Навигация

Популярные статьи
  • Как найти достойную работу в Чехии — 4 преимущества рекрутингового агентства «Befind»

  • Авторские и переводные статьи

    Пресс-релизы

    Регистрация на сайте


    Опрос
    Какие телеканалы вы смотрите чаще?







    Нацрада не визначила провайдерів цифрових ефірних мереж МХ-1, 2,3,5. Провайдером DVB-H мультиплексу стала ТРК «Етер»


    29 ноября 2008 | Телевидение / Украина / На украинском языке | Добавил: Степан Сергеев
    Національна рада з питань телебачення і радіомовлення на засіданні 26 листопада розглянула заяви претендентів на провайдерство цифрових мультиплексів МХ-1, МХ-2, МХ-3, МХ-5 та МХ-6. Проте переможця було визначено лише в мультиплексі МХ-6 (DVB-H, мобільне мовлення). Ним стала ТРК «Етер», Київ. Щодо решти мереж, у яких мовлення здійснюватиметься в стандарті DVB-T (наземне цифрове мовлення), результативного голосування не відбулося – жодна з компаній-претендентів не набрала 5 голосів.

    Ігор Курус, перший заступник голови Нацради, закликав колег по Нацраді не приймати рішення щодо «соціальних мультиплексів» (МХ 2, 3, 5), щоб через технічну невизначеність «не вводити компанії у збитки, адже ліцензія коштує грошей». Основний аргумент: ті проблеми, з якими стикнулася компанія УЦТМ при розгортанні мультиплексу МХ-4, досі не вирішено. Через відсутність остаточного технічного рішення щодо цифровізації регіонального мовлення проти визначення провайдера МХ-5 (локального мультиплексу) висловилася і член Нацради Тетяна Лебедєва.

    На провайдерство претендували:

    МХ-1: «ММЦ-СТБ», «Гамма-Консалтинг», «УЦТМ», «Ера-продакшн», ТОВ «Пантонія», ТОВ ТРК «Етер» (усі – Київ).

    МХ-2: «ММЦ-СТБ», «Гамма-Консалтинг», «УЦТМ», ТОВ «Пантонія», ТОВ ТРК «Етер» (усі – Київ).

    МХ-3: «ММЦ-СТБ», «Гамма-Консалтинг», «УЦТМ», ТОВ «Пантонія», ТОВ ТРК «Етер» (усі – Київ), ТОВ «Телемережі України», Луцьк.

    МХ-5: «Гамма-Консалтинг», ТОВ ТРК «Етер», ТОВ ТРК «Мобільний канал» (усі – Київ), ТОВ ТРК «Академ TV», Суми.

    МХ-6: «ММЦ-СТБ», «Гамма-Консалтинг», ТОВ «Пантонія», ТОВ ТРК «Етер», ТОВ ТРК «Мобільний канал» (усі – Київ).

    Нагадаємо, що рішення про оголошення прийому заяв від компаній щодо «надання протягом місяця з дати прийняття цього рішення» пропозицій стосовно технічної розробки цифрового загальнонаціонального каналу мовлення МХ-1, МХ-2 та МХ-3 було ухвалено Нацрадою 23 квітня 2008 року. В оголошений термін заяви на провайдерство подали три компанії: «Гамма-Консалтинг», «УЦТМ» та «ММЦ-СТБ». Згідно з нормативною інструкцією, «рішення по заяві про видачу (продовження) ліцензії провайдера програмної послуги приймається Нацрадою в місячний термін з дня надходження її до Нацради». Термін подачі заявок компаній-претендентів – 22 травня. Відтак, згідно з регуляторними нормами, заявники мали отримати відповіді 22 червня 2006 року.

    Однак на засіданні 18 червня Нацрада прийняла рішення подовжити термін прийому заявок на розробку мультиплексів.

    Як пояснював тоді рішення регуляторного органу член Нацради Андрій Мірошниченко,«ідеться не про конкурс, а про розгляд Нацрадою пропозицій ринку. Якщо в нас є інформація, що на ринок готуються вийти інші компанії, то від рішення Нацради розглянути ширшу пропозицію ніхто не програє, а тільки виграє».

    Рішення щодо створення локального цифрового мультиплексу (МХ-5) та мобільного мультиплексу МХ-6 (під стандарт DVB-H) було ухвалено на засіданні Нацради 16 липня 2008 року. Тоді ж було ухвалене рішення про прийом заяв на технічне обслуговування цих мультиплексів.

    Нагадаємо також, що 23 квітня Нацрада внесла зміни у власне рішення від 05.12.2007 № 1713 «Про затвердження розподілу програм у мультиплекси МХ-1, МХ-2, МХ-4» та ухвалила новий розподіл програм у мультиплексах МХ-1, МХ-2, МХ-3, МХ-4. Рішення про перерозподіл каналів було викликано тим, що регуляторний орган остаточно відмовився від впровадження в Україні цифри у стандарті MPEG-2, віддавши перевагу технічно досконалішому стандарту MPEG-4.

