Навигация

Популярные статьи
  • Как найти достойную работу в Чехии — 4 преимущества рекрутингового агентства «Befind»

  • Авторские и переводные статьи

    Пресс-релизы

    Регистрация на сайте


    Опрос
    Какие телеканалы вы смотрите чаще?







    Нацрада не регулює мораль і вважає рекомендації НЕК обов’язковими до виконання


    22 января 2009 | Телевидение / Украина / На украинском языке | Добавил: Степан Сергеев
    Голова Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Віталій Шевченко відкинув закиди на адресу Нацради щодо «моральної цензури» теле- і радіопрограм.

    «Ще раз хочу наголосити: за законом, експертні висновки щодо ознак таких порушень вправі робити лише НЕК, а Національна рада у разі отримання від цього повноважного органу відповідних рішень зобов’язана інформувати телерадіоіндустрію про встановлені обмеження. Очевидно, що претензії до Національної ради щодо причин рішень НЕК чи щодо неналежного реагування на інші телерадіопрограми, які обурюють громадськість, – безпідставні», - ідеться в повідомленні, поширеному прес-службою Нацради.

    Заява була зумовлена тим, що після того, як Нацрада опублікувала на своєму сайті висновки НЕК з питань суспільної моралі, то отримала у відповідь звинувачення в цензурі від «керівників телерадіокомпаній та політиків, причетних до цієї сфери».

    «Національна рада не займалася, не займається і не буде займатися аналізуванням та оцінюванням змісту теле- та радіопрограм, оскільки це не входить до її компетенції», - наголошує голова Нацради і розтлумачує, що для цього в державі існує спеціальний уповноважений орган – Національна експертна комісія з питань суспільної моралі.

    Додаткові роз’яснення щодо висновків НЕК голова Нацради Віталій Шевченко та його перший заступник Ігор Курус дали також журналістам на брифінгу 21 січня. На запитання, чи буде регуляторний орган приймати репресивні рішення щодо ТРО на підставі висновків комісії по моралі, думки посадовців розійшлися.

    Зокрема, Віталій Шевченко наголосив, що висновки НЕК мають рекомендаційний характер, до того ж стосуються лише конкретних випусків тої чи іншої програми, які переглянули експерти. За його словами, висновки не означають заборону того чи іншого продукту – вони свідчать, що по окремих програмах мають бути прийняті редакторські рішення – «запікати» ті чи інші нецензурні вислови або вирізати окремі сцени («якщо компанії домовляться із власниками авторських прав»). Тобто програма може бути адаптувана до вимог закону «Про захист суспільної моралі» та демонструватися на телебаченні.

    Ігор Курус, який також є і членом НЕК, натомість наголосив, що згідно з законом «Про захист суспільної моралі» висновки комісії є обов’язковими до виконання. Цим Нацрада і буде керуватися при винесенні рішень за підсумками перевірок мовників.

    Раніше коментар щодо характеру рекомендацій дав «ТК» Юрій Плаксюк, заступник голови Нацради. Його позиція: «Рекомендація не значить, що це якась категорична вимога. Ми просто рекомендуємо, але не наполягаємо на дотриманні».

    Різні позиції членів Нацради Віталій Шевченко пояснив колегіальним характером регуляторного органу.

    Источник: Телекритика
    Комментарии (0) | Распечатать | | Добавить в закладки:  

    Другие новости по теме:


     



    Телепрограммы для газет и сайтов.
    25-ть лет стабильной работы: телепрограммы, анонсы, сканворды, кроссворды, головоломки, гороскопы, подборки новостей и другие дополнительные материалы. Качественная работа с 1997 года. Разумная цена.

    Форум

    Фоторепортажи

    Авторская музыка

    Погода

    Афиша

    Кастинги и контакты ТВ шоу

    On-line TV

    Партнеры

    Друзья

    Реклама

    Статистика
    Главная страница  |  Регистрация  |  Добавить новость Copyright © 2002-2012 Все о ТВ и телекоммуникациях. Все права защищены.