Навигация

Популярные статьи
  • Как найти достойную работу в Чехии — 4 преимущества рекрутингового агентства «Befind»

  • Авторские и переводные статьи

    Пресс-релизы

    Регистрация на сайте


    Опрос
    Какие телеканалы вы смотрите чаще?







    Андрій Шкіль пропонує розробити редакційну політику для каналу «Рада»


    6 февраля 2009 | Телевидение / Украина / На украинском языке | Добавил: Степан Сергеев
    4 лютого народний депутат Андрій Шкіль (фракція Блоку Юлії Тимошенко) зареєстрував у Верховній Раді України проект постанови «Про деякі питання організації роботи парламентського телеканалу ”Рада”». Про це повідомляє Інститут медіа права.

    Проектом передбачається, що діяльність парламентського телеканалу «Рада» спрямовується на запобігання упередженому формуванню громадської думки щодо подій у сесійній залі; попередження трансляцій в теле-радіо ефірі однобічного, викривленого показу діяльності народних депутатів України; унеможливлення цензури стосовно виступів народних депутатів у програмах радіо і телебачення та вирішення питань, пов'язаних з виробництвом і трансляцією власної теле- і радіопродукції про роботу Верховної Ради України.

    Також автор пропонує покласти на Комітет Верховної Ради з питань свободи слова та інформації повноваження затверджувати редакційну політику парламентського телерадіоканалу «Рада». Текст засад редакційної політики має бути оприлюдненим, а сама редакційна політика не має поширюватися на зміст новин, адже ті мають бути повними й об'єктивними.

    Проектом постанови передбачено, що Комітет свободи слова у місячний термін із моменту її ухвалення має розробити і затвердити Концепцію розвитку парламентського телерадіоканалу «Рада» та встановити графік надання однакового за обсягом ефірного часу для всебічного висвітлення діяльності парламентських комітетів.

    Андрій Шкіль роз’яснив «Телекритиці», що суть постанови полягає в необхідності визначити представництво парламентарів, профільних комітетів та фракцій в ефірі телеканалу «Рада». Він зазначив, що це ніяким чином не є втручанням в редакційну політику. «Ми не втручаємося в політику каналу, яка здійснюється незалежно, але оскільки це канал Верховної Ради, то має бути визначений порядок присутності народних депутатів в ефірі. Відповідно мають бути утворені квоти за парламентськими комітетами, фракціями. А якщо парламентарі мали прийти і не прийшли, то в такому випадку телеканал повідомляє про їх відсутність (бігучим рядком або заставкою на екрані)», – сказав Андрій Шкіль.

    За його словами, зараз на телеканалі відбувається «щось незрозуміле». Наприклад, каже він, понад півгодини виступала лідер об’єднання «Зубр» (Олена Мазур) і розповідала, що треба знищити українську державу, ліквідувати незалежність і об’єднатися з Білоруссю.

    «Я здивований, чому на державному парламентському каналі присутня така персона. Я хочу віддати регламентацію цього питання на розгляд профільного комітету», – зауважив Андрій Шкіль.

    Источник: Телекритика
    Комментарии (0) | Распечатать | | Добавить в закладки:  

    Другие новости по теме:


     



    Телепрограммы для газет и сайтов.
    25-ть лет стабильной работы: телепрограммы, анонсы, сканворды, кроссворды, головоломки, гороскопы, подборки новостей и другие дополнительные материалы. Качественная работа с 1997 года. Разумная цена.

    Форум

    Фоторепортажи

    Авторская музыка

    Погода

    Афиша

    Кастинги и контакты ТВ шоу

    On-line TV

    Партнеры

    Друзья

    Реклама

    Статистика
    Главная страница  |  Регистрация  |  Добавить новость Copyright © 2002-2012 Все о ТВ и телекоммуникациях. Все права защищены.