    Розподіл каналів у мультиплексах:
    МХ-1 (кодований) – 9 вільних каналів мовлення має бути виставлено на конкурс;

    МХ-2:
    1 НТКУ („Перший Національний”)
    2 ТРК „Студія „1+1” у формі ТОВ („1+1”)
    3 АТЗТ „УНТК” („Інтер”)
    4 ТОВ „МК ТРК „ІСТV”
    5 ТОВ ТРК „Експрес-Інформ” („5канал”)
    6 ЗАТ „Новий канал” („Н”)
    7 ЗАТ „ММЦ –СТБ” („С”)
    8 ЗАТ „ТРК „Україна” („ТРК Україна”)
    9 ТОВ „ТС „Служба Інформації” („НТН”)

    МХ-3
    1 ЗАТ „ТК „ТЕТ” („Тет”)
    2 ВАТ „ТК ТОНІС („Т”)
    3 ТОВ „ТРО „Мульті Медіа Сервіс” („Мегаспорт”)
    4 ЗАТ „ТелеОдин” („М1”)
    5 ТОВ „ТРК „НБМ” („5”)
    6 ТОВ „ТРК „Ера” (Ера)
    7 Канал суспільного мовлення
    8 резерв
    9 резерв

    МХ-4
    1 ТОВ „Векта-плюс” (Класика”)
    2 ТОВ „Мирей” („Котигорошко”)
    3 ТОВ „Ді.Ком” („Мандрівник”)
    4 ТОВ „Лайкс” („К”)
    5 ТОВ „Інтер-Ківар” („Штепсель”)
    6 ЗАТ „Телеодин” („М2”)
    7 ТОВ „Емпаєр Бізнес Брокерс –Україна” („5:0”)
    8 ТОВ „Футурама” („Берегиня”)
    9 ТОВ „Дотюей” („Цукор”)
    10 ТОВ „УНІАН ТБ” („УНІАН ТБ”)


    МХ-5 та МХ-6 буде створено у цифрових контурах шести зон, включених у перший етап розгортання цифри в Україні: 10, 12 (Сумська обл.); 51, 52 (Закарпатська обл.); 70, 74-та (Одеська обл.) зони.

    В локальному мультиплексі отримали місця усі регіональні та місцеві телекомпанії, що мають ефірні ліцензії в межах відповідних контурів.

    Сумська область:
    10-та зона (53-й канал): ВАТ «Київтелемонтаж» (К1), ТОВ «Гравіс» («Кіно»), ТОВ «ТРК «Відікон», Мистецько-інформаційний «РТВ-Центр «Вежа» + 5 вільних каналів;
    12-та зона (34-й канал): Сумська ОДТРК, ТОВ ТРК «Академ TV», ТОВ «ТРК «Відікон», ВАТ «Київтелемонтаж» (К1) + вільних 5 каналів.

    Закарпатська область:
    51-ша зона (33-й канал): ТОВ ТРК «Виноградів ТВ», ПМП ТРК «Даніо», ТРК «Мукачево» (М-студіо), Закарпатська ОДТРК + вільних 5 каналів;
    52-га зона (42-й канал): ТОВ «Регіональна телекомпанія «Хуст», ТРК «Мукачево» (М-студіо), Закарпатська ОДТРК + вільних 6 каналів.

    Одеська область:
    70-та зона (33-й канал): Овідіопольська студія телерадіомовлення «Овіс-ТРМ», Одеська ОДТРК, ТРК «Град» + вільних 6 каналів;
    74-та зона (34-й канал): Обласний центр естетичного виховання, Одеська ОДТРК, ПП «Діск», ТРК «Град», Ренійське муніципальне телебачення + вільних 4 канали.

    Перелічені телекомпанії отримають місця в мультиплексі за умови подачі заяви до Нацради на багатоканальне мовлення у цифровому форматі.

    Одночасно Нацрада оголосила про прийом заявок на технічне обслуговування МХ-5 та МХ-6. Заяви від суб’єктів інформаційної діяльності прийматимуться протягом місяця з дня прийняття цього рішення.

    Источник: Телекритика
    Комментарии (0) | Распечатать | | Добавить в закладки:  

    Другие новости по теме:


     



    Телепрограммы для газет и сайтов.
    25-ть лет стабильной работы: телепрограммы, анонсы, сканворды, кроссворды, головоломки, гороскопы, подборки новостей и другие дополнительные материалы. Качественная работа с 1997 года. Разумная цена.

    Форум

    Фоторепортажи

    Авторская музыка

    Погода

    Афиша

    Кастинги и контакты ТВ шоу

    On-line TV

    Партнеры

    Друзья

    Реклама

    Статистика
    Главная страница  |  Регистрация  |  Добавить новость Copyright © 2002-2012 Все о ТВ и телекоммуникациях. Все права защищены.