Навигация

Популярные статьи
  • Как найти достойную работу в Чехии — 4 преимущества рекрутингового агентства «Befind»

  • Авторские и переводные статьи

    Пресс-релизы

    Регистрация на сайте


    Опрос
    Какие телеканалы вы смотрите чаще?







    ТВі заявляє про протизаконні дії податкової міліції і просить нардепів та громадян допомогти


    26 апреля 2012 | Новости / Телевидение | Добавил: Елена Ленова
    Канал стверджує, що податкова тисне на підприємців, які співпрацюють з каналом.

    ТВі заявляє, що співробітники податкової міліції почали тероризувати осіб, які надають або надавали послуги телеканалу. Про це йдеться у повідомленні прес-служби телеканалу, оприлюдненому на «Українській правді». Згодом текст цього повідомлення отримала також редакція «Телекритики».

    «У вихідні дні вони (співробітники податкової - ТК) телефонували цим особам, а вчора ввечері після 20:00 намагалися проникнути у помешкання таких осіб», - йдеться у повідомленні каналу. Також, за інформацією ТВі, співробітники міліції намагались надати особам, які виконують замовлення від телеканалу листи, де, посилаючись на постанову Кабінету Міністрів та положення Податкового кодексу, податкова просить надати копії (та оригінали для огляду) документів «по взаємовідносинах з ТОВ "Телерадіокомпанія «Телерадіосвіт»"» за період 1 жовтня 2010 року - 1 січня 2012 року.

    У листі стверджується, що податковою міліцією проводиться "відпрацювання ТОВ "Телерадіокомпанія "ТелеРадіоСвіт" (телеканал ТВі). Такого юридичного терміну як "відпрацювання" не існує у природі. Це синонім звичайного бандитського поняття "наїзд" і діють податкові міліціонери як бандити. Пунктом 61.3 Податкового Кодексу України встановлено, що органи Служби Безпеки України, внутрішніх справ, податкової міліції, прокуратури та їх службові (посадові) особи не можуть брати безпосередньої участі у проведенні перевірок, що здійснюються контролюючими органами, та проводити перевірки суб'єктів підприємницької діяльності з питань оподаткування», - наголошує прес-служба каналу.

    Також телеканал звертає увагу, що податкова міліція може здійснювати перевірку платника податків, в тому числі вимагати копії документів, лише у межах здійснення оперативно-розшукової діяльності чи розслідування кримінальної справи: «Як свідчить текст запиту, відповідні документи запитуються на підставі листів ДПІ у Солом'янському районі м.Києва, що здійснює документальну перевірка телеканалу. Таким чином, запит чітко підтверджує, що співробітники податкової міліції в супереч вимогам пунктів 61.3 та 78.3 Податкового кодексу України, беруть участь у проведенні документальної перевірки каналу».

    Тому ТВі вважає дії податкової цензурою і покладає за неї відповідальність на голову державної податкової служби України Олександра Клименка.

    «Ми сподіваємося, що Олександр Вікторович втрутиться у цю ситуацію і припинить протизаконні дії своїх підлеглих проти засобів масової інформації, які він обіцяв не лише не переслідувати, а й не перевіряти напередодні початку виборчих перегонів», - йдеться у повідомленні каналу.

    Окрім цього, ТВі звертається до суб'єктів підприємництва, які співпрацювали або продовжують співпрацювати з ним і запевняє, що вони не мають реагувати на незаконні дії чи вимоги податкових міліціонерів: «Податкові міліціонери не мають жодних прав турбувати вас у вихідні, а тим більше без рішення суду з'являтися у ваші помешкання. Просимо вас не піддаватися тиску і бути переконаними, що посадові особи, які по відношенню до вас перевищують власні повноваження, будуть покарані відповідно до чинного законодавства». Також канал просить народних депутатів, «які підтримують свободу слова і звичайних громадян, які небайдужі до нашого каналу і до майбутнього України», зателефонувати особисто до податкових міліціонерів, які незаконно діють та попросити їх припинити свої незаконні дії.

    У повідомленні канал надає телефони податкових міліціонерів: «Сукач Іван Васильович - моб. 063 700 79 19, службовий 244 79 87. Ще один міліціонер, який переслідує осіб, що з нами співпрацювали має телефон 095 847 61 77».

    Згадані телефони не відповідають.

    «Телекритика» звернулася до прес-служби Державної податкової служби у місті Києві, де пообіцяли надати коментар щодо заяви ТВі після обіду.

    Источник: telekritika.ua
    Комментарии (0) | Распечатать | | Добавить в закладки:  

    Другие новости по теме:


     



    Телепрограммы для газет и сайтов.
    25-ть лет стабильной работы: телепрограммы, анонсы, сканворды, кроссворды, головоломки, гороскопы, подборки новостей и другие дополнительные материалы. Качественная работа с 1997 года. Разумная цена.

    Форум

    Фоторепортажи

    Авторская музыка

    Погода

    Афиша

    Кастинги и контакты ТВ шоу

    On-line TV

    Партнеры

    Друзья

    Реклама

    Статистика
    Главная страница  |  Регистрация  |  Добавить новость Copyright © 2002-2012 Все о ТВ и телекоммуникациях. Все права защищены.