Навигация

Популярные статьи
  • Как найти достойную работу в Чехии — 4 преимущества рекрутингового агентства «Befind»

  • Авторские и переводные статьи

    Пресс-релизы

    Регистрация на сайте


    Опрос
    Какие телеканалы вы смотрите чаще?







    Медіаюрист звинуватив «Зеонбуд» у безліцензійній діяльності


    14 сентября 2012 | Телевидение / На украинском языке / Украина | Добавил: Kravtsova Olga
    Провайдер цифрових мультиплексів «Зеонбуд» користується радіочастотним ресурсом України без відповідних ліцензій, а отже, здійснює без ліцензійну діяльність. Про це заявив керівний партнер юридичної компанії Jurimex Юрій Крайняк на міжнародному форумі «Цифрове мовлення в Україні».



    Відповідно до статті 30 закону про радіочастотний ресурс, користування радіочастотним ресурсом України здійснюється на підставі:

    1) ліцензій на користування радіочастотним ресурсом України та дозволів на експлуатацію - суб'єктами господарювання, які користуються радіочастотним ресурсом України для надання телекомунікаційних послуг;

    2) ліцензій на мовлення, виданих Національною радою з питань телебачення і радіомовлення, та дозволів на експлуатацію - суб'єктами господарювання, які користуються радіочастотним ресурсом України для розповсюдження телерадіопрограм телерадіоорганізаціями;

    3) дозволів на експлуатацію - спеціальними користувачами, технологічними користувачами та радіоаматорами.



    Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері зв'язку та інформатизації (НКРЗІ) у відповідь на запит повідомила Юрію Крайняку, що ТОВ «Зеонбуд» ліцензій на користування радіочастотним ресурсом не отримувало.



    Національна рада з питань телебачення і радіомовлення у відповідь на запит повідомила, що ТОВ «Зеонбуд» ліцензій на мовлення не отримувало, натомість компанія володіє чотирма ліцензіями провайдера програмної послуги. Але ці ліцензії не дають права на використання радіочастотного ресурсу, наголосив Юрій Крайняк.



    «У "Зеонбуду" немає жодного з тих документів, які дозволяли б використання радіочастотного ресурсу. Мова йде про банальну безліцензійну діяльність», - заявив пан Крайняк.



    Проаналізувавши типову угоду між провайдером («Зеонбудом») і телеканалом, затверджену Нацрадою, Юрій Крайняк дійшов висновку, що це угода про надання телекомунікаційних послуг з використанням радіочастотного ресурсу. За угодою надані провайдером послуги підлягають оплаті після введення в експлуатацію передавачів. Відсутність у «Зеонбуду» дозволів на експлуатацію передавачів виключає можливість оплати, стверджує медіаюрист.



    До речі, відсутність дозволів на експлуатацію передавачів була однією з причин, з яких медіахолдинг StarLightMedia протягом року не сплачував за послуги «Зеонбуду».

    Источник: Телекритика
    Комментарии (0) | Распечатать | | Добавить в закладки:  

    Другие новости по теме:


     



    Телепрограммы для газет и сайтов.
    25-ть лет стабильной работы: телепрограммы, анонсы, сканворды, кроссворды, головоломки, гороскопы, подборки новостей и другие дополнительные материалы. Качественная работа с 1997 года. Разумная цена.

    Форум

    Фоторепортажи

    Авторская музыка

    Погода

    Афиша

    Кастинги и контакты ТВ шоу

    On-line TV

    Партнеры

    Друзья

    Реклама

    Статистика
    Главная страница  |  Регистрация  |  Добавить новость Copyright © 2002-2012 Все о ТВ и телекоммуникациях. Все права защищены.