Навигация

Популярные статьи

Авторские и переводные статьи

Пресс-релизы

Регистрация на сайте


Опрос
Какие телеканалы вы смотрите чаще?







УТР припинила мовлення на Австралію, а бюджет телерадіокомпанії 2009 року зменшено на 2 млн. грн.


25 марта 2009 | Телевидение / Украина / На украинском языке | Добавил: Степан Сергеев
Державна телерадіокомпанія «Всесвітня служба "Українське телебачення і радіомовлення"» припинила мовлення на територію Австралії та Нової Зеландії. Про це ТК повідомив т. в. о. голови Державного комітету з питань телебачення та радіомовлення Анатолій Мураховський, пояснивши це скороченням бюджетного фінансування Держкомтелерадіо на 2009 рік. Загалом з державного бюджету на фінансування ДТРК «Всесвітня служба "УТР"» у 2009 році передбачено на 2 млн. гривень менше, ніж торік.

Як розповів ТК в. о. президента ДТРК «Всесвітня служба "УТР"» Володимир Земляний, напрям мовлення на Австралію та Нову Зеландію був відкритий у листопаді 2008 року, коли після засідання РНБО України на виконання указу Президента про розширення мовлення за кордоном і створення позитивного іміджу України та розпоряджень Кабміну з державного бюджету були виділені додаткові кошти. «УТР» планувала продовжити трансляції на новий регіон і 2009 року, однак з 1 лютого у зв'язку з відсутністю планових коштів змушена була закрити цей напрям.

За словами пана Земляного, для покриття сигналом Австралії й Нової Зеландії «УТР» цього року потрібно ще майже 2,5 млн. гривень. Однак на 2009 рік з державним підприємством «Укркосмос» укладено угоди на супутникове мовлення на Євразію й Північну Америку, а також на інтернет-мовлення. «Угоди уклали на весь рік. Але в них передбачено, що на цілий рік фінансування вистачить лише на Євразію, а на Північну Америку коштів достатньо лише на 7 місяців, на інтернет-мовлення - на 8 місяців. Тож ми подали свої розрахунки до Держкомтелерадіо, який звернувся до Кабміну з проханням виділити додаткові кошти», - зазначив Володимир Земляний.

Торік на потреби мовлення «УТР» з бюджету було виділено 5,1 млн. гривень, цього року - 5,3 млн. гривень. «Проте на повноцінне мовлення 2009 року "УТР" потрібно близько 10 млн. гривень. Це, по-перше, пов'язано зі зростанням курсу американського долара, а в контрактах "Укркосмосу" значною є валютна складова. По-друге, варто врахувати інфляцію на рівні 23% минулого року, плюс прогнозовані цьогорічні 9%», - наголосив в. о. президента «УТР».

Частково у фінансуванні «УТР» скорочені видатки на виробництво. Так, 2009 року взагалі не передбачено коштів на відрядження, а транспортні витрати скорочено на дві третини. Водночас на оренду приміщень та зарплати співробітникам кошти передбачені практично в таких самих обсягах, що й торік. Відтак, скорочень штату на «УТР» не буде, запевняє Володимир Земляний. 330 співробітників телерадіокомпанії забезпечують 24-годинне мовлення каналу та виготовляють 4 години власних програм на добу. Зокрема 14 березня «УТР» власними зусиллями провела 12-годинний телемарафон, присвячений «Євро-2012» з гостями в студії та прямими включеннями з українських міст-учасників чемпіонату та з Польщі.

Источник: Телекритика
Комментарии (0) | Распечатать | | Добавить в закладки:  

Другие новости по теме:


 



Телепрограммы для газет и сайтов.
25-ть лет стабильной работы: телепрограммы, анонсы, сканворды, кроссворды, головоломки, гороскопы, подборки новостей и другие дополнительные материалы. Качественная работа с 1997 года. Разумная цена.

Форум

Фоторепортажи

Авторская музыка

Погода

Афиша

Кастинги и контакты ТВ шоу

On-line TV

Партнеры

Друзья

Реклама

Статистика
Главная страница  |  Регистрация  |  Добавить новость Copyright © 2002-2012 Все о ТВ и телекоммуникациях. Все права защищены.