Навигация

Популярные статьи
  • Как найти достойную работу в Чехии — 4 преимущества рекрутингового агентства «Befind»

  • Авторские и переводные статьи

    Пресс-релизы

    Регистрация на сайте


    Опрос
    Какие телеканалы вы смотрите чаще?







    У телеканала водія Зінченка боргів на 4 млн гривень


    25 апреля 2009 | Телевидение / Украина / На украинском языке | Добавил: Степан Сергеев
    Генеральний директор херсонського супутникового мовника «Телеканал плюс» розповідає, як Олександр Зінченко обіцяв інвестиції, а натомість довів проект до банкрутства. Подробиці повернення екс-засновника «Інтера» на телевізійний ринок.

    Протягом двох тижнів, що минули з дня публікації сайтом «Дуся» інформації про новий телевізійний проект Олександра Зінченка з умовною назвою «Восьмий канал», «Телекритика» намагається зв'язатися з паном Зінченком, щоб дізнатися подробиці про формат нового українського мовника та його команду. Інтригу підігрівали чутки про дух змагальності між новим проектом Зінченка і його колишнім дітищем - «Інтером». Та й події, що нині відбуваються довкола власності «Інтера», додавали драматизму чуткам про медіареванш Зінченка.

    З'явились і нові версії: начебто канал фінансуватиме власник компанії «Істіл» Мохаммад Захур (відомий на українському медіаринку як інвестор продакшн-компанії «Савік Шустер Студіос»). Цю інформацію ТК намагатиметься перевірити.

    Ми передали запитання до Олександра Олексійовича через прес-службу, але нас попросили зачекати - мовляв, першим ділом - День космонавтики, решта - потім. Свято давно минуло - а запитання, попри численні нагадування, так і залишалися без відповіді.

    Тимчасом ТК отримала офіційні підтвердження з державного реєстру щодо купівлі паном Зінченком «Телеканалу плюс», який раніше мав назву «Віта» - супутникового мовника з міста Херсона, і зв'язалася з генеральним директором підприємства - Володимиром Косюком. Пан Косюк розповів нам не тільки про історію зміни власників «Віти» і формат тих змін, які анонсувала робочому колективу команда нового власника, а й про конфлікт, що розгоряється між колективом та новим власником через хронічну несплату зарплатні та борги підприємства за трансляцію.

    У Державному реєстрі телерадіоорганізацій власником ліцензії на мовлення під логотипом «TV Віта» є ТОВ «PR-агенція "Віта"», засновниками якого є ТОВ «Торговий дім НКЕМЗ» (Херсонська область, місто Нова Каховка; НКЕМЗ - Новокаховський електромашинобудівний завод), Міщенко Тетяна Олександрівна (вона ж директор компанії) та Журавський Віктор Миколайович. Проте у першій половині 2008 року у складі засновників компанії відбулись певні зміни, що спричинили господарський конфлікт.

    Після розмови з паном Косюком ТК зателефонувала безпосередньо до Олександра Зінченка. Проте він, на жаль, навідріз відмовився від інтерв'ю. Свою причетність до проекту з умовною назвою «Восьмий канал» також заперечили згадані Володимиром Косюком Олексій Семенов і Єгор Бенкендорф.

    ТК публікує розмову з Володимиром Косюком та документи, що підтверджують причетність Олександра Зінченка до «Телеканалу плюс».

    - Вже два з половиною роки в Херсоні існує супутниковий телеканал «Віта». Можна вже сказати "існував", - розповів ТК пан Косюк. - Його засновником було одне з дочірніх підприємств Новокаховського електромашзаводу - Торговий дім «НКЕМЗ». З початком фінансової кризи засновники «Віти» вирішили шукати нових власників для телеканалу. Десь на початку жовтня з'явились Олександр Зінченко і Костянтин Кучер, який є почесним президентом групи компаній «Норіс». Десь місяць ішли перемовини, і наприкінці жовтня - на початку листопада відбувся продаж «Віти». Нове підприємство отримало назву «Телеканал плюс», а документи на переоформлення подано до Національної ради з питань телебачення і радіомовлення (як відповіла на запит ТК член Нацради Тетяна Мокріді, у базі Держреєстру відділу державної реєстрації Національної ради Зінченка Олександра Олексійовича немає ні серед засновників, ні серед власників - ТК).. У мене є копії договорів, нотаріально завірених. Пану Кучеру належало 70% і пану Зінченко - 30%; загальна вартість угоди (офіційно) - 50 тис. гривень.

    У телеканала водія Зінченка боргів на 4 млн гривень

    У телеканала водія Зінченка боргів на 4 млн гривень

    У телеканала водія Зінченка боргів на 4 млн гривень

    У телеканала водія Зінченка боргів на 4 млн гривень


    - Чи були у вас особисті контакти із новими власниками?

    - Так. До нас приїжджали і Зінченко, і Кучер, привозили своїх київських людей - Олексія Семенова та Назіма Бедірова (зараз працює у компанії «Савік Шустер Студіос», - ТК), які весь час згадували в розмовах Єгора Бенкендорфа (генеральний директор компанії «Інтер Медіа Продакшн», - ТК). Це листопад-грудень 2008 року. Приїхали ці люди, подивилися на все, що тут відбувається, сказали нам, мовляв, ви погано працюєте, ми будемо робити новий загальнодержавний канал на базі цього супутникового мовника, і називатиметься він «Восьмий канал». Нову студію планувалося побудувати в Києві. Щодо концепції мовлення, то, наскільки я зрозумів, ідея була така - об'єднати супутниковий канал та інтернет-телебачення. Велика частка ефіру - відео, яке надсилають глядачі. Усі 24 години - ведучий у студії обговорює все, від надісланого відео до новинних повідомлень і футбольних матчів. Ідея, звісно, непогана, але я можу сказати вам, чим вона закінчилася.

