Навигация

Популярные статьи
  • Как найти достойную работу в Чехии — 4 преимущества рекрутингового агентства «Befind»

  • Авторские и переводные статьи

    Пресс-релизы

    Регистрация на сайте


    Опрос
    Какие телеканалы вы смотрите чаще?







    Ігор Курус: Мінтранс хоче передати телевізійні мультиплекси у галузь зв’язку


    5 декабря 2008 | Телевидение / Украина / На украинском языке | Добавил: DoctoR
    Ігор Курус, перший заступник голови Національної ради з питань телебачення і радіомовлення, прокоментував факт ухвалення Кабінетом Міністрів постанови «Про затвердження державної програми впровадження цифрового телерадіомовлення», підготовлену Міністерством транспорту та зв’язку. Як відомо, аналогічну програму запропонувала уряду і Нацрада, яка завжди наполягала на своїй ключовій ролі щодо впровадження цифрового телебачення в Україні. «Мінтранс забив у державну програму лише два мультиплекси, а це означає, що зможе транслюватися лише орієнтовно 15 каналів. А як же решта? Всі інші мультиплекси вони, очевидно, хочуть передати у галузь зв’язку. Таким чином позбавити громадян України можливості отримувати більшість програм з ефіру, тобто безкоштовно, а це означає навічно пов’язати їх відносинами з кабельними операторами. Це цинічно», - заявив пан Курус. Щодо долі цієї постанови Ігор Курус сказав, що, по-перше, опублікованої постанови ще ніхто не бачив, а по-друге, навів приклади інших урядових документів. «Я б не робив зараз ні оптимістичних, ні песимістичних прогнозів. Ось дивіться, Мінтранс не так давно так само з голосу на Кабміні протягнув постанову про використання телевізійного частотного ресурсу операторами CDMA. І що? Вийшов Указ Президента, який оскаржив ці дії та спрямував у Конституційний суд відповідне подання щодо відповідності Конституції деяких положень цієї урядової постанови. Тому до цього треба спокійно ставитися. Вони зробили свою справу, показали, що їм плювати на народ, а важливо лише отримати кошти на побудову 400 веж і ресурс у вигляді Концерну РРТ. Вони це зробили. Подивимось, що у них з цього вийде», - наголосив перший заступник голови Нацради. Як відомо, на нараді 2 грудня у Державному департаменті з питань зв’язку заступник Міністра транспорту та зв’язку України – директор Держзв’язку Олег Проживальський прокоментував прийняту Кабінетом Міністрів постанову «Щодо впровадження цифрового телерадіомовлення в Україні» і закликав комерційних мовників до створення консорціуму «на добровільній договірній основі», який будуватиме за гроші телеканалів мережу цифрового мовлення в Україні. Це була вже друга зустріч представників телеканалів та Мінтрансу щодо цифрового мовлення (попередня відбулася у листопаді), проте й вона закінчилася лише взаємним обміном пропозиціями. За оцінками представників каналів, якими вони поділилися з «ТК» на умовах конфіденційності, пропозиція Мінтрансу викликає багато конкретних технічних запитань. До того ж вона не узгоджується з інтересами та бізнес-планами телеканалів. На думку представника однієї з великих медійних груп, Мінтранс намагається «втягнути мовників у війну з Нацрадою», при цьому уникаючи будь-яких зобов’язань зі свого боку.

    Источник: Телекритика
    Комментарии (0) | Распечатать | | Добавить в закладки:  

    Другие новости по теме:


     



    Телепрограммы для газет и сайтов.
    25-ть лет стабильной работы: телепрограммы, анонсы, сканворды, кроссворды, головоломки, гороскопы, подборки новостей и другие дополнительные материалы. Качественная работа с 1997 года. Разумная цена.

    Форум

    Фоторепортажи

    Авторская музыка

    Погода

    Афиша

    Кастинги и контакты ТВ шоу

    On-line TV

    Партнеры

    Друзья

    Реклама

    Статистика
    Главная страница  |  Регистрация  |  Добавить новость Copyright © 2002-2012 Все о ТВ и телекоммуникациях. Все права защищены.