Навигация

Популярные статьи
  • «Site Ok‎»: Ваш надежный партнер в продвижении и раскрутке сайтов

  • Авторские и переводные статьи

    Пресс-релизы

    Регистрация на сайте


    Опрос
    Какие телеканалы вы смотрите чаще?







    Чому кабельне телебачення зростає у ціні?


    27 марта 2009 | Телевидение / Украина / На украинском языке | Добавил: Степан Сергеев
    На п’ять гривень планує підвищити вартість послуг кабельного телебачення єдиний в Рівному оператор — телерадіокомпанія “Рівне ТВМ”. Нові тарифи на соціальний (20 каналів) і базовий (59 каналів) пакети мають запровадити з першого квітня. Цей непопулярний крок уже зацікавив Антимонопольний комітет. Передбачається, що абонплата за соціальний пакет підніметься до 18 гривень у місяць, а за базовий — до 39. Необхідність підвищення тарифів оператор пояснює зростанням вартості обслуговування абонентів.

    — На підвищення тарифів вплинула поточна ситуація в економіці — інфляційні процеси, збільшення вартості курсу долара, — зазначив заступник директора з адміністративних питань телерадіокомпанії “Рівне ТВМ” Микола Громов. — З обладнання, яке компанія використовує для обслуговування та модернізації мереж, в Україні лише виготовляються металеві ящики. Водночас на 13 відсотків підвищене мито на імпортні товари. Також до долара прив’язана плата за ліцензію на право трансляції телеканалів.
    Натомість представник Національної ради з питань телебачення та радіомовлення у Рівненській області Дмитро Тарасюк розглядає проблему зростання абонплати в іншій площині:
    — Уся біда починається з того, що “Рівне ТВМ” — монополіст на ринку кабельного телебачення міста. Якби мали конкурента, то до підвищення тарифів справа не дійшла б. Я розумію, що хлопці, які керують в Рівному, нічого не можуть зробити, бо всі команди йдуть з Києва. Саме тому Антимонопольний комітет порушив справу проти компанії “Воля-Кабель” та проти “Рівне ТВМ” через необґрунтоване завищення тарифів. Думаю, що результатом втручання АМК стане скасування рішення про підвищення абонплати.

    Дмитро Тарасюк вважає, що абонплату за соціальний пакет має регулювати держава. Через подорожчання багато споживачів узагалі втратять можливість дивитися телебачення, бо стануть відмовлятися від послуг оператора. Проблему загострить ще й те, що в Рівному вже зник механізм колективного прийому сигналу з Антопільської вежі.

    “Рівне ТВМ”, яке входить до групи компаній “Воля”, таки планує піти на поступки найбільш соціально незахищеним абонентам. Споживачі, списки яких мають скласти у міському управлінні соцзахисту, сплачуватимуть за кабельне 10 гривень у місяць. Цей проект має запрацювати з першого травня. Чи зміняться тарифи для інших абонентів — покаже час.

    www.gazeta.rv.ua

    Источник: СКТУ
    Комментарии (0) | Распечатать | | Добавить в закладки:  

    Другие новости по теме:


     



    Телепрограммы для газет и сайтов.
    25-ть лет стабильной работы: телепрограммы, анонсы, сканворды, кроссворды, головоломки, гороскопы, подборки новостей и другие дополнительные материалы. Качественная работа с 1997 года. Разумная цена.

    Форум

    Фоторепортажи

    Авторская музыка

    Погода

    Афиша

    Кастинги и контакты ТВ шоу

    On-line TV

    Партнеры

    Друзья

    Реклама

    Статистика
    Главная страница  |  Регистрация  |  Добавить новость Copyright © 2002-2012 Все о ТВ и телекоммуникациях. Все права защищены.