Навигация

Популярные статьи
  • Как найти достойную работу в Чехии — 4 преимущества рекрутингового агентства «Befind»

  • Авторские и переводные статьи

    Пресс-релизы

    Регистрация на сайте


    Опрос
    Какие телеканалы вы смотрите чаще?







    Людмила Король: Звільнені журналісти великих каналів вважають працю в міських новинах непрестижною


    1 апреля 2009 | Телевидение / Украина / На украинском языке | Добавил: Степан Сергеев
    Шеф-редактор інформаційної служби «Сіті» - про нові проекти і пошук нових людей.

    Шеф-редактор інформаційної служби телеканалу «Сіті» Людмила Король розповіла ТК про найближчі зміни інформаційних форматів на каналі. У квітні «Сіті» змінює Анжеліку Магітову на нову ведучу, а також запускає розмовну студію з кимсь із відомих нетелевізійників. У планах каналу також запуск проекту журналістських розслідувань, ведучого для якого досі не знайдено.

    - Поки що наша новинна служба недоукоплектована, але кістяк уже є. Це близько 10 осіб, - сказала пані Король. - Але для того, щоб розширювати лінійку програм інформаційного мовлення, цього замало.

    - Здавалося б, парадокс: стільки звільнень останнім часом, стільки вільних людей на ринку...

    - Те, що на ринку багато вільних професіоналів, - ілюзія. Або ж я їх не бачу. Бо ті люди, які приходять до нас і пропонують себе, або не дотягують до наших вимог, або... - скажу відверто - вважають для себе непрестижним працювати у міських новинах. Я ніколи не думала, що це така проблема, але це і правда є: люди, які пропрацювали на великих загальнонаціональних каналах вважають нижчою за власну гідність працю в міських новинах.

    - Ви сказала - розширювати лінійку програм інформаційного мовлення. Ви будете збільшувати кількість новинних випусків, запускати нові програми?

    - Кількість випусків новин поки залишиться сталою: я вважаю, що три випуски зранку (8-хвилинні) і три увечері (о 18. 30, 21.30 та 23:30) цілком достатньо. Анжеліка Магітова з 1 квітня не вестиме новини на «Сіті», але вже 6 квітня на каналі з'явиться нова ведуча. З її появою зміниться система роботи ведучих в ефірі: Лариса Лісова та Ігор Пупков вестимуть вечірні випуски, а на ранкових - з'явиться нове обличчя. А от якщо говорити про плани розширення інформаційного мовлення, то ми маємо намір запустити програму в жанрі міні-ток (4 рази на тиждень 20-хвилинне інтерв'ю в студії після основного випуску новин о 21.30 ). Це уже буде найближчим часом, скажімо так, у квітні. Але прізвище людини, яка її вестиме, я вам теж поки не скажу. Зазначу лише, що це людина досить відома, але, так би мовити, в іншому амплуа - і в журналістиці, і в політикумі його знають дуже добре. Темами для обговорення стане соціальне й політичне життя Києва. Також ми плануємо запустити в неділю (о 21.30) 20-хвилинну програму журналістських розслідувань. Але, знову ж таки, проблема - кадри. Така програма має бути авторською, а людину ми поки що знайти не можемо.

    - А які у вас вимоги до людей, яких ви шукаєте?

    - Професіоналізм. Більше - ніяких. Я завжди повторюю своїм колегам, що можна бути професіоналом і на міських новинах. І, як на мене, це не соромно. Бо міські новини - це новини для себе. Усі ми, хто живе і працює в цьому місті, є насамперед киянами, а вже потім - громадянами України, журналістами чи філателістами.

    - Пані Людмило, слухаючи вас, складається враження, що ви не так інших людей вмовляєте, як себе - що це вам після «Інтера» важко змиритися з іншим масштабом...

    - Я не можу сказати, що зараз мені важко. Хоча б тому, що між «Інтером» і «Сіті» в мене ще був проект «Перший громадський» (Київська державна регіональна телерадіокомпанія). Там я багато чого для себе зрозуміла і багато чого себе навчила.

    - Упокоренню?

    - Ні, не упокоренню. Це просто інше життя й інший світ. Взагалі тема державного телебачення на рівні обласних державних телекомпаній - це взагалі інші підходи, інше бачення, інші люди, інші уявлення про професіоналізм. Як на мене, час там зупинився кілька десятиліть тому. Я не хочу нікого ображати, але так воно є. А тут я себе зовсім не вмовляю - я просто не хочу занижувати якісну планку.

    - Чим новини «Сіті» відрізняються від новин ТРК «Київ»?

    - У нас немає жодного «паркету». Ми не обслуговуємо владу - ми обслуговуємо людей.

    - Чи траплялися випадки нездоровї конкуренції, припустімо, що мерія якусь інформацію, яка теоретично була б цікавою і вам, подає тільки на муніципальний канал, а вас не інформує?

    - Така проблема є, але доводити те, що чиновники роблять це свідомо, досить важко. Хоча один приклад я можу навести. Пам'ятаєте, усі показували по всіх каналах як Леонід Черновецький бігав і плавав у басейні? Так от, запросили усіх, крім нашого каналу. На запитання «чому?» нам відповіли, що про це стало відомо досить пізно. Я впевнена, що це відмовка, оскільки, напевно ж, стало відомо одночасно усім, але не повідомили - тільки нас.

    - Чи обговорюється зараз запуск новинного телеканалу «УНІАН-ТБ»?

    - До кінця року - точно. Можливо, раніше. Але говорити про це зарано.


    - А ви будете керувати новинним мовленням «УНІАН-ТБ»?

    - Давайте про це поговоримо тоді, коли активізуються роботи довкола цього проекту.

    Источник: Телекритика
    Комментарии (0) | Распечатать | | Добавить в закладки:  

    Другие новости по теме:


     



    Телепрограммы для газет и сайтов.
    25-ть лет стабильной работы: телепрограммы, анонсы, сканворды, кроссворды, головоломки, гороскопы, подборки новостей и другие дополнительные материалы. Качественная работа с 1997 года. Разумная цена.

    Форум

    Фоторепортажи

    Авторская музыка

    Погода

    Афиша

    Кастинги и контакты ТВ шоу

    On-line TV

    Партнеры

    Друзья

    Реклама

    Статистика
    Главная страница  |  Регистрация  |  Добавить новость Copyright © 2002-2012 Все о ТВ и телекоммуникациях. Все права защищены.