Навигация

Популярные статьи
  • Как найти достойную работу в Чехии — 4 преимущества рекрутингового агентства «Befind»

  • Авторские и переводные статьи

    Пресс-релизы

    Регистрация на сайте


    Опрос
    Какие телеканалы вы смотрите чаще?







    ZIK вимагає від керівництва ВО «Свобода» вибачень за слова Фаріон


    30 декабря 2013 | Телевидение / На украинском языке / Украина | Добавил: Olga Kravtsova
    Колектив медіахолдингу ZIK вимагає від керівництва ВО «Свобода» офіційного вибачення через звинувачення, які висловила нардеп від ВО «Свобода» Ірина Фаріон на адресу журналістів телеканалу. Про це йдеться у заяві холдингу.



    За інформацією видання «Вголос», 28 грудня Ірина Фаріон заявила про те, що влада взяла курс на повну монополізацію засобів масової інформації. І зокрема, про ZIK вона сказала таке: «Ми у Львові і так з вами це дуже добре розуміємо, бо тут є ZIK - канал Димінського, а Димінський - це регіонал, який колись належав до «Нашої України». Знаємо, як цей канал через маленьких дроздових маніпулює громадською думкою, знаємо, що їхнє головне завдання полягає в тому, аби очорнювати опозицію, а передовсім «Свободу». Це їм додає неабиякої снаги, так само, як і нам додає снаги змагатися з основним ворогом - українофобією і криміналітетом».



    У відповідь на це колектив ZIK назвав звинувачення безпідставними, «позаяк редакційна політика телеканалу з першого дня його існування базується на принципах об'єктивної та неупередженої подачі інформації, а сам телеканал є постійним інформаційним майданчиком насамперед для висловлювань позиції опозиційних політиків, котрі домінують у нашому регіоні, а надто для представників ВО "Свобода", що становлять владну більшість у системі самоврядування Галичини».



    «Колектив медіа-холдингу ZIK заявляє про своє глибоке обурення безпідставним звинуваченням на нашу адресу і вимагає від керівництва ВО "Свобода" адекватно зреагувати на поведінку своїх однопартійців та офіційно вибачитися перед журналістами, котрі сьогодні стоять пліч-о-пліч разом із українським народом, активно та неупереджено висвітлюючи усі події навколо Євромайдану», - йдеться у заяві телеканалу.



    Нагадаємо, елеканал ZIK розповсюдив інформацію, що 26 грудня депутат Львівської облради від ВО «Свобода» Йосиф Ситник напав на ведучого і гендиректора каналу Дмитра Добродомова у вбиральні облради.



    ВО «Свобода» заперечує інформацію про напад депутата Львівської обласної ради на пана Добродомова. Політична партія вважає інцидент з паном Добродомовим спробою провокації з його боку, самопіаром і політичною боротьбою.



    За фактом нападу на автора та ведучого програми журналістських розслідувань «Народний контроль», гендиректора медіахолдингу ZIK Дмитра Добродомова відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст. 171 КК України.



    Далі «Телекритика» наводить заяву медіахолдингу ZIK повністю:



    «Заява медіахолдингу ZIK у відповідь на безпідставні звинувачення народного депутата України від ВО «Свобода» Ірини Фаріон на адресу журналістів телеканалу



    «Працівники телеканалу ZIK глибоко обурені та надзвичайно стурбовані провокативними заявами на адресу журналістів із боку народного депутата України від ВО «Свобода» Ірини Фаріон, котра, виступаючи на львівському Євромайдані 29 січня, заявила про начебто маніпуляції громадською думкою на телеканалі, звинувативши його ледь не у співпраці із владою, а головним завданням у роботі журналістів вказала очорнення опозиції, передусім «Свободи»



    Журналісти телеканалу ZIK шоковані такими підступними та брехливими звинуваченнями на свою адресу з вуст опозиційного політика, позаяк редакційна політика телеканалу з першого дня його існування базується на принципах об'єктивної та неупередженої подачі інформації, а сам телеканал є постійним інформаційним майданчиком насамперед для висловлювань позиції опозиційних політиків, котрі домінують у нашому регіоні, а надто для представників ВО «Свобода», що становлять владну більшість у системі самоврядування Галичини.



