Навигация

Популярные статьи
  • Как найти достойную работу в Чехии — 4 преимущества рекрутингового агентства «Befind»

  • Авторские и переводные статьи

    Пресс-релизы

    Регистрация на сайте


    Опрос
    Какие телеканалы вы смотрите чаще?







    Президент уповноважив Конституційний суд розібратися з претензіями СDМА на телевізійні частоти


    29 ноября 2008 | Телевидение / Украина / На украинском языке | Добавил: Степан Сергеев
    Президент України Віктор Ющенко указом від 27 листопада № 1093/2008 призупинив дію деяких положень постанови Кабінету Міністрів від 22 жовтня 2008 року № 942. Таким чином Президент заборонив продовжувати термін використання діапазону 840,45 - 842,97 МГц (що відповідає 67 телевізійному каналу) операторами СDМА до 1 січня 2016 року. Нагадаємо, що за СDМА цей діапазон закріплено лише до кінця 2012 року, а далі в у смузі радіочастот 822 - 846 МГц (що відповідає 65 - 67 телевізійним каналам) буде розгортатися цифрове наземне мовлення у стандарті DVB-Т.

    Крім того, передбачена зазначеними положеннями постанови Кабінету Міністрів України зміна строків впровадження цифрового телерадіомовлення створює перешкоди для технологічного переходу телебачення до міжнародних стандартів мовлення, закріплених у Регіональній угоді (Женева-2006).

    Президент вважає, що таке вилучення до 1 січня 2016 року смуги радіочастот 822 - 846 МГц, що відповідає 65, 66 та 67 телевізійним каналам, з використання засобами цифрового телевізійного мовлення порушує конституційні права громадян на інформацію, звужує можливості вільного і відкритого обговорення суспільне важливих проблем із використанням телебачення.

    Президент також спрямував у Конституційний суд відповідне подання щодо відповідності Конституції деяких положень цієї урядової постанови.

    Брати участь у конституційному провадженні за цим поданням уповноважено заступника Глави Секретаріату Президента України – Представника Президента України у Конституційному Суді України Марину Ставнійчук, першого заступника голови Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Ігоря Куруса, начальника юридичного управління Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Михайла Пушкаренка, начальника відділу частотного погодження ліцензійного департаменту Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Тамару Мироненко.

    Нагадаємо, що Національна рада з питань телебачення і радіомовлення неодноразово звертала увагу на неприпустимість використання телевізійного частотного ресурсу операторами зв’язку.

    Источник: Телекритика
    Комментарии (0) | Распечатать | | Добавить в закладки:  

    Другие новости по теме:


     



    Телепрограммы для газет и сайтов.
    25-ть лет стабильной работы: телепрограммы, анонсы, сканворды, кроссворды, головоломки, гороскопы, подборки новостей и другие дополнительные материалы. Качественная работа с 1997 года. Разумная цена.

    Форум

    Фоторепортажи

    Авторская музыка

    Погода

    Афиша

    Кастинги и контакты ТВ шоу

    On-line TV

    Партнеры

    Друзья

    Реклама

    Статистика
    Главная страница  |  Регистрация  |  Добавить новость Copyright © 2002-2012 Все о ТВ и телекоммуникациях. Все права защищены.