Навигация

Популярные статьи
  • Как найти достойную работу в Чехии — 4 преимущества рекрутингового агентства «Befind»

  • Авторские и переводные статьи

    Пресс-релизы

    Регистрация на сайте


    Опрос
    Какие телеканалы вы смотрите чаще?







    Латвійці виступають проти абонентської плати за суспільне телебачення


    28 января 2013 | Телевидение / На украинском языке / Балтия | Добавил: Kravtsova Olga
    Для покращення фінансової ситуації національного мовника «Латвійське суспільне телебачення», експерти пропонують ввести абонентську плату за перегляд його програм. Однак населення не готове платити.



    Щоб змінити ставлення до абонентської плати за суспільні ЗМІ, потрібно провести величезну пояснювальну роботу з суспільством, відзначають експерти. Наразі проти абонентської плати за суспільні ЗМІ виступають 95% населення Латвії. Про це свідчить дослідження компанії GfK.



    Як заявила директор клієнтського сервісу GfK Мара Тауриня, в умовах, коли тільки 5% населення підтримують введення такої плати, говорити про її конкретний розмір ще доволі рано.



    Представник Латвійського суспільного телебачення Гінтс Мікелсонс розповів, що подібне дослідження було проведене і серед працівників ЛТБ.



    Так, введення абонентської плати підтримують 40% працівників суспільного телебачення, проти виступили 60%.


    Для порівняння, у сусідній Литві проти введення абонентської плати за суспільне ЗМІ виступають 92% населення, в Естонії 93%.



    Варто також зауважити, що Латвійське суспільне телебачення останні роки було найменш фінансованим суспільним телебаченням в ЄС. Досі воно працює в режимі виживання.



    У свій час, коли був прийнятий новий закон про електронні ЗМІ, Латвійське суспільне телебачення представило Національній раді з електронним ЗМІ свої розрахунки, згідно з якими, щоб виконати мінімальні вимоги закону, базовий бюджет мовника повинен бути не менше 17 млн латів. Зараз же базовий бюджет ЛТВ – близько 7 млн латів.

    Источник: mediasapiens
    Комментарии (0) | Распечатать | | Добавить в закладки:  

    Другие новости по теме:


     



    Телепрограммы для газет и сайтов.
    25-ть лет стабильной работы: телепрограммы, анонсы, сканворды, кроссворды, головоломки, гороскопы, подборки новостей и другие дополнительные материалы. Качественная работа с 1997 года. Разумная цена.

    Форум

    Фоторепортажи

    Авторская музыка

    Погода

    Афиша

    Кастинги и контакты ТВ шоу

    On-line TV

    Партнеры

    Друзья

    Реклама

    Статистика
    Главная страница  |  Регистрация  |  Добавить новость Copyright © 2002-2012 Все о ТВ и телекоммуникациях. Все права защищены.