    У час, коли країна перебуває у боротьбі зі злочинцями від влади, бореться із несправедливістю, корупцією, свавіллям можновладців і правоохоронців, медійно захищає побитих та репресованих студентів і активістів Євромайдану, представник радикальної опозиційної сили вдається до публічних провокацій стосовно журналіста медіа, котре, як-то кажуть, по один бік барикад із ним! ZIK від самого початку - на вістрі усіх подій на Євромайдані та навколо нього, котрі максимально висвітлює у новинах та суспільно-політичних проектах власного виробництва, у тім числі в прямому ефірі у співпраці із Громадським ТБ.



    Виникає враження, пані Фаріон так і не второпала, що Євромадан - це насамперед творення сили духу та протесту громади й активного студентства, котре вимагає не зміни політичних облич у владі, а зміни системи та відповідальності самої влади, до якої мають стосунок і опозиційні політики, принаймні на наших теренах. Тож причина таких різких наклепницьких випадів щодо журналістів, котрі роками довели свою принципову позицію щодо злочинної діяльності можновладців, вочевидь, полягає у вузькопартійних інтересах окремої політичної сили, котрій важливі політичні дивіденди, а не домінуюча воля громади.



    Можливо, пані Фаріон не сподобалося, що ZIK критикує не лише чинну владу, а й діяльність окремих представників ВО «Свобода», яка має самоврядну більшість в Галичині, а її очільники займають високі пости у системі самоврядування краю. Це цілком логічно, адже завдання журналістів полягає у контролі та висвітленні виконаних (або ж невиконаних) обіцянок місцевих політиків, котрим виборці довірили свої голоси. На жаль, більшість із цих обіцянок так і залишилися передвиборчими гаслами, а в окремих випадках маємо справу з проявами корупції та зловживань на місцях, очевидним дерибаном землі, майна та бюджету громади окремими представниками цієї партії, відсутністю важливих економічних та політичних рішень, як-от неспроможність з боку опозиційних сил висловити переконливу недовіру представникам центральної влади на місцях, маючи при цьому усі необхідні важелі.



    Замість проведення обіцяної люстрації у своїх лавах та належного реагування на негідні дії окремих однопартійців, котрі працюють у системі місцевої влади, керівництво ВО «Свобода» чинить так само, як і представники режиму, з яким ця політична сила декларує боротьбу. Головними ворогами публічно оголошують журналістів, котрі нині самовіддано працюють над досягненням спільної мети - покарання винних у побитті активістів Євромайдану та журналістів, зміна системи влади в країні, побудова європейської держави на принципах справедливості. Причому звинувачення лунають на адресу журналістів тих видань і телеканалів, котрі відомі своєю принциповою позицією щодо злочинних дій чиновників, суддів та правоохоронців, а головне - сповідують незаангажовану редакційну політику, постійно перебуваючи під тиском режиму. То як зрозуміти ці ганебні публічні випади, фізичні напади та огидні звинувачення з боку опозиційної партії, котра начебто декларує європейські цінності? А вони, нагадаємо, полягають насамперед у забезпеченні свободи слова у суспільстві, тож будь-які претензії з боку тієї чи іншої структури, в тому числі і політичної, вирішуються винятково у судовому порядку.



