Навигация

Популярные статьи
  • Как найти достойную работу в Чехии — 4 преимущества рекрутингового агентства «Befind»

  • Авторские и переводные статьи

    Пресс-релизы

    Регистрация на сайте


    Опрос
    Какие телеканалы вы смотрите чаще?







    Дніпропетровські телевізійники просять ЗМІ підтримати їх у протистоянні тиску


    3 марта 2009 | Телевидение / Украина / На украинском языке | Добавил: Степан Сергеев
    Творчий колектив Дніпропетровської ОДТРК просить інші ЗМІ підтримати компанію у протистоянні тиску, якого вона начебто зазнає з боку голови облдержадміністрації Віктора Бондаря та інших чиновників ОДА. Про це йдеться у відкритому листі, який надійшов на адресу «Телекритики».

    Згідно з їхнім листом, губернатор особистота інші чиновники «постійно втручалися в роботу телерадіокомпанії, намагалися вичитувати тексти матеріалів, давали накази, з ким їздити на зйомки та як це потім висвітлювати». Колектив Дніпропетровської ОДТРК просить допомоги в «захисті свободи слова».

    ІМІ вже повідомляло про те, що Дніпропетровські телевізійники заявляють про тиск з боку влади. І як стверджують самі представники телеканалу, в облдержадміністрації постійно диктують їм умови подачі того чи іншого сюжету, в телефонному режимі перевіряють тексти.

    «Тиск почався близько трьох місяців тому, але він наростав поступово, – сказала Вікторія Шилова. – Губернатор Віктор Бойко і його прес-служба на чолі з Аллою Шоріною почали вимагати тексти новин, вказувати нам, що давати в ефір, а що ні». Вона переконана, що тиск чиниться через те, що ТРК дала низку критичних сюжетів про кілька бізнесових груп, із якими, за її словами, губернатор товаришує, а саме групою «Приват» і групою пана Єрмолаєва.

    Директор обласної телерадіокомпанії Вікторія Шилова також заявила про тиск на телеканал з боку обласного керівництва й особисто голови ОДА Віктора Бондаря.В облдержадміністрації всі ці звинувачення відкидають. За дивним збігом обставин, кажуть у владній структурі, заяви про тиск з’явилися після того, як правоохоронні органи вирішили перевірити використання бюджетних коштів державною телерадіокомпанією.
    Нагадаємо, 3-го березня відбулася протестна акція громадскосьті проти тиску на свободу слова під стінами Дніпропетровської ОДА

    Нижче наводимо текст листа повністю


    Творчий колектив Дніпропетровської обласної державної телерадіокомпанії звертається до колег – представників мас-медіа України з проханням підтримати та захистити від тиску з боку чиновників. Протягом останніх місяців прес – служба голови Дніпропетровської облдержадміністрації Чиновники забороняли показувати діяльність приватних фінансово-промислових груп та їхніх очільників, не дозволяючи запрошувати для участі в проектах компанії небажаних громадських та політичних діячів. Проводилася вся можлива робота по запровадженню цензури на єдиному в області не заангажованому державному телеканалі. Коли наша директорка Вікторія Шилова в черговий раз відмовилася виконувати вказівки пана Бондаря і виступила з заявою про утиски свободи слова, до нас завітали представники УБЕЗу, які, не маючи на той час жодних підстав, опечатали наші складські приміщення. Потім з’ясувалося, вони виконували усне розпорядження пана Бондаря, який призначив перевірку використання бюджетних коштів.

    Ми готові переживати візити будь-яких контролюючих органів, тим більше, що тільки за минулий рік на телерадіокомпанії було 12 перевірок. Але зараз мова йде не про звичайні перевірки, а про намагання залякати колектив та примусити нас замовчати. Терпець увірвався. Ми впевнено заявляємо, що такого тиску телерадіокомпанія не відчувала при жодному з губернаторів. Ми розуміємо, що нас будуть перевіряти доки не знайдуть хоча б що-небудь і не відсторонять від обов’язків нашого директора В. Шилову, яка і стала каменем спотикання, через те, що створила всі умови для свободи слова і об’єктивного висвітлення подій в нашому ефірі. Ми впевнені, що у разі відсторонення її від обов’язків і призначення нового керівництва доведеться повернутися до часів цензури. Ми завжди виступали проти «темників», тиску зі сторони контролюючих та правоохоронних органів. Ми намагалися зробити ефір нашої ТРК об’єктивним і доступним для всіх пересічних українців, громадських організацій та політичних партій. Ми звертаємося до всіх Вас і просимо проявити корпоративну журналістську солідарність, сказати рішуче ні органам влади, які хочуть зробити ЗМІ ручними. Нас продовжують називати четвертою владою, нехтуючи сам принцип незалежності ЗМІ і насправді намагаються або купити нас, або залякати, або закрити нам роти. Давайте разом змусимо владу поважно ставитися до ЗМІ. Допоможіть нам, і самим собі, захисти свободу слова.

    Источник: IMI
    Комментарии (0) | Распечатать | | Добавить в закладки:  

    Другие новости по теме:


     



    Телепрограммы для газет и сайтов.
    25-ть лет стабильной работы: телепрограммы, анонсы, сканворды, кроссворды, головоломки, гороскопы, подборки новостей и другие дополнительные материалы. Качественная работа с 1997 года. Разумная цена.

    Форум

    Фоторепортажи

    Авторская музыка

    Погода

    Афиша

    Кастинги и контакты ТВ шоу

    On-line TV

    Партнеры

    Друзья

    Реклама

    Статистика
    Главная страница  |  Регистрация  |  Добавить новость Copyright © 2002-2012 Все о ТВ и телекоммуникациях. Все права защищены.