Навигация

Популярные статьи
  • «Site Ok‎»: Ваш надежный партнер в продвижении и раскрутке сайтов

  • Авторские и переводные статьи

    Пресс-релизы

    Регистрация на сайте


    Опрос
    Какие телеканалы вы смотрите чаще?







    Відповідність телеефіру нормам суспільної моралі – справа самих телекомпаній


    23 января 2009 | Телевидение / Украина / На украинском языке | Добавил: Степан Сергеев
    21 січня відбувся перший у цьому році брифінг Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення за участю голови Національної ради Віталія Шевченка та першого заступника Ігоря Куруса.

    Віталій Шевченко повідомив присутніх, що Звіт Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення за 2008 р. ухвалено на сьогоднішньому засіданні.

    Щорічні звіти представників Національної ради в АР Крим, областях, містах Києві і Севастополі, які також розглядалися сьогодні, будуть оприлюднені на офіційному сайті Національної ради після 15 лютого.
    Відповідаючи на запитання журналістів „5 каналу” стосовно деяких програм і передач, що транслювалися в ефірі телекомпаній, Ігор Курус, який водночас є членом Національної експертної комісії з питань захисту суспільної моралі, зазначив, що рекомендації Національної експертної комісії є обов’язковими для виконання телекомпаніями.

    Національна рада у даному випадку є ретранслятором рішень інших компетентних органів, - вдався до порівняння перший заступник. Рішення щодо відповідності передач нормам суспільної моралі ухвалює Національна експертна комісія, яка у разі невиконання своїх рекомендацій звернеться до Національної ради з питань телебачення і радіомовлення з вимогою вжити заходів до порушників.
    Оцінюючи висновки комісії загалом, член Національної ради звернув увагу на те, що застереження стосуються деяких фактів, наприклад вживання брутальних слів у передачах „Comedy club” чи серій („Сімпсони”). Рекомендації не слід сприймати як заборону всього проекту.

    Ігор Курус підтримав ініціативу віце-прем'єра І. Васюника провести зустріч з керівниками окремих телекомпаній, адже загальний фон вітчизняного телерадіопростору з погляду суспільної моралі викликає занепокоєння. Вітчизняні компанії повинні самі стежити за дотриманням законодавчих норм і взяти за зразок естетичні стандарти, а не прагнути отримувати прибутки від телепродукції сумнівної якості. Голова Національної ради Віталій Шевченко додав, що одних регуляторних методів недостатньо, щоб забезпечити відповідність українського телерадіопростору нормам суспільної моралі. Тільки спільними зусиллями державних органів та телерадіоорганізацій можна досягнути сподіваного результату.

    Щодо способу оприлюднення висновків Національної експертної комісії про показ передач „Речовий доказ”, „Свідок”, „Найвідоміші українські маніяки” (НТН), серіалу „Сімпсони” (М1), фільму „Пожирачка чоловіків” („Студія 1+1”) „Постскриптум”( ТВ „Центр”), „Comedy club” („Новий канал”) Віталій Шевченко відзначив, вибір було зроблено на користь офіційного сайту Національної ради, адже його читають фахівці у сфері телерадіомовлення, а також зацікавлені представники громадськості.

    Прес-служба Національної ради

    Источник: СКТУ
    Комментарии (0) | Распечатать | | Добавить в закладки:  

    Другие новости по теме:


     



    Телепрограммы для газет и сайтов.
    25-ть лет стабильной работы: телепрограммы, анонсы, сканворды, кроссворды, головоломки, гороскопы, подборки новостей и другие дополнительные материалы. Качественная работа с 1997 года. Разумная цена.

    Форум

    Фоторепортажи

    Авторская музыка

    Погода

    Афиша

    Кастинги и контакты ТВ шоу

    On-line TV

    Партнеры

    Друзья

    Реклама

    Статистика
    Главная страница  |  Регистрация  |  Добавить новость Copyright © 2002-2012 Все о ТВ и телекоммуникациях. Все права защищены.