Навигация

Популярные статьи
  • Как найти достойную работу в Чехии — 4 преимущества рекрутингового агентства «Befind»

  • Авторские и переводные статьи

    Пресс-релизы

    Регистрация на сайте


    Опрос
    Какие телеканалы вы смотрите чаще?







    Депутати-регіонали відмовилися від позову проти Нацради


    17 февраля 2009 | Телевидение / Россия / На украинском языке | Добавил: Степан Сергеев
    Народні депутати від Партії регіонів Борис Колесников, Олени Бондаренко, Олександр Єфремов, Ганна Герман, Віктор Тихонов, Нестор Шуфрич, Ірина Бережна, Вадим Колесниченко та інші, які подали позов до суду щодо рішення Національної ради з питань телебачення і радіомовлення № 1738 (про порядок ретрансляції зарубіжних телеканалів в Україні), відмовилися від своїх позовних вимог.

    Нагадаємо, у рішенні №1738 (від 1 жовтня 2008 року) міститься зокрема положення про те, що провайдерам програмної послуги належить «з моменту прийняття цього рішення припинити ретрансляцію іноземних програм, зміст яких потребує адаптації до вимог законодавства України і які суперечать рішенням Національної ради». Також рішення №1738 затверджує перелік зарубіжних телеканалів, трансляція яких в Україні не обмежується.

    Як пояснили «Телекритиці» в юридичному управлінні Національної ради, оскільки інше рішення Нацради – № 2347 (від 23 грудня 2008 року) фактично визнає не чинним рішення № 1738, то депутати-позивачі відмовилися від позовних вимог за відсутністю предмету позову.

    Згідно з рішенням суду, рішення Нацради № 2347, яке передбачає посилення відповідальності провайдерів за трансляцію зарубіжних мовників і розширює список іноземних каналів, які визнано такими, що не потребують адаптації, лишається чинним.

    Тимчасом на сайті Партії регіонів народний депутат Юрій Мірошниченко прокоментував результати суду як наслідок «твердої позиції Партії регіонів у цій справі».

    «Схоже, що керівництво Нацради й саме, нарешті, зрозуміло, що правової перспективи перемогти у нього немає, і самостійно скасувало своє рішення. Враховуючи рішення Нацради, Київський адміністративний суд закрив справу. Таким чином, прямої заборони зараз вже немає. Залишилося лише рішення Нацради щодо необхідності адаптувати канали, і вона, до того ж, визнала своє право лише попереджати про можливість припинення трансляції кабельними мережами того чи іншого каналу в разі, якщо він не адаптований», - заявляє народний депутат.

    Віталій Шевченко, голова Нацради з питань телебачення і радіомовлення, сказав у коментарі «ТК», що заяви про визнання Нацрадою неправомірності власних рішень звучать «чи то дивно, чи то смішно».

    «Це абсолютно не відповідає дійсності. Позиція Нацради залишається незмінною», - так прокоментував Віталій Шевченко заяви пана Мірошниченка.

    Источник: Телекритика
    Комментарии (0) | Распечатать | | Добавить в закладки:  

    Другие новости по теме:


     



    Телепрограммы для газет и сайтов.
    25-ть лет стабильной работы: телепрограммы, анонсы, сканворды, кроссворды, головоломки, гороскопы, подборки новостей и другие дополнительные материалы. Качественная работа с 1997 года. Разумная цена.

    Форум

    Фоторепортажи

    Авторская музыка

    Погода

    Афиша

    Кастинги и контакты ТВ шоу

    On-line TV

    Партнеры

    Друзья

    Реклама

    Статистика
    Главная страница  |  Регистрация  |  Добавить новость Copyright © 2002-2012 Все о ТВ и телекоммуникациях. Все права защищены.