    Що ми бачимо останнім часом у стосунках між опозиційними політиками (насамперед представниками ВО «Свобода») та західноукраїнськими ЗМІ? Публічна війна з найтиражнішою українськомовною газетою «Експрес», котра відома своїми резонансними матеріалами щодо корупційних діянь можновладців. Після серії критичних матеріалів щодо сумнівних фінансових маніпуляцій та кримінального походження грошей у ВО «Свобода» партія публічно звинувачує відоме видання у співпраці з владою та через свою депутатську більшість у Львівській міській раді ухвалює рішення про закриття десятків газетних кіосків цього видання. На адресу «24 каналу» і ТРК «Люкс», котрі мають стосунок до міського голови Львова, з яким свободівська депутатська більшість не може знайти порозуміння у стінах міськради, лунають аналогічні звинувачення. Сайти «Варіанти» та «Захід. нет», котрі, зокрема, документально довели приналежність свого часу тієї ж Ірини Фаріон до КПРС, теж піддалися жорсткій публічній атаці з боку цієї радикальної політсили. І це попри те, що під тиском фактів пані Фаріон таки визнала, що вступила у цю організацію наприкінці 80-их років минулого століття. Але замість вибачень перед журналістами тих ЗМІ, котрих народний депутат спершу безапеляційно звинувачувала у брехні та співпраці з владою, ця «орлиця» образливо охрестила їх «гієнами» та «поборниками режиму». Тим часом маловідомий свободівський інтернет-сайт легко отримує від «злочинної влади» радіочастоту, котрої «владний» медіа-холдингу ZIK не може домогтися роками.



    За дивним збігом обставин радикальна релігійна секта УПГКЦ (відома як «догналіти») одночасно із публічними звинуваченнями на адресу телеканалу від Ірини Фаріон подає письмову скаргу у правоохоронні органи з вимогою закрити телеканал ZIK за начебто очорнення цієї організації в матеріалах наших журналістів. Нагадаємо, що саме представників цієї секти провели обласні депутати від ВО «Свобода» у сесійну залу ЛОР під час скандального голосування щодо сланцевих угод.



    Зрештою, головних творців Євромайдану, насамперед студентських активістів, представники цієї політсили теж привселюдно назвали «сопляками», а сам Майдан - проектом Банкової. Тільки за те, що більшість громади та студентства вимагали від політиків припинити партійну монополізацію Євромайдану. Натомість журналісти надавали можливість усім сторонам повноцінно висловитися щодо цієї ситуації, аби широка громадськість сама сформувала власну думку. Зрештою, мільйони глядачів телеканалу ZIK мають можливість щодня робити висновки щодо редакційної політики нашого медіа-холдингу, за яку нам особисто точно не соромно!



    Колектив медіахолдингу ZIK заявляє про своє глибоке обурення безпідставним звинуваченням на нашу адресу і вимагає від керівництва ВО «Свобода» адекватно зреагувати на поведінку своїх однопартійців та офіційно вибачитися перед журналістами, котрі сьогодні стоять пліч-о-пліч разом із українським народом, активно та неупереджено висвітлюючи усі події навколо Євромайдану.



    Ми завжди стояли і стоятимемо на боці українського народу, на захисті його інтересів, а не окремих політичних партій, незалежно від їхнього кольору. Ми робили і робитимемо усе можливе для спільної перемоги над злочинцями від влади та політичними корупціонерами і популяризуватимемо на широкий загал українські та європейські цінності: принципи свободи слова, верховенства права та справедливості.

    Колектив медіа-холдингу ZIK»


    Источник: Телекритика
    Комментарии (0) | Распечатать | | Добавить в закладки:  

    Другие новости по теме:


     



    Телепрограммы для газет и сайтов.
    25-ть лет стабильной работы: телепрограммы, анонсы, сканворды, кроссворды, головоломки, гороскопы, подборки новостей и другие дополнительные материалы. Качественная работа с 1997 года. Разумная цена.

    Форум

    Фоторепортажи

    Авторская музыка

    Погода

    Афиша

    Кастинги и контакты ТВ шоу

    On-line TV

    Партнеры

    Друзья

    Реклама

    Статистика
    Главная страница  |  Регистрация  |  Добавить новость Copyright © 2002-2012 Все о ТВ и телекоммуникациях. Все права защищены.