Навигация

Популярные статьи
  • Как найти достойную работу в Чехии — 4 преимущества рекрутингового агентства «Befind»

  • Авторские и переводные статьи

    Пресс-релизы

    Регистрация на сайте


    Опрос
    Какие телеканалы вы смотрите чаще?







    Президент зупинив дію урядової постанови «Щодо впровадження цифрового телерадіомовлення»


    31 декабря 2008 | Телевидение / Украина / На русском языке | Добавил: Степан Сергеев
    Президент України Віктор Ющенко видав Указ «Про зупинення дії постанови Кабінету Міністрів України від 26 листопада 2008 року №1085», якою уряд затвердив Державну програму впровадження цифрового телерадіомовлення. Текст документу опубліковано на сайті Президента України.

    «Визначені Програмою завдання та заходи з її виконання (додаток 2) містять лише заходи, організаційного та технологічного характеру, які не враховують соціальну складову процесу впровадження цифрового телерадіомовлення», - ідеться в Указі. У свою чергу це призведе до обмеження доступу громадян до інформації.

    Також документ подає перелік статей Конституції та Закону України «Про основи національної безпеки України», які, на думку глави держави, порушує дана урядова постанова:

    - ст. 34 Конституції України, за якою кожному гарантується право на свободу слова, на вільне вираження своїх поглядів і переконань; кожен має право вільно збирати, зберігати, використовувати і поширювати інформацію в будь-який спосіб, та статті 50 Конституції України, якою кожному гарантується право вільного доступу до інформації про стан довкілля, про якість харчових продуктів і предметів побуту, а також право на її поширення;

    - ураховуючи, що Законом України «Про основи національної безпеки України» прояви обмеження свободи слова та доступу громадян до інформації визначено серед основних реальних та потенційних загроз національній безпеці України в інформаційній сфері (стаття 7).

    - ст. 17 Конституції України, за якою забезпечення інформаційної безпеки є однією з найважливіших функцій держави;

    - ст. 18 Конституції України, згідно з якою зовнішньополітична діяльність України грунтується на загальновизнаних принципах і нормах міжнародного права («Програма не забезпечить виконання Україною взятих на себе міжнародних зобов'язань щодо переходу від аналогового до цифрового телерадіомовлення», оскільки кінцева дата переходу, згідно з програмою, середина 2015 року, тоді як Україна зобов’язалася перейти на «цифру» до 2015 року).

    Нагадаємо, що подібний розвиток подій – зупинення Президентом даної урядової постанови – в інтерв’ю «ТК» прогнозував перший заступник голови Нацради України з питань телебачення і радіомовлення Ігор Курус. Як відомо, через те, що два відомства Міністерство транспорту і зв’язку та Національна рада з питань телебачення і радіомовлення наполягають на своїй ключовій ролі у процесі переходу країни на цифрові стандарти мовлення, Державну програму впровадження цифрового телерадіомовлення в Україні не можуть ухвалити вже протягом двох років.

    Це вже третій Указ Президента, який обмежує цифрові ініціативи Мінтрансу: перший Указ стосувався продовження терміну використання телевізійного цифрового діапазону CDMA-операторами (президентське подання щодо конституційності урядового рішення спрямовано у Конституційний суд України), другий – зупиняв дію постанови, згідно з якою в підпорядкування Мінтрансу передавався Концерн РРТ.

    Источник: Телекритика
    Комментарии (0) | Распечатать | | Добавить в закладки:  

    Другие новости по теме:


     



    Телепрограммы для газет и сайтов.
    25-ть лет стабильной работы: телепрограммы, анонсы, сканворды, кроссворды, головоломки, гороскопы, подборки новостей и другие дополнительные материалы. Качественная работа с 1997 года. Разумная цена.

    Форум

    Фоторепортажи

    Авторская музыка

    Погода

    Афиша

    Кастинги и контакты ТВ шоу

    On-line TV

    Партнеры

    Друзья

    Реклама

    Статистика
    Главная страница  |  Регистрация  |  Добавить новость Copyright © 2002-2012 Все о ТВ и телекоммуникациях. Все права защищены.