Навигация

Популярные статьи
  • «Site Ok‎»: Ваш надежный партнер в продвижении и раскрутке сайтов

  • Авторские и переводные статьи

    Пресс-релизы

    Регистрация на сайте


    Опрос
    Какие телеканалы вы смотрите чаще?







    У Нацраді та «Інтері» заперечують, що ліцензії IPTV-провайдерам видають тільки після укладання угод з групою «Інтер»


    11 апреля 2012 | Новости / Телевидение | Добавил: Елена Ленова
    Один з IPTV-провайдерів поскаржився на «Інтер» і регулятора.

    За інформацією джерел «Телекритики», IPTV-провайдерів змушують укладати договори з групою «Інтер» на великий пакет каналів, до якого також входять телеканали групи «Інтер», під загрозою невидачі ліцензії Національною радою з питань телебачення і радіомовлення.



    «Нашу компанію запросили на зустріч до будівлі каналу "Інтер", де заступник голови правління каналу Сергій Амелічев повідомив, що ліцензії Нацради на IPTV будуть видавати тільки тим операторам, які уклали договори з "Інтером" на пакет із десь 60 каналів, який нібито узгоджений Нацрадою, і запропонував нам укласти договір на весь пакет вартістю близька 22 гривень на місяць за кожного абонента мережі. Амелічев сказав, що такі розмови ведуться з усіма, хто подав на ліцензію IPTV. Отак роблять головний канал країни», - стверджує представник оператора, який побажав залишитись невідомим.



    Він також звертає увагу на те, що одна з двох компаній, яка переоформлювала ліцензію провайдера IPTV 4 квітня, збільшивши майже вдвічі ресурс мережі, внесла до програмної концепції весь пакет «інтерівських» каналів. Що стосується іншої компанії («Українські радіосистеми»), то її питання перенесли через зафіксовані порушення (11 квітня цій компанії призначили позапланову перевірку, але, на жаль, її представників на засіданні Нацради не було).



    Натомість представник одного з IPTV-провайдерів, який отримав ліцензію 11 квітня, сказав «Телекритиці», що його компанія не стикалася з вимогами укладання угод з «Інтером» на великий пакет каналів.



    Заступник голови правління «Інтера» Сергій Амелічев і члени Нацради заперечили інформацію анонімних джерел «Телекритики». Пан Амелічев назвав її «повною нісенітницею». А заступник голови Нацради Лариса Мудрак висловила жаль, що «доводиться коментувати на рівні пліток, тим паче, що таких розмов не було від тих, хто приходить до нас».

    На прохання «Телекритики» пояснити, чим була зумовлена відстрочка в ліцензуванні IPTV-провайдерів протягом останніх двох років, голова Нацради Володимир Манжосов сказав, що регулятор має проблеми з моніторингом IPTV-мереж і контролем за дотриманням ліцензійних умов. «Як нам у цій технології моніторити і контролювати виконання умов ліцензії щодо кількості каналів у мережі та території розповсюдження? Ми запитували про це і на міжнародних нарадах, де почули, що така сама проблема і в інших регуляторних органів Європи. До того ж, ми довго не могли з'ясувати, яким чином нам їх ліцензувати. Була пропозиція від Асоціації правовласників і постачальників контенту, яку очолює народний депутат Олена Бондаренко, щоб ми не видавали нові ліцензії на використання технології IPTV, а переоформлювали чинні ліцензії кабельних операторів, за що сплачується лише 1000 гривень. Але ми маємо вимоги щодо наповнення державного бюджету ліцензійними зборами. Тому й вирішили ліцензувати IPTV окремо».

    Нагадаємо, 4 квітня Нацрада відновила процес ліцензування IPTV-провайдерів, переоформивши одну ліцензію, а 11 квітня ухвалила рішення про ліцензування двох нових провайдерів.

    Источник: telekritika.ua
    Комментарии (0) | Распечатать | | Добавить в закладки:  

    Другие новости по теме:


     



    Телепрограммы для газет и сайтов.
    25-ть лет стабильной работы: телепрограммы, анонсы, сканворды, кроссворды, головоломки, гороскопы, подборки новостей и другие дополнительные материалы. Качественная работа с 1997 года. Разумная цена.

    Форум

    Фоторепортажи

    Авторская музыка

    Погода

    Афиша

    Кастинги и контакты ТВ шоу

    On-line TV

    Партнеры

    Друзья

    Реклама

    Статистика
    Главная страница  |  Регистрация  |  Добавить новость Copyright © 2002-2012 Все о ТВ и телекоммуникациях. Все права защищены.