться відповідно на інтернетсайтах ІТК та НАМу. А їхні автори пропонують провести широке громадське обговорення і врешті створити на високому державному рівні міжгалузевий міжвідомчий орган, до якого б увійшти представники різних міністерств, теле та радіокомпаній, військові тощо.

    Источник: УКР ДВБ ФОРУМ
    Комментарии (0) | Распечатать | | Добавить в закладки:  

    Другие новости по теме:


     



    Телепрограммы для газет и сайтов.
    25-ть лет стабильной работы: телепрограммы, анонсы, сканворды, кроссворды, головоломки, гороскопы, подборки новостей и другие дополнительные материалы. Качественная работа с 1997 года. Разумная цена.

    Форум

    Фоторепортажи

    Авторская музыка

    Погода

    Афиша

    Кастинги и контакты ТВ шоу

    On-line TV

    Партнеры

    Друзья

    Реклама

    Статистика
    Главная страница  |  Регистрация  |  Добавить новость Copyright © 2002-2012 Все о ТВ и телекоммуникациях. Все права защищены.