    Чим?

    У лютому зібрався трудовий колектив (див. текст протоколу), висунув до нових власників вимоги виплатити зарплатню, Рада трудового колективу скерувала до Кучера і Зінченка листи з вимогами. Вони, на мою думку, злякались, і в середині березня переписали телеканал на водія Зінченка. Його прізвище Гаврилюк, це молодий хлопець, йому 25 років, і на сьогоднішній день він є власником телеканалу, у якого приблизно на 4 мільйони гривень боргів за цей період. Не платили півроку за трансляцію «Укркосмосу», не виплачували зарплатню і не сплачували податки.

    - А що ж було в ефірі?

    - Старі програми, фільми...

    - Це не зовсім питання до вас, але: власники змінилися, нові власники говорять про те, що буде рестарт, чому не зупинити проект - нехай тимчасово, до переїзду в Київ?

    - В мене те саме запитання: чому було не прийти до колективу і не сказати - всім дякуємо, всі вільні? Або не залишити з 25 працівників одну-дві людини? Але нас залишили працювати в очікуванні інвестицій. При цьому за півроку жодного разу ніхто не прийшов спілкуватися ані з колективом, ані зі мною як з директором - всі заховалися. З тим же Зінченком ми зустрічалися у Києві, на Шовковичній в жовтні-листопаді, все так добре було, такі плани малювали і т.д., і т.д., а потім вони просто зникли - і все. Як нам неофіційно пояснили, що коли Олександра Олексійовича призначили генеральним директором Національного космічного агентства України, він втратив інтерес до телебачення. За півроку, доки вони були власниками каналу, жодної копійки в канал вони не вклали, хоча спочатку були обіцянки і про розвиток, і про інвестиції, і про нові програми, і про новий підхід і т.д. А по факту - телеканал на межі банкрутства.

    - Що буде далі з колективом?

    - У нас дуже непоганий колектив. Зараз ми знайшли інвестора, створюємо новий проект у Херсоні. От і все. Будемо починати з нуля. А Зінченку від нас усіх велике "спасибі" за те, що загубив наш канал.

    P.S. ТК з радістю надасть панові Зінченку та іншим згадуваним у тексті особам можливість висловити свою позицію або прокоментувати сказане паном Косюком.


    Леся Ганжа



    Цитируем комментарий с сайта Телекритика :

    владимир дорофеев // 24.04.2009 21:29:40

    Душещипательный рассказ. Хочется даже пустить слезу. Если бы не пару "но". А эти "но" очень хорошо знают медийщики Херсона. А если коротко, то ситуация "Косюка и Ко" очень вписывается в пословицу: "вор у вора дубинку украл". Зинченко поступил с ним также, как полгода ранее Косюк с Торговым домом поступили с Татьяной Мищенко и её компаньоном Журавским. И в данном случае ссылка на заказной материал в одной из херсонских газет, продублитрованный сайтом "ХЕРСОН инфо" как минимум некорректна. До этого г-ин Косюк "кинул" на "бабки" газету "Новый час", потом телеканал "Вита", а теперь на "свеженаворованные" $ и телеоборудование от "Виты" мастырит что-то новое. А виноват, оказывается, Зинченко! Просто сейчас г-ну Косюку срочно нужен обыкновенный "пиар" в центральных СМИ, т.к. он возглавляет Херсонский областной штаб Анатолия Гриценко. А внимание к себе можно привлечь только скандалом. Например, попробовав "наехать" на Зинченко, к которому благоволит ЮВТ. Кстати, до "похода" в штаб к Гриценко, г-ин Косюк уже заработал себе на "джип" в штабе "НСНУ", в помощниках у губернатора Херсонщины Силенкова и в штабе "Единого центра". Такой вот "медийщик"-многостаночник. Так что не исключено, что за всеми этими "охами-вздохами" стоит обыкновенный расчёт матёрого "пиарщика"-"разводилы": авось Гриценко, или может быть САМ, расщедрится и отвалит "Косюку и Ко" денежек на подрыв Зинченко, читай - Тимошенко. А вот услышать бы мнение Татьяны Мищенко, которая с "нуля" создала ТВ "Вита" и по которой буквально катком "проехался" год назад Косюк с компаньоном Крыжановским, было бы очень интерсено.


    Источник: Телекритика
    Комментарии (0) | Распечатать | | Добавить в закладки:  

    Другие новости по теме:


     



    Телепрограммы для газет и сайтов.
    25-ть лет стабильной работы: телепрограммы, анонсы, сканворды, кроссворды, головоломки, гороскопы, подборки новостей и другие дополнительные материалы. Качественная работа с 1997 года. Разумная цена.

    Форум

    Фоторепортажи

    Авторская музыка

    Погода

    Афиша

    Кастинги и контакты ТВ шоу

    On-line TV

    Партнеры

    Друзья

    Реклама

    Статистика
    Главная страница  |  Регистрация  |  Добавить новость Copyright © 2002-2012 Все о ТВ и телекоммуникациях. Все права защищены.