Навигация

Популярные статьи
  • Как найти достойную работу в Чехии — 4 преимущества рекрутингового агентства «Befind»

  • Авторские и переводные статьи

    Пресс-релизы

    Регистрация на сайте


    Опрос
    Какие телеканалы вы смотрите чаще?







    Княжицький заявив про тиск на ТВі з боку податкової


    13 апреля 2012 | Новости / Телевидение | Добавил: Елена Ленова
    Він наголосив, що дві податкові перевірки блокуватимуть роботу каналу

    Генеральний директор ТВі Микола Княжицький в ефірі заявив про тиск на телеканал з боку податкових органів. Він попросив голову МВС Віталія Захарченка, голову ДПС Олександра Клименка і голову комітету ВР зі свободи слова Юрія Стеця розібратися з цими «переслідуваннями», повідомляє прес-служба каналу.



    За словами пана Княжицького, на канал прийшла чергова податкова перевірка, попри те, що кілька місяців тому канал уже перевіряли.



    «11 квітня 2012 року до ТВі звернулася посадова особа Державної податкової інспекції у Солом'янському районі Києва з вимогою про допуск до проведення позапланової виїзної документальної перевірки каналу з питань дотримання вимог податкового законодавства з ПДВ та податку на прибуток за період з 01.01.08р. по 31.09.2010р», - йдеться в повідомленні прес-служби.



    Підставою для перевірки була постанова слідчого Печерського РУ ГУ МВС України в місті Києві капітана міліції Забуги В.В. від 04.04.2012 по кримінальній справі № 76-000323.



    Канал нагадує, що у 2011 році така перевірка за той самий період уже проводилася, що оформлено відповідним актом.



    «Таким чином ДПІ у Солом'янському районі м. Києва буде двічі проводити перевірку діяльності ТВі в межах одного і того ж періоду та одних і тих же обставин сплати податку на прибуток та податку на додану вартість. При цьому податковим органом вже здійснюється ще одна документальна виїзна перевірка ТВі з питань дотримання податкового законодавства за період з 01.10.2011р. по 31.12.2011р», - йдеться в повідомленні.



    Канал наголошує, що проведення двох перевірок одночасно призводить до фактичного блокування «нормальної діяльності каналу».



    При цьому, нагадаємо, податкова заявила, що припиняє перевірки ЗМІ на час виборчої кампанії починаючи вже з другого кварталу 2012 року, який розпочався 1 квітня.

    «Розгорнуті останнім часом переслідування з боку правоохоронних органів телевізійного каналу ТВі, є проявом очевидного дисбалансу правового статусу платника податку та податкової служби в бік останньої. Вочевидь, це спричинено новим Податковим кодексом, що діє з 2011 року. Дисбаланс виявляється у тому, що платник податку є практично незахищеним перед розмаїттям прав та повноважень, наданих Податковим кодексом контролюючим органам. Раніше спеціалісти неодноразово вказували на те, що Податковий кодекс значно розширює повноваження контролюючих органів у порівнянні із їх статусом, що існував до введення в дію кодексу. Особливо це стосується кількості, видів та підстав перевірок, які можуть проводити податківці, які, при бажанні, можуть практично паралізувати діяльність суб'єктів господарювання. Для прикладу, податкова служба може проводити декілька позапланових перевірок одночасно (що власне і відбувається сьогодні на ТВі), і в межах позапланової перевірки перевіряти суцільним порядком всю діяльність платника податків, і навіть ті періоди, які вже буди раніше перевірені. Таким чином, податкові органи можуть, зловживаючи своїми правами, блокувати роботу суб'єктів господарювання не порушуючи закон формально. Це відбувається сьогодні на каналі ТВі», - пояснили в прес-службі.

    Источник: telekritika.ua
    Комментарии (0) | Распечатать | | Добавить в закладки:  

    Другие новости по теме:


     



    Телепрограммы для газет и сайтов.
    25-ть лет стабильной работы: телепрограммы, анонсы, сканворды, кроссворды, головоломки, гороскопы, подборки новостей и другие дополнительные материалы. Качественная работа с 1997 года. Разумная цена.

    Форум

    Фоторепортажи

    Авторская музыка

    Погода

    Афиша

    Кастинги и контакты ТВ шоу

    On-line TV

    Партнеры

    Друзья

    Реклама

    Статистика
    Главная страница  |  Регистрация  |  Добавить новость Copyright © 2002-2012 Все о ТВ и телекоммуникациях. Все права защищены.