Навигация

Популярные статьи
  • Как найти достойную работу в Чехии — 4 преимущества рекрутингового агентства «Befind»

  • Авторские и переводные статьи

    Пресс-релизы

    Регистрация на сайте


    Опрос
    Какие телеканалы вы смотрите чаще?







    Парламент обмежив трансляцію окремих російських програм у кабельних мережах


    24 февраля 2014 | Телевидение / На украинском языке / Украина | Добавил: Olga Kravtsova
    22 лютого у Верховній Раді зареєстровано постанову № 4200 «Про тимчасове призупинення трансляції та ретрансляції деяких телерадіопрограм». Автори документу - група депутатів фракції «Свобода».



    Згідно з проектом постанови, з метою забезпечення інформаційної безпеки України тимчасово до прийняття Верховною Радою відповідного рішення призупинено трансляцію та ретрансляцію телерадіопрограм аналогового та цифрового мовлення в кабельних мережах, вироблених в державах, що не підписали Європейську конвенцію про транскордонне телебачення.



    Національна рада з питань телебачення та радіомовлення, Кабінет міністрів та центральні органи влади до 24 лютого мають провести відповідні заходи для забезпечення вказаних у постанові обмежень.



    Постанову розкритикувала віце-президент Асоціації правовласників і постачальників контенту (АППК) Наталія Клітна (почесним президентом Асоціації є депутат від Партії регіонів Олена Бондаренко).



    Як зазначила пані Клітна на своїй сторінці у Facebook, норми проекту постанови є грубим втручанням у господарчу діяльність операторів кабельного телебачення та цензурують інформпростір на предмет перегляду програм російського ТБ.



    «Прийняття проекту встановить для кабельних операторів обов'язок обмежити доступ населення до всіх телеканалів країн, що не підписали Європейську конвенцію про транскордонне телебачення, - у першу чергу, це має відношення до російських телеканалів. Переважна більшість з цих телеканалів - понад 80 - не є інформаційними, - це нішеве телебачення - розважальні, фільмові, дитячі, спортивні та інші телеканали», - зазначила Наталія Клітна.



    На її думку, цю постанову, як і всі подальші подібні заходи необхідно зупинити, скільки вони будуть мати негативні наслідки.



    «Прийняття Постанови не принесе очікуваний результат. Постановою регулюється обмеження поширення сигналу телеканалів тільки в кабельних мережах. В цей час існує маса інших джерел перегляду телеканалів: інтернет, супутники, IPTV, ОТТ, та ін. Держава не має жодних важелів впливу на ці джерела (супутники збивати? Сервери в Росії блокувати?) .



    Норми проекту Постанови є грубим втручанням в господарську діяльність операторів кабельного ТБ, що суперечить європейським стандартам, і за своєю суттю є цензурою інформпростору, що заборонена законодавством.



    Прийняття постанови поставить операторів кабельного ТБ в нерівні конкурентні умови з суб'єктами господарювання, що використовують альтернативні технології поширення сигналу. Виконання норм призведе до знищення ринку кабельного ТБ, особливо у Південно-східному регіоні України.



    Постанова не ефективна з точки зору її мети. Я гарантую, її виконання саботуватиметься. Кабельні оператори працюють на підставі ліцензій провайдерів програмної послуги, які були видані Національною радою України з питань телебачення і радіомовлення на 10 років. У додатку до ліцензії зазначено перелік ретрансльованих програм. Ліцензія провайдера - єдиний документ, який дає право на здійснення цього виду діяльності . Кожен з 1000 провайдерів повинен буде внести зміну в ліцензію, і тільки тоді відключить канали на підставі закону.



    Також згідно з нормами закону про телебачення і радіомовлення провайдер повинен узгодити зміни програмної концепції послуги з кожним абонентом.



    Норми постанови вступають у протиріччя з Європейською Конвенцією про транскордонне телебачення, якою передбачено обмеження ретрансляція програм.

    Источник: Телекритика
    Комментарии (0) | Распечатать | | Добавить в закладки:  

    Другие новости по теме:


     



    Телепрограммы для газет и сайтов.
    25-ть лет стабильной работы: телепрограммы, анонсы, сканворды, кроссворды, головоломки, гороскопы, подборки новостей и другие дополнительные материалы. Качественная работа с 1997 года. Разумная цена.

    Форум

    Фоторепортажи

    Авторская музыка

    Погода

    Афиша

    Кастинги и контакты ТВ шоу

    On-line TV

    Партнеры

    Друзья

    Реклама

    Статистика
    Главная страница  |  Регистрация  |  Добавить новость Copyright © 2002-2012 Все о ТВ и телекоммуникациях. Все права защищены.